Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 2.4.2015 9:08:13
|
|
|
|
mila83
|
Hvala najlepse ! Cestitam Maraj i Nikiteki! Nadam se da cemo uspesno resiti nase probleme,pogotovo kod dece. Hvala doktorki na odgovorima i savetima !
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 6.4.2015 1:24:08
|
|
|
|
marketing RR
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, Cortinat krem osvaja korisnik koji je prvi ostavio komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika. Obzirom da je nikiteki već osvajala Cortinat krem, treća dobitnica je ivaMark koju molimo da nam pošaljet podatke na pp (ime, prezime, adresa u Srbiji i broj telefona).
< Poruku je uredio marketing RR -- 6.4.2015 1:26:51 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 6.4.2015 13:12:05
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: mila83 Draga doktorka,hvala na odgovorima. Cerka sada u julu puni sedam godina. Trenutno joj se zadrzava na sakama,izgleda kao sitne bubuljice,tvrde i malo crvene. Nije koristila nikakve lekove,ima vec i dosta dobar izgradjen imunitet.Svakako cemo se jos konultovati sa dermatologom o tome. Nisam znala da Cortinat sme i na predeo oko ociju,to je super. Hvala jos jednom. Nisam Vam napisala da je sinu taj ekcem na obrazima od ove godine malo veci, tj poceo je da se siri,pa sam zato povezala tu kijavicu sa alergijskim rinitisom.Naravno,bez adekvatnog pregleda i analiza,ne mozemo znati imaju li ta dva stanja medjusobno vezu. a kod cerke smo bas primetili kada se kupa na suncu ili malo provede vremena izlozena suncu,da joj se pojavi taj osip koji se nekad do kraja dana povuce(npr na ledjima,budu cela ledja pod osipom,a onda uvece kao da nista nije bilo) dok na rukama traje. na kapcimas se povuklo sada. to se prvi put pojavilo proslog leta, sa sest godina. Ne pije nikakve lekove,hvala Bogu vec duze vreme. Ako je alergija na sunce,da li je to trajno ili moze vremenom proci ? znaci mogu cortinat na to da mazem ? Draga mama, CORTINAT krema se koristi i u slučaju tzv alergija na sunce. Možete slobodno mazati i velike površine gde su ispoljene promene. Kao preventivu na moru treba koristiti kreme sa zaštitnim faktorom a koje se koriste po toj indikaciji. Takođe lekar će preporučiti i određenu suplementaciju koju smatra adekvatnom za Vaše dete. Treba pratiti promene i uz saradnju sa lekarom potvrditi alergiju na sunce kao i njen dalji tok. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 6.4.2015 15:44:56
|
|
|
|
mila83
|
Draga doktorka, hvala na odgovoru ! Isprobacemo CortinaT i javicemo rezultate.Cerka sada u sredu ima i zakazan pregled kod dermatologa,stanje se pogorsalo.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 13.4.2015 11:19:25
|
|
|
|
Anarunika
|
Nadala sam se da neće biti potrebe da pišem u ovoj temi iako sam je čitala, ali ne lezi vraže! Mlađem sinu se po rukama, na nadlanici, ispod palca, pojavila gruba koža malo tamnije boje. Liči na lišaj ali nije baš to. Ili na guščiju kožu ali nije baš ni to. Ne svrbi ga ,ne peče ga, ne boli ga, ali stoji tu. Primetila sam ranije malu flekicu te grube kože ali sada se povećala i ima je i na jednoj i na drugoj ruci. Kao što možete da pročitate ne znam čak ni da objasnim tačno šta je i kako izgleda ali nisu u pitanju samo suve ruke. Povezala sam to i sa padom imuniteta posle varičela koje je nedavno preležao, pa je možda zbog toga buknulo ali opet nisam sigurna. U svakom slučaju, juče smo bili kod mojih roditelja na ručku. Moja mama nam ispriča o problemu koji je imala sa kožom i pokaza mi kreme koje joj je njen dermatolog dao a koje su joj pomogle. Kad jedna od njih: CortinaT. Namazala sam mu je dva puta . Ali morala bih redovno da je upotrebljavam da bih videla da li reaguje.Po onome što sam pročitala na pakovanju kreme ona je odlična i može se koristiti za sve i svašta! Moje pitanje za doktorku je da mi ,ako uopšte može da shvati iz mog objašnjenja , kaže šta bi to moglo da bude i da mi potvrdi ako CortinaT može u ovom slučaju da nam pomogne da problem rešimo.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 14.4.2015 0:53:53
