Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Uskršnji zekani i ostali slatkiši 2.4.2010 15:46:59
|
|
|
|
Lilly*
|
Testo sam napravila od testa za vanilice (250g brašna, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 2 žumanca ili 1 celo jaje, 125g margarina). Oblikuje se jedan veći krug, spljošti i malo zašilji sa dve trane, to će biti glava; onda se naprave 2 valjčića, spljošte i oblikuju ušice (slikica). Uši pritisnuti na glavu da se sve zalepi, peći na nauljenom plehu pa pečene pažljivo odlepiti da se ne slome. Za ukrašavanje:75g šećera u prahu, 1 kašika kukuruznog brašna, 60ml soka od limuna, 60ml vode- kuvati da se zgusne, podeliti na onoliko delova koliko boja želite, sipate kolačarske boje, dobro umešate i dekorišete zekane.
< Poruku je uredio Ana RR -- 19.4.2011 11:21:41 >
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 15:52:48
|
|
|
|
BabyG
|
IZVORNA PORUKA: BabyG Nije jaje, al'' se jede! Vidim pominju se zekani, pa reko da se i ovde pohvalim mojim! Uglavnom, klasično ''u kiselo'' testo. Malo komplikovano za pravljenje, pošto je iz slojeva (dobrih 2h bez pečenja)... Edit: recepAt ZA TESTO: 250 ml mleka, 1 kvasac, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 100 ml ulja, 700 gr brašna, 1 kašika sirćeta, 2 jajeta; I JOŠ: 100 gr margarina i 1 jaje za premazivanje, susam i 2-3 špagete-za brkove, kim (lan ili mak)-za oči. PRIPREMA: U mlako mleko stavimo šećer i kvasac da nadođe. U to dodamo ulje, so,sirće i 2 jajeta i promešamo. Dodamo brašmo i zamesimo testo. Prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da nadođe (najmanje 30 minuta). Testo premesimo i podelimo na dva jednaka dela. GLAVA: Prvi deo podelimo na 5 jednakih loptica. Prvu lopticu razvučemo i premažemo margarinom. Drugo isto razvučemo i premažemo margarinom pa prebacimo preko prve. Sa trećom postupio isto, pa premažemo jajetom. Četvrtu razvučemo da bude malo veća od prethodnih. Čašicom napravimo rupe za oči, pa ga prebacimo preko trećeg i višak podvučemo ispod. Od krugova (od očiju) napravimo brkove i stavimo ispod očiju. Prebacimo glavu u pleh obložen papirom za pečenje i premažemo jajetom. Na oči stavimo kim/lan/mak, a na brkove susam. Petu lopticu ostavimo sa strane. UŠI: Drugu polovinu testa, takođe, podelimo na 5 loptica. Prvo testo razvučemo u duguljastu formu i premažemo margarinom. Isto postupimo i sa drugim, pa ga prebacimo preko prvog. Isto i sa trećim i četvrtim delom. Onda to razvučemo u duguljastu formu (skoro duplo dužu), pa ga urolamo po širini. Urolano testo podelimo na dva dela (po dužini) i rukama ih blago pritisnemo. Petu lopticu od prvog dela i petu lopticu od drugog dela, takođe, razvučemo u duguljastu formu i u sredini isečemo () -takav oblik. Izvadimo isečeno testo, a ostatak prebacimo preko ušiju i višak podvučemo pod testo. Ušia namestimo uz glavu, a od ostatka testa napravimo nos. Špagete premažemo jajetom i stavimo u pleh pored zeca. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 10 minuta smanjimo temperaturu na 180 i prekrojemo folijom i pečemo još 20 minuta. Posle toga skinemo foliju i ostavimo još 2-3 minuta da porumeni. Kada je gotovo, špagete podelimo na pola i u prohlađenu pogaču stavimo na mesto brkova. Ako neko uzme ovo da pravi-taj nije normalan!
< Poruku je uredio BabyG -- 2.4.2010 16:21:46 >
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 15:58:21
|
|
|
|
Lilly*
|
Da stavim i tortu zekana (od prošle godine)
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 16:23:50
|
|
|
|
BabyG
|
E, Lilly, Lilly.. Nisi ni svesna kol'ko ću ti fora ukrasti, samo dok Teodora malo poraste..
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 16:46:38
|
|
|
|
Lilly*
|
Pa zato i stavljam svoja dela, i vi svoja, pa se inspririšemo
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 20:14:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Svaka cast Lilly
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 20:17:42
|
|
|
|
guppy RR
|
Lilly, skidam kapu
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 21:49:49
|
|
|
|
Lilly*
|
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 22:17:55
|
|
|
|
guppy RR
|
... a sad reci gde da je okačim, pošto bi da sednem i da načnemo tortu
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 2.4.2010 22:23:59
|
|
|
|
Lilly*
|
Okačiš? Ma samo ti sedi i ručkaj
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 4.4.2010 21:56:37
|
|
|
|
Lilly*
|
Evo još nekih zekana Doduše, sinoć kada sam ih zamesila su bili zekani, ali jutros kada sam htela da ih ispečem za doručak, malo su se rasplinuli Ali, mogu poslužiti kao ideja Testo je obično testo za kiflice (vama omiljeno), oblikujete kuglu, pa je malo zašiljite sa jedne str. kao njušku, zasečete makazama uši, zrna bibera stavite kao okice a ruzmarin kao brkove Budu super uz uskršnji doručak, jaja, šunka... i zekani
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 4.4.2010 21:58:31
|
|
|
|
*Alexx*
|
Kako vam nije bilo žao da jedete zekane Šalim se, ja se divim vama, tako odličnim kuvaricama
_____________________________
Do not speak - unless it improves on silence.
