Anoniman
|
Mihajlo je katastrofa već 10 dana Da vam dočaram: ima 18 meseci, sve razume što mu se kaže, još slabo priča, ali biće... Tako da znam da razume kad mu se nešto brani. Udario u neki neizlečivi inat Vrišti za sve što mu ne odgovora, ali bukvalno: urliče što su vrata od kuhinje zatvorena, što mu dajem iz žute a ne zelene šolje sok, što ne može iz prve da nazuje cipelu, što baci komadić keksa a ja neću da mu ga podignem (btw on stoji tik do njega), što prvo piški pa pere ruke, a ne obratno, što neće da jede kašikom nego viljuškom, što ne sečem breskvu dovoljno brzo, što mu tražim ruku kad prelazi ulicu, što mu ne dam da sam (bez moje ruke) silazi niz stepenice......... Ne mogu više ni svega da se setim Na svaku, i najmanju sitnicu urliče k'o da mu čupam creva na nos!!! Cela zgrada se trese od njega... Probala sam SVE-ignorisanje, smirivanje, skretanje pažnje,podvikivanje, kažnjavanje oduzimanjem keksa ili igračke... NIŠTA NE DELUJE!!! Došli nam prijatelji prekjuče, imaju ćerku od 6 godina, i zateknu scenu za scenom... Mene već sramota, niti gde idem nit' mi ko dolazi, jer sa njim ne mogu izaći na kraj. Kaže meni drugarica (inače pedagog) da ja njega ćušnem, ali ne ono ćušnem nakon deset opomena i sto gluposti, već za svaku scenu.... Ja pomislim, Bože pa tućiću ga onda ceo dan... Kaže ona, nisu to ono redovne batine, već da se počne trzati da odreaguje na opomenu. Otišli oni, ja odlučila da ih ne poslušam, kao po svom ću... Do kraja tog dana ja sam već naglas plakala koliko je udarao po svom u dreku, vrisku i bacanje po podu... I počnem ja-za svako kmeee bez razloga,po dupetu, sa sve pitanjem: Što plačeš? Boli te nešto? Imaš razlog? Hoćeš da dobiješ razlog? Da te ne čujem!... Iskreno, to vaspitanje juče je trajalo svega 15 minuta (ne znam ni koliko ćuški u tih 15 minuta, sa sve istim pitanjima) i žene moje-on prestao!!! I krene ti on opet nešto da izvrće vilicu i da se zapinje, a ja samo pitam Što se dereš? I on momentalno stane... A ni ruku ni glas nisam podigla... Zar zaista samo batine daju rezultat??? Jbg, bar se nije drao već 12 sati-nirvana
|