Anoniman -> RE: Kako kazniti dete? (11.10.2012 9:56:02)
|
Šišice, to se dešava, muškarci izgube nekad živce, pa i žene, samo to ne treba da mu pređe u redovan način vaspitanja. Ono što po meni ti nisi smela da uradiš je da se tako postaviš da ispadne pred Emom da je tm pogrešio. Ok, jeste, ali to treba on njoj da kaže, a ne da joj ti daš ono što je on zabranio, i da se okreneš sa njom i odeš. Tako ispada da ona nije pogrešila u prodavnici, nego da je pogrešio samo tata. Nemoj da se ljutiš, naravno, to je samo moje mišljenje, jer je po meni jako važno da jedan roditelj podrži drugog i kad misli da greši, pa onda to posle vas dvoje raspravite i taj koji je pogrešio objasni detetu. Što se tiče histerije napolju, čučnem (ne registruje me ako me ne gleda u facu) i kažem mu da odmah prekine i da tako neće postići ništa, i da ga pritom ništa ne razumem dok se njari. Da mi kaže lepo šta želi pa ćemo se dogovoriti. Ako ne posluša, što je retko, kazne su, u zavisnosti od toga šta ja moram da obavim tog dana (jbg, ne mogu da ga kaznim zabranom crtaća a ja recimo moram da oribam kupatilo, neće me pustiti onda ni sekund na miru). Tako imamo zabranu slatkiša/tv-a/lego kockica/neke druge igračke koja mu je zabavna u tom trenutku. Kazne nikad nisu prestroge, i nikad ne traju dugo, jer on još nema baš dobar pojam o vremenu, pa je njemu i dva dana izuzetno dug period, a i do sad nije ništa preterano zbrljao da ga jako kaznim.
|
|
|
|