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 4.4.2010 22:00:26
|
|
|
|
Lilly*
|
Bićeš i ti Alex kada porasteš
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 4.4.2010 22:43:46
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Bićeš i ti Alex kada porasteš
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 5.4.2010 9:46:13
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Bićeš i ti Alex kada porasteš Iz tvojih usta u božje uši
_____________________________
Do not speak - unless it improves on silence.
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 18.4.2011 10:10:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Jel imamo temu o uskrsnjim jajima , farbanju i ukrasavanju ?
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 18.4.2011 10:55:19
|
|
|
|
Ana RR
|
Ribizla, u temi Uskrs je pisano o farbanju jaja, samo kreni od početka.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 18.4.2011 11:31:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala Ana
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani 19.4.2011 11:17:22
|
|
|
|
Ana RR
|
Ribizla, meni je super onaj recept koji je napisan na kutiji sa piškotama. Sigurno možeš tu da dodaš i jagode.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši 19.4.2011 11:20:28
|
|
|
|
Snelle
|
Ovo nisu uskršnji zekani, ali mod reče ovde da pišemo recepte Elem, IZVORNA PORUKA: Snelle Ribizla - kupiš 4 mala pakovanja piškota ili dva velika. Prva dva pakovanja poređaš u tepsiju, pri čemu svaku piškotu umačeš u mleko. Preko toga staviš pakovanje smrznutih frikomovih jagoda (naravno pre toga odleđene ) koje si prethodno pomešala sa pavlakom (ja kupim onu imlekovu kanticu pavlake) + možeš, a i ne moraš da u tu smesu dodaš i šećera (ja to stavim odokativno). Drugi red isto tako (piškote+pavlaka sa jagodama). Na kraju staviš šlag i torta je gotova. Ne treba ti više od 20ak minuta za nju. Brza a ukuuuuusnaaaa! P.S. jagode i pavlaku nemoj da mešaš mikserom, samo varjačom/kašikom, da ti ne fil ne bi bio mnogo redak.
< Poruku je uredio Ana RR -- 19.4.2011 11:22:03 >
_____________________________
"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka" "Bato, puno te volim"
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši 19.4.2011 11:31:07
|
|
|
|
Olga75
|
divni su ovi zekani ali ja sam nevesta i mislim da cu napraviti reforma tortu , jedinu koju znam da napravim i u duhu Uskrsa dekorisacu je onim bombonicama jajima
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši 20.4.2011 9:42:12
|
|
|
|
Lu
|
Hoćemo i mi praviti zečeke Ovi od Lilly mi ne izgledaju komplicirano
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši 20.4.2011 10:28:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Snelle , slican recept mi je poslala moja druga Dve velike kutije piskota+1 mala Kantica pavlake + 2 case da se nadje 2 pakovanja jagoda slag 500gr prah secera , od toga ces sipati koliko hoces , zavisi od ukusa Pomesati kasikom pavlaku i secer , umakati piskote u tu smesu i redjati , staviti jagode preko , ako ima dosta fila staviti i malo fila .. Oko 4 - 5 redova ili 3 - 4 , zavisi od tacne , Preko slag Ostaviti u frizideru preko noci
|
|
|
|
RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši 22.4.2011 22:31:21
|
|
|
|
Misica 3
|
Evo jedna super tortica...lako i brzo se pravi i lagana za jelo. Zelatin torta 1l mleka i 300g secera da prokuva. Izmesas 3 kesice zelatina sa 15 kasika vode dok ne pobeli i sastaviti sa mlekom. kad se ohladi, podeliti na 3 dela. Prvi deo-umutiti slag kremu od vanilei staviti u podmazan dublji sud(staviti par min.u frizider da se stegne) Drugi deo-slag krema od jagode i sasuti preko prvog dela, pa opet u frizider Treci deo-slag krema od cokolade... Kada se stegne prevnuti tortu i staviti slag, ukrasiti... Ja sam koristila neke kalupe koje je mm pravio od kartona, pa smo je napravili u obliku zekana(usi-cokolada, glava- jagoda, telo- vanila).
< Poruku je uredio Misica 3 -- 22.4.2011 22:34:33 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pšenični griz sa voćemRingerajin kuvar: little_one
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
ImepandinaDa li Vam se dopada ime Vukan?Da (
36%)
Ne (
64%)
Ukupan broj glasova: 28Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!