RE: Da li su muskarci podlozni promenama? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

guppy RR -> RE: Da li su muskarci podlozni promenama? (27.12.2008 16:11:48)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

prase -> RE: Da li su muskarci podlozni promenama? (27.12.2008 16:46:47)

Ja sam sa mojim MM prošla mnoge faze, jer smo dugo zajedno, ali najnezgodnije su mi bile te vezane za igračke za velike dečake. Bili smo zajedno kada je kupio prvi računar - i stekao najboljeg prijatelja, zbog kojeg je kasnio na naše sastanke i spavao za vreme predavanja koja je trebalo zajedno da pratimo. Onda je napravio sweet deal sa tadašnjim gazdama, tako da je dobio neograničeno korišćenje interneta, ali preko modema. Možeš li da zamisliš koliko je vremena više morao da provede ispred računara da bi sve "postigao" sa 56K modemom (to je bilo u vreme kada su, verovali ili ne, u prodaji bili i modemi od 28K). Najdramatičniji je bio period kada smo već živeli zajedno, a ja se prevarila pa uvela kablovski internet. Mislim da je par meseci samo jeo, spavao i sedeo ispred računara. U radnu sobu nije moglo da se uđe od dima, a prepune pepeljare su bile svuda unaokolo, prošarane šoljama od kafe, tanjirima, papirima... Preživeli smo. Vremenom je shvatio da će internet uvek biti tu, a da neke druge stvari prolaze i jednostavno prestao da visi ispred računara.

Kada malo bolje razmislim, svaka od faza se završavala time da se on zasiti tekućeg oblika igranja i nastavi dalje. Doduše, nije prošao dan da nismo negde izašli, posetili neke prijatelje ili imali goste. Bar jednom mesečno smo išli van grada na vikend. Čini ti se da je to sve zajedno bolje nego u tvom slučaju? Uzmi u obzir da mi tada nismo imali malu bebu pa smo bili dosta slobodniji. Ako uračunaš sve vreme koje tvoj dragi provede angažovan oko deteta, bilo da je u pitanju menjanje pelena, odlazak u nabavku, pranje flašica, kupanje ili uspavljivanje - dobićeš jasnu predstavu o tome koliko sati dnevno on misli da je već uložio u vaš zajednički život. Plus 8 sati na poslu i vreme na putu do posla i sa posla kući, pa vreme koje provede spavajući... Na kraju mu ostane 3-4 sata "slobodnog" vremena i ti se još buniš što hoće da ga provodi onako kako njemu odgovara? Eto kako u muškom mozgu to izgleda...

Kaži mi, da li tvoj dragi izlazi nekada bez tebe i deteta, viđa li se sa drugarima kao pre, gleda li fudbal nedeljom? Možda se toga odrekao a da te nije ni pitao da li treba, pa sada smatra da je zaslužio svet online igrica... Moguće je čak da bi više voleo da izađe na sat-dva, sam sa svojim društvom, nego da provodi vreme ispred računara - jer mu se to vreme "računa" kao da je bio kod kuće? Ovo su sve moja opažanja iz brakova sa malom decom koje znam... pa između ostalog i iz mog. No, ja (pošto znam za jadac) stalno govorim MM da treba da izađe i da se javi ovom ili onom drugu, jer je meni svejedno da li će biti van stana ili u zadimljenoj kuhinjici sa gomilom auto-časopisa oko sebe. Pri tom (što je najvažnije od svega) nemam zadnje misli, ne ironišem, nego zaista mislim da mu je potrebno da malo odmori sa vremena na vreme između ostalog i od nas. Isto tako, ja ponekad odem na sat-dva na kaficu kod drugarice, ili kod frizera, ili kod zubara, ili kod moje mame i nema ljutiš. Sve može da se organizuje tako da svi budemo zadovoljni...

Druga stvar, mogla bi i ti da preduzmeš inicijativu, da ga sačekaš kod kuće sa planom gde ćete ići i šta ćete raditi. Dogovoriš se sa prijateljima da im dođete u posetu a njemu kažeš da možete ići zajedno sa detetom ili da on ostane da čuva dete ili da vas odveze do tamo i da vas posle vrati kući pa neka bira... Ili pozovi prijatelje da dođu, pa neka sedi okrenut leđima i njima i tebi ako hoće. A može i da "nadoknadi" izgubljeno u online igricama dok ti spavaš [sm=smiley36.gif] Samo jedno nemoj da radiš, a to je da se sve što mu kažeš svede na kukanje! Daćeš mu za pravo da umisli da je problem u tebi jer tebi ništa ne odgovara. Pitaj ga gde bi voleo sutra da ode, šta bi voleo da radi, sa kim da se druži. Ako te i dalje ne sluša, nego gleda u računar, još bolje - sve isplaniraj sama i sutra nema prigovora jer je "učestvovao" u planiranju. Ćutanje je odobravanje [sm=smiley36.gif]

andrijana -> RE: Da li su muskarci podlozni promenama? (27.12.2008 20:52:03)

Nigde ne idemo,ni on ne izlazi sa drugarima,samo visi ispred kompa,jede,spava i radi. Citav posao oko deteta je da mi pomogne da je okupam i za divno cudo,ponekad je presvuce. Ja ga pitam kada cemo negde a on kaze - podseti me. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kada mu kazem da bih volela da vise vremena provede sa detetom,naduri se jer sam ja,po njegovom,rekla kako on ne voli dete. Kad mu kazem da mi pomogne malo vise,pita me,sta bi ja onda radila. I tako ima odgovor na sve. A i kad nam neko dodje,on bulji u monitor. Ja iz kuce ne izlazim po mesec dana jer dojim bebu pa ne mogu. Kod frizera moram da zakazem jer ne mogu da se oslonim na njega. Mozda sam i ja kriva sto sam stalno govorila - neka,ja cu,tako i radila pa se on navikao. Ja mu dam dete da ga pricuva samo da odem da se istusiram,a on je uvali svekrvi. Poludim i kazem mu a on odgovori kako je ona trazila da je uzme. I tako ludim. A i od fudbala se odrekao zbog interneta. Ne znam kada sam ga zadnji put videla da gleda...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]