Verus -> RE: Novi grip AH1N1 (4.11.2009 17:51:16)
|
Pa ne, ovde se svi stvarno vakcinisu protiv sezoske...ja sam primila sezonsku ove godine, pre nekih mesec dana jer se zna da nema dodatke. Za H1N1 su mi rekli da ne znaju iako sam kao zdravstveni radnik mogla obe da primim taj dan. Odlucila sam da cekam. Potom sam pricala sa zenom cija necaka prodaje lekove (Farmaceutski rep), i trudna je: odlucila je da ne primi H1N1 zato sto zna da ipak ima dodatke (a neki tvrde da nema). Ne zelim da to bude u mojoj bebi...Tesko je odluciti jer obe situacije nose rizike, i sta god da se desi ne mozemo sebe kriviti. jasnicak, moram se sloziti da se velika frka digla oko H1N1, kad ljudi svake godine umiru i od sezonske gripe (pa se ne prica o tome). Puno toga je deo medija i zarade, iako ljudi nekad odbijaju da veruju u to. cicko, ovde niko ne nosi maske, osim bolesnika sa niskim imunitetom, koji to svakako moraju da nose, jer bi se razboleli od infekcija od kojih zdravi ljudi ne bi. Ne znam, da sam trudnica u Srbiji koja je na bolovanju ne bih nikada primila tu vakcinu-kloniti se velikih grupa, ne ljubiti se ni sakim i prati ruke redovno, ne dirati lice itd.
|
|
|
|