Leki 77 -> RE: Novi grip AH1N1 (16.12.2009 23:48:27)
|
Posto vidim da se ovde licitira sa "kvalifikovanoscu" moram da dodam sledece: moj tata je ginekolog u penziji, mama lekar opste medicine u penziji, stric takodje, sestre od strica kardiolog i pedijatar-neonatolog (ne zive u Srbiji), suprugova sestra ginekolog, suprugov zet anesteziolog....da ne nabrajam kumove i prijatelje mojih roditelja i ostale, koji su takodje lekari i - niko od njih nije za vakcinaciju. Neki smatraju da je prica oko gripa prenaduvana, neki da vakcina nije dovoljno testirana (koliko sam shvatila period potreban da se ona testira je 270 dana, a kod nas je sve zavrseno po ubrzanom postupku od 14 dana), neki od njih smatraju da bas "rizicne" kategorije ne treba da prime vakcinu jer na njima nije testirana uopste ili ne barem na znacajnom broju itd. Odvedem ja na redovnu kontrolu dete u DZ i pitam doktorku sta ona misli, da li treba da ga vakcinisem, a ona (citiram) - Taman posla. Sve u svemu, ja ne poznajem ni jednog jedinog lekara koji mi je savetovao da se neko od nas vakcinise. Ispade da se ti lekare druze po klanovima, a ja izgleda poznajem samo one koji su protiv vakcine te prema tome i formiram svoje misljenje. Da sam trudna - NEMA SANSE da bih se vakcinisala, dete - NEMA SANSE da cu vakcinisati, a ja bih se vakcinisala da smatram da ima smisla, a posto sam misljenja grip k'o grip, necu se vakcinisati. A sto se tice devojke ciji slucaj se spominje, vakcina je, koliko sam ja shvatila, bila okidac za neurolosko oboljenje od koga sada pati, a sve to nije nista neobicno, posto spada u statistiku koja prati svaki lek. Ali dzabe to njoj.
|
|
|
|