Jeca*
|
Mihi, nisam sigurna da li me pitas za ovaj program ciji je link dat gore (inace, upravo sam pokusala da ga instaliram i uspela sam, ali nece da ga pokrene vec izbacuje poruku da se mora instalirati nova verzija programa ). Programi tog tipa su vise za "igranje", najcesce. Problem je sto oni "rade" uglavnom sa gotovim elementima pa ti ne mozes da napravis neki po svojoj zelji, vec samo slazes kao lego kockice. Kazem najcesce. Htela sam ovaj da probam, ali eto nije mi se dalo Par saveta u vezi kuhinje, od mene, ako zelis sama da je osmislis i ako ti je pravi neko blizak (kazem ovako, jer ako je radis u bilo kojoj firmi koja se time bavi, oni imaju bar jednog arhitektu koji saslusa tvoje zelje i nacrta ti kuhinju i to ulazi u cenu izrade iste kod njih). Sudopera je jedini element koji zaista moze stajati samo na jednom mestu, a uslovljen je naravno tamo gde je vertikala za vodu tj tamo gde je ostavljeno mesto za slavinu. Mislim da je pametno da se bojler pakuje u element ispod, sto vec pomenuh, jer je onda prostor iznad sudopere slobodan za ceo jedan viseci element gde mogu stajati tanjiri ili sl. Treba razdvajati vodu i struju. Tj uz sudoperu ide masina za sudove, pa onda bi trebalo staviti bar jedan element pauze, u smislu, element u kome stoje serpe ili sl, pa onda ide struja (sporet, rerna...). Ako zelis aspirator ovog tipa: oni su najčešće slobodnostojeći tj ne može se iskoristiti prostor iznad za neke police ili sl. Ovakav aspirator ja lično preporučujem samo kod velikih kuhinja. Za male kuhinje suludo je "trošiti" prostor. Inače još jedna stvarčica u vezi njega. Ovakav aspirator je najbolje pozicionirati tačno na mestu gde je ostavljen odvod za isti (gore na zidu, pri plafonu), a to opet nije dobro jer te uslovljava da ti onda i ringle mogu biti samo na jednom mestu. Običan aspirator, ugradni, se može postaviti bilo gde u kuhinji, ali opet treba biti ŠTO BLIŽE pomenutom odvodu, tj izlazu na zidu, da bi odvodna cev prošla kroz što manje elemenata. Nadam se da razumete šta hoću da kažem. Elementi širine 20cm ili 30cm, koje je pominjala Taša, za flaše, u vidu fijokice su sjajna stvar. Ideja kako zaštititi te elemente od dece je sledeća. Kada biraš kuh, ručke izaberi takve da kroz njih možeš da provučeš element koji "veže" ručku i ne da detetu da otvori fijoku. Te zaštitne elemente možeš kupiti npr u Turbo Limacu, evo slike: Takođe toplo preporučujem rernu u visini očiju, i zbog dece i zbog kičme , a iznad rerne može biti prostor za mikrotalasnu npr. Takođe preporučujem da i frižider "ušuškaš" u elemente tako da i iznad frižidera iskoristiš prostor za police ili neki element. Šank odnosno pult sjajno vizuelno razdvaja prostor između kuhinje i trpezarije. Može da se uredi i sa nekim stubićem koji bi bio od polica za pića npr ili sl. Ima raznih ideja i na netu. Eto....ako se setim još nečeg, dopisaću
< Poruku je uredio Jeca RR -- 11.3.2009 10:14:06 >