|
|
|
|
Tajčica
|
Moja beba (10. meseci) ima rumene obraze, ponekada se crvenilo povuče, ali da kažem 80% vremena obrazi su crveni, nekada i baš žarko crveni, nekada pomalo vrući. Da li to znači da beba ima ekcem ili prosto može imati takvu kožu? Da naglasim da je i moje lice, posebno od kada sam prešla tridesetu crveno u predelu obraza, pa se razmišljamo da nije nasledno ...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 15.4.2015 13:33:19
|
|
|
|
marketing RR
|
Cortinat poslat, javite kada stigne
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 15.4.2015 13:36:12
|
|
|
|
Maraj
|
Divno da oporavim ruke pred leto
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 15.4.2015 14:17:10
|
|
|
|
mila83
|
E super,pretpostavljala sam da ce posle praznika.Jedva cekam ! Sebi i sinu da probam, a cerka je dobila odredjenu terapiju,pa ne smem nista jos dodavati.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 15.4.2015 15:23:38
|
|
|
|
ivaMark
|
Javljamoooo.... Od kako sam pisala ovde J se povukla ona suva koza, izgleda da je bilo dovoljno javiti se ovde a meni su ruke uzas, ispucale kao nikada do sada....sve mislim da mi je to od deterdzenta za sudove, jer mi je vise desna ispucala... mada ga jako malo koristim, trpam u masinu ali eto i to mi smeta...
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.4.2015 3:05:45
|
|
|
|
Tajčica
|
Gde bih u Beogradu mogla nabaviti Cortinat kremu?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.4.2015 6:57:12
|
|
|
|
Maraj
|
Rajcice jesi gledala u apoteci. Verujem da ima. Ja cekam danas moju
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.4.2015 10:42:02
|
|
|
|
mila83
|
Nama stigao Cortinat ! javljamo posle utiske i rezultate
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 16.4.2015 14:33:17
|
|
|
|
Maraj
|
Evo moja kremica stigla danas. Hvala puno RR, sponzoru i naravno doktorki na savetima
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.4.2015 16:11:38
|
|
|
|
ivaMark
|
Stigla je i moja Hvala RR, sponzoru, dr i Maraj ja kao na dodeli Oskara
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.4.2015 16:18:39
|
|
|
|
Maraj
|
blesava si
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 17.4.2015 16:23:43
|
|
|
|
mila83
|
Mi smo poceli sa koriscenjem Cortinata.Namazala sam sinu sinoc obraze koji su dosta crveni i hrapavi i vec primetim poboljsanje !Krema uopste nije teska i masna kako sam ocekivala,vrlo je lagana i lako se nanosi. A krema inace predivno mirise !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 20.4.2015 15:29:38
|
|
|
|
Figaro88
|
Andrei je opet izasao ekcem po licu i po ramenu.Za Uskrs je sa tatom bila na selu i vratili su se kuci zato sto je njoj nateklo lice.Popila presing i to se smirilo,a za ekcem nam nisu dali nista.Sad ne znam sta da koristimo,koza joj je uzasno suva
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 20.4.2015 15:36:16
|
|
|
|
branki*
|
bozidaru su isto noge bas pocele..ne znam da nije do promene godisnjeg doba i proleca,nista nismo menjali..bas se cese.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 20.4.2015 15:43:19
|
|
|
|
Figaro88
|
Ona je isla i valjala se po travi,a gnjavila je i zivotinje sve do kojih je dosla(krave,prasice,macke,kucice,ovce).Preko zime nije imala,pa je moguce da im sada nesto smeta....Moram da potrazim u apoteci ovu kremu,mazali smo masnije,kvaltetne kremice ali ne pomaze uopste....
