Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 18:09:41
|
|
|
|
MarijaBg
|
Helena, rodjena 4250 gr, 58 cm, na otpustu 4180 gr, 7 dana od otpusta 4650, duzina 56 -8uvek ispadne manje u DZ Natalija, 22 meseca 13,5 kg i 92 cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 18:51:42
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Ah jovice, Nemoj molim te pogresno da me svhatis ali nije mi najjasnije kako mozete da budete sigurni da dete nije gladno? mislim zao mi je, i ti si nervozna, zalis se da ti place da je promenljivog raspolozenja, da ne znas sta sa njim da radis itd.. I onda smisljas sve moguce razloge zasto je takav. A mozda je prosto i jednostavno malo gladan. Mozda mu nije dosta, tad kad bi on hteo koliko bi on hteo. Nece se sasusiti sigurno, napreduje dovoljno da bi medicinski bio ugrozen, ali ocigledno ne napreduje mnogo i ja bih stvarno probala da mu redovno nudim i malo dohrane. Posle dojenja. Pa da vidis oce li promeniti ponasanje..Stvarno nisam protivnik dojenja i super je sto se trudis i sto si istrajna , ali mozda bi mogla da razmislis. Tvoje dete tvoja odluka. I jos jednom izvini sto se mesam, ne mislim nista lose samo mi lici da je resenje tvojih problema vrlo jednostavno..... pa ne znam po misljenju tri pedijatra to je dobro napredovanje.. ne vidim koji bi smisao bio dohrane?! on kaki zlatno zuto i piski potpuno normalno, puni pelene. plus izgleda fino podgojeno, nije ni debeo ni mrsav. sigurna sam da nije gladan, a nervozan je od momenta kada je izasao iz mene... tako da... ponekad mozda treba da razmislite sta savetujete ovde na forumu... ali ozbiljno. ni ja ne zelim tebe da uvredim, ali mislim da savetovanje zena da po svaku cenu daju dohranu deci, stvaarno nije ok. i ne znam po kom tacno parametru ne napreduje dovoljno evo neka mi neko kaze. i ja sam nervozna vec danima, a nisam gladna, veruj mi, cak se i gojim plus je on imao onaj bas gadan bronhitis izgubi je tad vise od 500 gr, pa je prvo to morao da nadoknadi, pa tek onda da pocne da dobija, tako da je po tome drugi mesec mega napredovao, prvo povratio sve izgubljeno i jos dobio 740 grama
< Poruku je uredio jovicaa -- 27.2.2013 18:57:24 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 19:08:24
|
|
|
|
Sanchy
|
Ne znam zasto se ljutis,ja odavno mislim isto sto i Maslacak ali upravo zato sto ne samo ti nego i mnogi drugi docekaju bilo kakvo misljenje suprotno od svog,na noz,ne zelim nista da ti savetujem,ako mislis da nije gladan,nije gladan,,,niko ne moze to da ti kaze ili da zna osim tebe,,ali beba nikada ne place bezveze ,,tako mala beba,sto moja mama kaze ili mu je pelena puna ili mu se spava ili ga boli stomacic zbog grceva ili zubici ili je jednostavno gladan..i nemoj da se ljutis,ja ti licno nista ne savetujem,cisto ne treba se ljutiti ako neko iz najbolje namere nesto primeti a na osnovu odredjenog broja postova,da nije tako onda ovde niko nista i ne treba da pise
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 19:41:04
|
|
|
|
jovicaa
|
nisam ja uopste ljuta. daleko od toga. ali ne znam zasto se toliko lozite na debele bebe. i sama kazes da je tvoj bebac neznatno vise napredovao nakon sto si mu uvela dohranu.... tako je i sa maksimom, i moj muz i ja smo vitki, tako da ne ocekujem malog miselinka tj ja trenutno nisam vitka.. ali to je zbog dojenja, mada vec pocinje da mi smeta
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 19:47:21
|
|
|
|
bea83
|
Ložite na debele bebe????? Kakva konstatacija.... koliko sam shvatila poenta je da beba bude zadovoljna, mirna i nasmejana, a u tom periodu kad su tako mali obično je vrlo jednostavno doći do takve bebe samo je treba dobro nahraniti,redovno presvlačiti, maziti se... Al dobro i ja sam ovde linčovana što sam svojoj nervoznoj i plačljivoj bebi dala dohranu umesto mog mleka i pretvorila je preko noći u divno dete, tako da je suvišno nastavljati raspravu...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 21:00:49
