Leki 77 -> RE: Novi grip AH1N1 (26.7.2009 10:08:12)
|
Da se citiram :"Trenutno zaista ne postoji razlog za vakcinaciju od gripa tipa A H1N1. U Evropi je registrovano preko 10.000 slucajeva ( naglasvam registrovano, sto znaci da ih ima dosta koji su imali toliko blage simptome da nisu ni kod dr-a isli), a cini mi se troje ljudi je umrlo. To je naravno strasno, ali procenat smrtnosti je manji nego kod regularnog sezonskog gripa. Pandemija je proglasena jer ovaj grip kod odredjenog broja pacijenata, uglavnom mladih, medju kojima se najvise siri (sto je atipicno) u veoma kratkom vremenskom roku (24-48h) pokaze vrlo ozbiljnu klinicku sliku (upala pluca itd). Za sada dobro reaguje na postojece antivirusne lekove. A pita li se jos neko, ili opet ja paranoisem, da li je normalno to sto su naprasno "otkrili" da lek ima upotrebnu vrednost 7, a ne kako pise na kutiji, 5god? ".... Dakle, apsolutno se nismo razumele...ja, takodje, mislim sve vreme, sto i pisem, da je sve ovo prenaduvano, a shvatila sam, ocigledno pogresno, da ti mislis da nije. A shvatila sam i da tvoj tata misli da je ozbiljno jer si napisala sledece :"Naime, kada sam to tati rekla, i navela ono vakcinisanje trudnica i dece od 5god, on se nije ni pomerio iz stolice u kojoj je ležao zavaljen na suncu, i rekao je "Gluposti! Šta prave halabuku od obične gripe? Neko samo hoće da se obogati. Jesi ti upisala Luku u zabavište?" (Luka ima 3 god, znači, ne podleže prioritetima vakcinisanja - mislim da to dovoljno govori o njegovom mišljenju o ovom virusu). "
|
|
|
|