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 20.4.2015 15:51:28
|
|
|
|
branki*
|
ja cu malo da aktiviram elokom,nazalost,ako se pogorsa.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 21.4.2015 20:53:22
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Anarunika Nadala sam se da neće biti potrebe da pišem u ovoj temi iako sam je čitala, ali ne lezi vraže! Mlađem sinu se po rukama, na nadlanici, ispod palca, pojavila gruba koža malo tamnije boje. Liči na lišaj ali nije baš to. Ili na guščiju kožu ali nije baš ni to. Ne svrbi ga ,ne peče ga, ne boli ga, ali stoji tu. Primetila sam ranije malu flekicu te grube kože ali sada se povećala i ima je i na jednoj i na drugoj ruci. Kao što možete da pročitate ne znam čak ni da objasnim tačno šta je i kako izgleda ali nisu u pitanju samo suve ruke. Povezala sam to i sa padom imuniteta posle varičela koje je nedavno preležao, pa je možda zbog toga buknulo ali opet nisam sigurna. U svakom slučaju, juče smo bili kod mojih roditelja na ručku. Moja mama nam ispriča o problemu koji je imala sa kožom i pokaza mi kreme koje joj je njen dermatolog dao a koje su joj pomogle. Kad jedna od njih: CortinaT. Namazala sam mu je dva puta . Ali morala bih redovno da je upotrebljavam da bih videla da li reaguje.Po onome što sam pročitala na pakovanju kreme ona je odlična i može se koristiti za sve i svašta! Moje pitanje za doktorku je da mi ,ako uopšte može da shvati iz mog objašnjenja , kaže šta bi to moglo da bude i da mi potvrdi ako CortinaT može u ovom slučaju da nam pomogne da problem rešimo. Draga mama, Niste napisali uzrast deteta. Promene na koži Vašeg deteta ukazuju na polja suve ljuspaste kože ali se ne može iz napisanog zaključiti tačno o kakvoj se promeni radi. Najbolje bi bilo da posetite dermatologa koji ce detaljno pregeledati promene na koži I dati svoje mišljenje. CORTINAT krema se može koristiti I u situacijama kada se ne zna tačno priroda promene ali samo u slučaju da ne postoji sekundarna infekcija kože koja se mora tretirati lekom. U slučaju vašeg detea, kako ste opislai, ne bi se reklo da je do toga doslo. To će najbolje utvrditi lekar pregledom . CORTINAT kremu možete koristiti, slobodno I više puta dnevno , I duže u kontinuitetu. Čistim rukama nanesite kremu , blago umasirajte do upijanja, a nakon toga slobodno možete naneti još jedan sloj. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 21.4.2015 20:55:06
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Tajčica Moja beba (10. meseci) ima rumene obraze, ponekada se crvenilo povuče, ali da kažem 80% vremena obrazi su crveni, nekada i baš žarko crveni, nekada pomalo vrući. Da li to znači da beba ima ekcem ili prosto može imati takvu kožu? Da naglasim da je i moje lice, posebno od kada sam prešla tridesetu crveno u predelu obraza, pa se razmišljamo da nije nasledno ... Draga mama, Promene na licu vaše bebe liče na osetljivu kožu sklonu ekcemu. Pravu prirodu promene će utvdriti lekar pregledom . CORTINAT krema se može koristiti u ovakvim slučajevima. Nanesite na lice deteta i više puta dnevno. Krema se odlično upija, prodire u kožu, regrenerriše hidro- lipidni barijeru i možete je koristiti duže u kontinuitetu. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 21.4.2015 20:55:39
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Tajčica Gde bih u Beogradu mogla nabaviti Cortinat kremu? Draga mama, CORTINAT krema se može naći u većini bolje snabdevenih apoteka u Beogradu. U retkim slučajevima da apoteka trenutno nema u ponudi može veoma brzo I lako da Vam poruči jer veleprodaje raspolažu proizvodom I mi kao uvoznici imamo uvek na stanju. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 21.4.2015 22:41:13
|
|
|
|
Anarunika
|
Dr Mirjana, hvala na odgovoru. Svakako ćemo koristiti Cortinat , jer koliko shvatam ne može da škodi a može da pomogne. I dermatologa ćemo svakako posetiti. Još jednom hvala i javiću rezultate korišćenja ove kreme kada je malo duže budemo koristili.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.