|
|
|
|
jovicaa
|
nema rasprave prvo to da naglasim. pa valjda ja znam zasto mi je dete nervozno, zar ne mislite da bih primetila da je gladan?! uostalom tri pedijatra su rekla da on super napreduje, tako da i dalje ne kontam na osnovu cega je gladan na osnovu pune pelene, debelih obraza, kobasica na nogama i dobrog napredovanja?! maksim je jednostavno zahtevno dete zeli kontakt i komunikaciju konstantno, takav je, bebe nisu masine za utovar hrane, nego licnosti. svaka je drugacija.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 21:18:59
|
|
|
|
jovicaa
|
evo jednog linka KLIK da malo pridodam na pravi nacin, a ne samo nasom vecitom "raspravom"
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 21:42:38
|
|
|
|
Torbica
|
Samo jedan detalj, ne znam za vase, ali ja sam kod mojih beba tacno znala taj TON, kako place kad je gladna! To ne moze niko da me ubedi da nije tako, samo treba izostriti cula. Nekako verujem u to da mama oseca kad je beba gladna, covece pa o tome mislimo ceo dan. Ja sam za dohranu kada za nju postoji indikacija, a koliko se secam, Jovica je jedno vreme i koristila dohranu i ne secam se da se njen Maksim pretvorio u srecnu, mirnu i nasmejanu bebu... Pozz svima
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 21:50:58
|
|
|
|
adulence
|
slazem se sa Torbicom moja I nekako krene da rezi kad je gladna...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 21:52:56
|
|
|
|
bojanica7
|
jovice, super ti je link nego, koliko sam ja zakljucila: postoje majke koje misle da je dohrana ok za njihovu decu i postoje majke koje pokusavaju na sve nacine da izbegnu dohranu. i jedne i druge mame zele svojoj deci najbolje. problem nastaje kad jedne mame pokusavaju ove druge mame da ubede da su one u pravu mislim da svako treba svoje dete da hrani kako i cime zeli. bas veceras mi je bila drugarica koja se bas napatila s dojenjem, pogotovu prvih nekoliko meseci. uglavnom, na toj prvoj kontroli je beba dobila nesto jako malo. na donjoj granici (ni ona se vise ne seca, dete vec krece sad u osnovnu) i dr joj kaze da uzme dohranu. ona se rasplakala... i dr kao ajde probacemo da nastavimo samo s dojenjem, ali da pije cetiri litre tecnosti dnevno i da strogo redovno jede, te dolazi svake nedelje na merenje. beba je vec sledece nedelje dobila znatno vise nego sto su ocekivali i nastavila kasnije suepr da napreduje. sisala je godinu i po.... i bas smo kontatovali kako bi, da j euvela dohranu, smanjila kolicinu mleka i dojila bi sigurno krace. naravno, detetu nista ne bi bilo! e svasta. ali ako neko zeli da doji, i posteno se oko toga trudi, mislim da je to za svaku pohvalu (ovde, jovice, mislim na tebe )
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 22:22:17
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: adulence slazem se sa Torbicom moja I nekako krene da rezi kad je gladna... hehehe ja razlikujem plac kada je cista nervoza u pitanju i kada je nesto drugo. a kod njega je cesto plac zbog nervoze, ili zeli paznju i nosanje ili zeli da spava, u tim situacijama se unervozi jaaako. dobro kaze torbica, jedno vreme sam mu nudila posle podoja dohranu(posle bolnice u strahu da mi se smanjilo mleko) ali odbijao ju je, ne znam da li je popio sve ukupno 100 ml dohrane u tom periodu dok nisam povratila mleko. eto bas je dobar primer to sto je bojanica napisala... znaci svaka beba je drugacija, neka jedan mesec napreduje jako puno, pa sledeci slabo.. ne mozemo sve staviti u kalup. to mi je tako srpski mora da je gladno kad place, samo ga ti nakljukaj za svaki slucaj, nece da skodi i moja baba je u tom fazonu. i da ne zaboravim jedan za bojanicu
< Poruku je uredio jovicaa -- 27.2.2013 22:27:08 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 27.2.2013 22:45:49
|
|
|
|
Torbica
|
A za mene jedan mali ?
