Anoniman
|
Tema flaširane vode iz "Šta spakovati za more" me je podstakla na otvaranje ove teme, zato priča kreće tako glupo, i nekako kao iz sredine...Možda je bolje da kopiram i početak te priče o vodi...imaće više smisla...pa evo ga... Meni je u savetovalištu rečeno, sa Lukinih 3 meseca da prekinem da prokuvavam vodu, jer je normalno da to beba neće da pije pod rečima "Ne bi pila ni ti!" i da dam kupovnu vodu, najbolje Rosu ili Aqua vivu. Čak mi je pedijatar rekao da mu povremeno dam po malo obične vode sa slavine, da mu navikne stomak. Pa neću ga ja štiti zauvek. Jel se sećate kada ste bile male, kada ste se igrale u dvorištu... Jeste trčale kući da pijete vode? Niste. Ušle ste u prvu prodavnicu, trafiku, i izgovorile poznatu rečenicu "MOGU DOBITI ČAŠU VODE???" I šta će biti kada ta deca sa specijalnom vodom za bebe, pa za decu, pa za tinejdžere, pa za odrasle (pobogu!?), pobegnu ispod staklenog zvona i popiju vodu sa slavine??? Čudno su me gledali kada sam pustila malog sa nepunih godinu dana u Dunav, kao "Ju, prljav je!"... "JU, PA ŠTA SAD DA RADIM, KADA JA ŽIVIM KRAJ DUNAVA, A NE KRAJ MORA, I IMAMO NAJLEPŠU PLAŽU NA DUNAVU, ŠTRAND NA KOJU ĆE MOJE DETE SIGURNO IĆI KADA PORASTE, SAMO"...Pa zar onda nije bolje da mu koža odmah navikne, i da to bude normalno??? NARAVNO, da mu nije bilo ništa. Da zaključimo jednu stvar: PEDIJATRI NEMAJU POJMA ŠTA JE DOBRO A ŠTA NE,PREPRIČAVAJU STVARI KOJE SU PROČITALI, BAŠ KAO ŠTO SMO MI PROČITALE (PRIČAM O SAVETOVALIŠTU, NE O BOLESNOJ DECI)... S OBZIROM NA TO DA SVAKI PEDIJATAR PRIČA SVOJU PRIČU! SVE SU TO ŠARENE LAŽE, A MI MAME TRAŽIMO POTPORU, KAO PEDIJATAR VALJDA ZNA, UMESTO DA GLEDAMO DETE I UDOVOLJAVAMO NJEGOVIM POTREBAMA. BEBE SU KAO ŽIVOTINJE - SAME REGULIŠU SVOJE POTREBE, UZ VAŠU POMOĆ. PLAKAĆE DOK VI NE POGODITE ŠTA JE ONO ŠTO ŽELI, ZAR NE? MALI MI JE IMAO PROLIV, MALO DEHIDRIRAO, I ŠTA JE RADIO? PIO VODE KOJU NIKADA NE PIJE I LAZAO SO SA BOBI ŠTAPIĆA, JER SO VEZUJE VODU ZA ORGANIZAM. KAKO JE TO ZNAO? ŽIVOTINJSKI INSTINKT! Ja zaista mislim da se u današnje vreme preteruje sa mišljenjima pedijatra...koji, ponavljam, imaju apsolutno podeljena mišljenja o apsolutno svemu! Pa kako su nekada rasla deca, pobogu!!?? Ja NE kažem da ne treba ići pedijatru, ali pedijatar nije Bog, on prepričava samo ono što je kod većine dece, a jel vaše dete isto kao većina dece, ili možda baš vaše dete odstupa od šablona??? STVARNO SAM SE IZNERVIRALA, NADAM SE DA ME NE SHVATATE KRIVO, SAMO SAM HTELA DA KAŽEM DA BI MOŽDA TREBALO RAZMISLITI O TOME DA SE BEBA NAVIKAVA NA OKRUŽENJE KAKVO JE TAKVO JE - naravno u granicama razumnog, JER TO MOŽE BITI SAMO DOBRO ZA BEBU U NEKOM NJENOM DALJEM ŽIVOTU. Pod tim ne podrazumevam da se novorođenčetu ne prokuvava voda, jer se naravno prokuvava, ne mislim da dete ne mažete zaštitnim faktorima između 12 i 17h, ali posle 17h ih ostavite da dobiju malo boje... naviknite bebe na uslove života koji ih čekaju... MOŽDA JA KRIVO SHVATAM SVE OVO, ALI JA JOŠ NIKADA NISAM OD DVA RAZLIČITA PEDIJATRA ČULA ISTI SAVET ZA ISTU STVAR. Kad je bila Kandida: 1.pedijatar: dijeta, izbaci mleko, sok... 2.pedijatar: ne leči se dok dete nema 7 dana zelenu tečnu stolicu Kad je bila piša: 1.pedijatar: čupa se između 2-2,5god 2.pedijatar: ne čupa se do 15god Ja stvarno više ne znam šta da mislim!!!
< Poruku je uredio Lu RR -- 9.9.2011 21:15:45 >
|