Anoniman
|
Evo nekih postova, pa vi sami formirajte svoj stav: slazem se da postoji mnogo sarlatana koji prodaju sve i svasta, i reklamiraju lecenje svega i svacega, ali nikako se ne mogu sloziti sa tobom da je alternativna medicina ISTO sto i nadrilekarstvo odnosno sarlatanstvo, jer bi tako eliminisali veliki broj metoda i pomocnih medicinskih sredstava koji nisu deo klasicne medicine ali imaju itekako lekovito dejstvo Hteo bih da da komentar na pisanje dr.Kokija o Alternativnoj medicini. POstovani dr.Koki da ste bili u situaciji (nedaj boze)da obolite od karcinoma i da vam lekari (odnosno porodici)kazu da necete ziveti vise od 2-3 meseca a onda se pojavi ta vasa "lazna" ili kako je vi sve ne zovete medicina i ucini cudo i vi ostanete zivi jos 2 godine I ja sad vama ovo pisem jer je to bio slucaj samnom i sam sam sebi pomogao ,izmedju ostalog.POdrzavam ja zvanicnu medicinu daleko od toga,ali niste bili u situaciji o kojoj sam Vam pisao i nemojte da pisete o necemu kad o tome nemate pojma. Ako mi ne verujete mozemo se i cuti i ja cu vas demantovati 100% da alteraniva nema rezultata,a dacu Vam i moje rezultate,kad je tumor nestao bez operacije samo uz pomoc lekovitog bilja. Slazem se da ima prevaranata ali nemojte sve stavljati u isti kos. homeopatija dokazano ne leci nista. Znaci postoji ogroman broj istrazivanja koja to pokazuju. To sto je ljudi prihvataju ne znaci da je uspesna vestina. Greska! Naprotiv, to sto je neko ne prihvata, ne znaci da je neuspesna. Objasni mi mehanizam delovanja homeopatije, ali korak po korak i dokazi da je to tako i ja idem pravo na trg da se derem da je homeopatija u pravu. A svi su dokazali da nije tako. VODA NEMA PAMCENJE!!!! Mislim da se bas zbog nepostojanja statistickih podataka o uspesnosti alternativne medicine ona kotira tako visoko.Tu se racunaju samo uspesno "izleceni".Niko ne racuna one kojima nije pomoglo nista.Tu nema kategorije npr. petogodisnjeg prezivljavanja.Uspesi se glasno isticu,a neuspresi precute.I jos nesto,od alternativne medicine javnost manje ocekuje,nego od zvanicne.Pacijent u alternativnu terapiju krece sa velikim optimizmom,a u konvencionalnu sa velikom skepsom.A svi znamo da je moc sugestije i autosugestije cudo. U zvanicnoj medicini se vodi precizna statistika,pa je normalno da je "uspesnost" manja. Meni je to mnogo blize,nego mistifikacija u alternativnoj. U zvanicnoj medicini se tacno zna koji lek pomaze,a koji ne,dok u alternativnoj to cesto nije moguce ni utvrditi(veruje se na rec). Izvor: KLIK U Novom Sadu je prof. A* K*,deciji pedijatar,geneticar,homeopata..covek je sjajan..moja snaja od koje su svi digli ruke ,jer ima uzasan problem sa usima cuje samo na levo 40%,je posle njegovih terapija od godinu dana pocela da oseca poboljsanje...Ali morate znati da je lecenje homeopatijom jako dugo,traje i po nekoliko godina ali najbitnije je da je efikasno.Homeopatski lekovi se mogu koristiti i sa klasicnim npr.moja mama uzima i citostatike i homeopatsku terapiju....treba probati Doktorka nije ruskog porekla, ali je prva u Beogradu koja se uspesno bavi homeopatijom, akupunkturom i ono najznacajnije terapijom magneta.. Moje dete godinama boluje od astme, i svo vreme je potpuno pogresno lecena od strane lekara "specijalista". Slucajno sam dosla do doktorke G, i prezadovoljna sam tretmanom magnetima. Dr. ima iza sebe odlične rezultate i uspešno leči razne bolesti! Terapija traje tri meseca / brze bi išlo sa akupunturom, ali pošto su deca u pitanju koriste se magneti / s tim da se radi test intolerancije na hranu / kap krvi na mikroskopsku plocicu, pa to sve u kompjuter i testira de na 110 namirnica! vrlo lako i vrlo bezbolno, pri tom se alergeni ne unose u organizam kao kod običnog testa na alergije! Izvor: KLIK
< Poruku je uredio Tasha RR -- 25.6.2009 9:32:40 >
|