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.2.2013 0:20:22
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Torbica A za mene jedan mali ? hahahh i za tebe veliki
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.2.2013 11:03:33
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina Na rodjenju: 4440gr, 55cm, 38cm Sa 2 dana: 4320gr Sa mesec dana: 5840gr, 62cm Sa 6 nedelja: 6270gr, 62.5cm, 40cm Sa 2 meseca: 6920gr, 65cm Sa 3 meseca: oko 7900, 68cm Sa 4-4d: 8820gr, 70cm, 43.5cm Sa 5 meseci: 9450gr, 71.5cm Sa 5m 2ned: 9810gr, 72cm 5m 23 dana (kucna elektronska) 10kg 6m 26dana 10510gr, 76cm
< Poruku je uredio Bebilina -- 28.2.2013 11:09:30 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.2.2013 11:16:59
|
|
|
|
Bebilina
|
Apsolutno se slazem sa osluskivanjem bebe, njenog placa (ako place kad je gladna, posto moj sin ne place, on se dernja ) i poznavanjem znaka IZVORNA PORUKA: jovicaa mora da je gladno kad place, samo ga ti nakljukaj za svaki slucaj, nece da skodi i moja baba je u tom fazonu. Jovice ovo me je do suza dovelo! IZVORNA PORUKA: bojanica7 ali ako neko zeli da doji, i posteno se oko toga trudi, mislim da je to za svaku pohvalu (ovde, jovice, mislim na tebe ) Bojanice svaka ti je zlatna IZVORNA PORUKA: bojanica7 jovice, super ti je link Extra link, posebno mi se svidja poslednji deo: " Takođe ne treba zaboraviti da je majčino mleko osnovna hrana tokom cele prve godine života deteta. Dohranu treba smatrati kao dopunu dojenju tokom tog razdoblja." Steta sto se toga malo ko pridrzava i svi zure da izbace podoje na racun cvrste hrane...
< Poruku je uredio Bebilina -- 28.2.2013 11:18:57 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.2.2013 23:26:53
|
|
|
|
pocahontas
|
mi smo danas bili u savetovalistu i moja manekenka ima 6560gr. i 67cm. izasli smo iz betanije sa 3080gr. neki bi rekli malo, ali nas pedijatar tvrdi da je to odlicno za 11 dana pocinjemo sa klopom
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.3.2013 0:02:31
|
|
|
|
jovicaa
|
to je odlicno pocahontas nadam se da ce i maksim tako
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.3.2013 9:45:56
|
|
|
|
adulence
|
IZVORNA PORUKA: adulence IZVORNA PORUKA: adulence e pa ovako iz porodilista smo izasli sa 3190g danas mesec i jedan dan 4600g samo sikimo danas 2meseca i 4 dana 5800,i dalje samo sikimo... psto je moja I prethodna tri dana drzala konstantno ruku u ustima i ruckala je juce posto sam bila u prolazu doma zdravlja odlucim da odm da je izmere,naravno da nije gladna sa dva meseca i 19 dana ima 6250 g.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 1.3.2013 16:27:58
|
|
|
|
jovicaa
|
super adulence!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 5.3.2013 13:07:40
|
|
|
|
Janncica
|
Bili na kontroli... Pre mesec dana imo je 5200g sad ima 6300g A porastao 4 cm... Samo sikimo Obzirom da je iomao brohitis i da smo bili u bolnici,super je napredovao.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 5.3.2013 13:23:39
|
|
|
|
adulence
|
bravo janncice veliki decak...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 5.3.2013 14:52:58
|
|
|
|
jole82
|
Evo i mi da se zapljunemo Bile danas na prvoj kontroli Teodora je rodjena za 3350 i 51 cm...otpustena sa 3220 Danas ima 4590...znaci 1370 smo se ubucili A porasli smo 5 cm po njihovom merenju...mada joj setra nije bas lepo opruzila kolenca i glavica je bila malo ukrivo...tako da ja racunam 6 cm sto se i vidi po odeci Primili smo i prvu bocu za HepB..posto joj nisu dali u porodilistu ...i to mi niko nije bio rekao, nego sam videla na otpusnoj listi posle nekoliko dana...
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 5.3.2013 15:05:43
|
|
|
|
adulence
|
ooooo joleeeeee bravo mila velika devojcica...verujem da je junacki primila bocu,ipak je ona tvoja cerka...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 7.3.2013 14:56:19
|
|
|
|
ivannna
|
za sve bebane! bas lepo napreduju! evo i mi da se pohvalimo,nismo napredovali koliko i ostale bebe ali ja i doktorka smo zadovoljne Kaca je rodjenda sa 3110g i 51cm ( izasla je iz porodlilista sa 2920g) a na 2.kontroli smo imali 5100g i 57cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 11.3.2013 2:04:36
|
|
|
|
Skockica
|
Posto smo pre tri dana napunili dva meseca sa ponosom objavljujemo da smo sa 3600 po rodjenju i 4900 na prvoj kontroli dogurali do 6700 sa puna dva meseca za nas
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?