Jele
|
Ja sam Uroša počela da stavljam na nošu sa nekih 9 meseci kada sam skontala kada kaki, tj. kada je on počeo da kaki u određeno vreme, tj. posle ručka, kasnije posle doručka i ručka, a zatim i posle svih obroka. Super je prihvatio nošu, kakio bez problema, bilo mu i zanimljivo (uzeli smo onu nošu što je i Taša spomenula sa ručkama kao da vozi motor i kuglom u sredini koju može da vrti), itd. Mi se svi navikli i totalno opustili, dete nije kakilo u pelenu mesecima. Kad eto ti ima već 2-3 nedelje da neće na nošu, ustaje posle minut i posle se ukaki u pelenu. Pošto mu je neobično da kaki u pelenu, žali mi se i pokazuje kao da ga boli piša, dok sam prvi put skontala, on se ukakio. Sada, kada god mi se požali trčim na nošu, ali ne kaki uvek, opet hoće da ustaje, a i ne žali se svaki put. Jednostavno pobegne negde da se sakrije i ukaki se u pelenu. Ne znam šta da radim. Skontala sam da mu je verovatno noša već mala, ili da ga žulja, pa smo juče kupili onu Kikovu anatomsku što je Jeca RR postavila sliku. Naravno, prvo mu je dam da se igra, da je prouči, da sedne na nju u odeći kao da je stolica, jednostavno da se ''upozna'' sa novom stvarčicom. I sve ok, zanimljiva mu je, ali kada ga skinem i stavim na nju, ustaje kroz pola minute, neće, pa neće. Gledam, izgleda da ima manje mesta nego u prethodnoj, proveravam da mu prednji kljun ne gnječi pišu, ne znam , piše od 18+ meseci. Ne znam da li je ovo samo faza, da li se zasitio noše ili šta li već, ali bezveze bi bilo da sada počne da kaki u pelenu... Čak ga i ne držim dugo na noši da ga ne žulja, ne znam šta da radim, valjda će ga proći.
|