minavb -> RE: Novi grip AH1N1 (7.11.2009 8:44:54)
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Slažem se mamanp. To su odluke koje se u kriznim situacijama donose na nivou države. Ne mogu neki, koji se mogu (kada bi hteli) vakcinisati, donositi odluku da neće, kada time ugrožavaju one koji ne mogu (a hteli bi kada bi mogli): trudnice u prvom trimestru, bebe mlađe od 6 meseci i eto, one koji su alergični na jaja. Pitajte te ljude, da li misle da ste vi sebični što svojom nemarnošću njih dovodite u rizik da dobiju grip umesto da se vakcinišete, virus se zaustavi i oni ne dobiju bolest. Sada više uopšte ne pričam o kvalitetu vakcine protiv svinjskog gripa, nego o tome da stolari, vodoinstalateri, ekonomosti, pravnici i svi ostali bolje znaju od onih koji se vakcinacijom i epidemijama bave. Da ponovim, mada sam vec napisala, ja sam trudnica u prvom trimestru!!! I da nisam, primila bih samo vakcinu protiv sezonskog gripa. Moj otac je epidemiolog koji je licno sedamdesetih drzao u Sidu pod karantinom bolnicu, u kojoj je dvoje umrlo od Variole Vere, nije nalozio masovnu vakcinaciju vec vakcinaciju ljudi u bolnici i srodnika umrlih, i epidemiju u tom gradu potpuno zaustavio. Po njegovom savetu se vodim. Mom nerodjenom detetu, nedovoljno ispitana vakcina moze da skodi a sezonska vakcina nije potpuna zastita, ali smanjuje mogucnost oboljevanja i otklanja mogucnost komplikacija. Izolovala sam se, mm ce se vakcinisati, posete ne primam i ne idem nigde, osim kod lekara, gde moram da se sretnem sa vecom grupom ljudi u zatvorenom prostoru. Ja se ne mogu razboleti, niti mogu ugroziti ikoga. I nisam stolar, vec nutricionista koji je iz epidemiologije imao 10.
|
|
|
|