guppy RR
|
U temi o flašicama smo počele pričati i o sterilizatorima. Evo, šta sam napisala: E, vidiš, ja sam koristila sterilizator, jer su mi za jedan obrok trebale uvek 4 flašice (za svakog jedna flašica mog mleka i u drugoj adaptiranog mleka, kad prvog nestane). Ono iskuvavanje, pa voda dok provri pa ovo pa ono, to mi je išlo na živce, jer je trebalo previše vremena. Sa blizancima pokušavaš sve da svedeš na minimum, pa sam bila presrećna, kar je sterilizator to sterilisao u 6 minuta (u mikrotalasnoj). A Tasha je pitala: Sad kad si to napisala, imam pitanje. Naime, ja ne znam kako rade sterilizatori, jedno vreme sam koristila neku Chicco-vu tečnost za sterisisanje, ali funkcionisalo je na principu na 1l vode - 1 čep tečnosti, i potpopiš flašice na 30min. Pre neki dan mi je bila prijateljica, za mesec dana treba da se porodi, i pitala me je "kako žene otkuvavaju flašice u mikrotalasnoj?", čula je da to rade, ali ne zna kako, i nisam znala ni ja da joj pojasnim... Ja mogu da kažem kako radi sterilizator od Aventa. Dole je slika, da bolje možeš da zamisliš kako to ide. To je sterilizator za MIKROTALASNU, ne onaj obični. To ti je ustvari jedna obična kutija, napravljena od plastike koja je OK za mikrotalasnu i takvog oblika, da para u njoj kruži pravim putem (da uđe u flašice itd.). Postupak je veoma jednostavan - oprane flašice složiš tu unutra, dodaš određenu količinu vode po uputstvu, zatvoriš sve zajedno kao što je na slici, staviš u mikrotalasnu i uključiš na određen broj minuta. Trajanje sterilizacije zavisi od jačine mikrotalasne u W, nama je trebalo oko 6 minuta. Flašice se u tome lepo prokuvaju (od pare) i sve je spremno za posao. U njemu ima mesto i za Avent pumpu, cucle, ... u glavnom, mi smo u tome sterilisali sve njihove proizvode.
|