vanesicak -> RE: AC u blizanačkoj trudnoći (30.12.2011 7:17:47)
|
Draga Parizanka, ja sam radila AC, u Banjaluci i to ne privatno, vec regularno na klinici. Sam zahvat nije bolan koliko je neugodan. Mislim doktor je bio izuzetan, pazljiv strpljiv, ali ja sam valjda ocekivala nesto malo suptilnije, a ne tako veliku iglu :))) Kod mene se radi o dvojajcanim blizancima koji su u odvojenim vrecicama tako da svaki plod ima svoju plodnu vodu... tako da je doktor dva puta uzimao uzorak. Nalazi... uh nalazi ovdje se cekaju po 4 sedmice. Ja sam AC radila pocetkom 17 nedjelje, a rezultate dobila tek u 22, hvala Bogu, sve je u redu nosim djecaka i djevojcicu. Imas ti jos vremena do toga, vjerovatno ce ti prvo predloziti dabl test, ekspertni ultrazvuk u kombinaciji sa analizom krvi... slazem se da treba odraditi ekspertni u svakom slucaju, ali nalaz krvi je besmislen, moji parametri su bili grozni, ne znam zasto mi niko nije rekao da je u blizanackoj trudnoci to nemoguce odraditi tacno, niko do doktorice u genetskom savjetovalistu koja mi je rekla, da uopste nece ni da gleda nalaz dabl testa, pogledala je samo nalaz ekspertnog koji je bio skroz ok, ali me ona predlozila za AC zbog godina, inace 77. godiste. Eto to je moje iskustvo. Veliki pozdrav i srecno!
|
|
|
|