Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: majeno dobar dan, zamolila bih vas da mi pomognete oko mojih testova na trombofilije. Naime, imam 38 god., 10 god. braka, bez prethodnih trudnoća, jedna IUI neuspješna, jedna VTO neuspješna ( decembar prošle godine, dobili 4 ''''savršena'''' osmoćelijska embrija, 2 vraćena, prokrvarila već 13. dnt, beta 14.dnt manja od 2), svi dosada urađeni nalazi su bili u redu osim insulinemije, na Sioforu sam od oktobra prošle godine, dr mi sad u julu na kontroli predlaže da probamo još malo ''''prirodno'''' i da za svaki slučaj uradim HSG, ali istovremeno mi piše preporuku za drugu VTO u kojoj navodi da odradim, između ostalog, i sljedeće nalaze:Faktore II, V, VII, VIII, IX, X, XI, XII, XIII, antitrombin, proteinS, proteinC, LA skrinin, LA antitijela, ANA, MTHFR i PAI. S obzirom da živim u malom gradu u RS, iskoristim godišnji odmor da odradim te nalaze ( 17.7. i 18.7. jer ih rade samo u Banjaluci na KC, a kažu da će nalazi biti gotovi za dva mjeseca), u međuvremenu se pokušavam organizovati za HSG,posljednja vještica 18.8.,HSG otkazan jednom zbog previsokih Leukocita, čekam naredni ciklus, vještica ne dolazi i uradim deset_ testova u nekoliko dana: svi pozitivni ( prvi test urađen 17.9. , danas je 5+3 s obzirom na početak prethodne menstruacije, zakazan mi je prvi pregled kod ginekologa 1.10. -tek za 6 dana). E sad, ja juče konačno dobijem rezultate testova na trombofiliju: faktor II 161 + ( 70-120) faktor V 149 + (70-120) faktor VII 194 + (70-120) faktor IX 153 + (70-120) faktor X 152 + (70-120) faktor XII 155 + ( 70-120) faktor XIII 143.1 + ( 70.0-140.0) protein C 150 + ( 60-130), ostali su u okviru referentnih vrijednosti, dok MTHFR i PAI ne rade Šta to znači? Molim vas pomozite, idem na pregled kod gin u BL tek u sljedeću srijedu, kad su mi zakazali, a mislim da do tad neću spavati jer mi ovdje u selendri gdje živim niko ne želi ili ne zna protumačiti nalaze...ako mi uključi neku terapiju hoće li biti prekasno? ne znam kako da uopšte dođem do hematologa jer koliko znam, liste čekanja kod 2 postojeća hematologa u Banjaluci na KC su stvarno dugačke Da li smijem sama, na svoju ruku, početi sa Andolom100 ( dobila sam ga i koristila kod prve VTO, bez prethodno odrađenih ispitivanja)? Izvinite ako zvučim zbrkano, ali sam stvarno u panici. Bilo kakva sugestija je dobrodošla. Vaši rezultati govore da nemate trombofiliju, ovo su sve normalne vrednosti. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 11.3.2017 15:03:48 >
|