Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 12:06:10
|
|
|
|
lukijano
|
Ćao svima, za koji dan ulazim u 9.mesec. Porodiću se u Gradskoj bolnici. Interesuje me ima li neka ženica koja se skoro porađala da prenese svoje iskustvo...Kakva je situacija sa posteljinom, spavaćicama. Počela sam polako da pakujem torbu, pa da znam šta da nosim. Hvala unapred
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 12:16:14
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja sam nosila i spavacice i posteljinu. Cesto nemaju da daju i ako imaju bude 3 broja veca.
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 12:29:04
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Spavacice obavezno ponesi, vrlo retko imaju da daju. Posteljine uglavnom ima, ali ja sam nosila svoju jastucnicu i carsaf sa kojim sam se pokrivala i podmetace za krevet. Desi se da im je carsaf za pokrivanje iscepan, a cebad ne peru posle svake porodilje. Porodila sam se u maju,tad je bila takva situacija.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 12:52:35
|
|
|
|
lukijano
|
Hvala puno na odgovorima. Ja sam se porađala u decembru 2010, isto u Gradskoj. Ali tada je sve bilo drugačije...bilo je i spavaćica i posteljine i moglo je da se bira hoćeš li baby friendly ili ne. A verujte mi pola stvari se ne sećam...kao da je neko drugi bio umesto mene Spakovala sam kozmetiku, 1 peškir veliki i 1 mali, 1 spavaćicu, 2 pak mrežastih uožaka, 3 podloge za krevet, papuče, stavila sam i 2 tetra pelene, još mi fali toalet papir, plazma i voda. Da li sam nešto zaboravila? Sve ostalo može muž da mi donese, jel da? Ima li poseta? Tada 2010, nije bilo poseta za nas koje nismo bile u baby frindly. A za bebu treba: vlažne maramice, pavlovićeva i pelene, koliko pelena da ponesem, jel to sve? Da li ovo za bebu nosim odmah sa sobom?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 13:12:35
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Sada je obavezan bebi frendli. Pelene za bebi, vlazne i pavlovicevu ti donosi muz kad se porodis. Uzmi manje pakovanje pelena. Posete su mislim od 14-15 h. Ili od 15-16 h. Zaboravila sam tacno :) Imas pravo samo na jednu posetu u to vreme. I to je u trpezariji. Ako imas ponesi jos jednu spavacicu i jos jedno pakovanje mrezastih ulozaka. Mada, to moze i muz da ti donese. Imas na forumu temu Kamperski vodic za porodiliste, pa procitaj i tamo. I da, ponesi jedne papuce za sobu i neke japanke ili sta vec u kojima ces da se tusiras. Nikako bosa.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 13:40:04
|
|
|
|
lukijano
|
Super hvala puno! :D
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 13:49:25
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Lukijano, zaboravih da napisem, meni su znacile i mrezaste gace.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 13:55:59
|
|
|
|
lukijano
|
Da, da spakovala sam i njih, i ja sam zaboravila da napisem :)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 14:02:04
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Srecno onda :) P. S. Tetra pelene ti ne trebaju, imaju oni tamo posto koriste za svedski povoj, ali i jž sam ponela dve, tri. Kad ti muz bude donosio odecu za tebe i bebu za izlazak nek ponese i tetra i svedsku za bebu za siroki povoj i tetra da prekriju jaje ili nosiljku. Tako rade tamo Pozz :)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 15:00:26
|
|
|
|
janajana
|
Bilo bi dobro i da poneses i svoju posteljinu, tj carsav posto ne menjaju jer nemaju
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 16:51:27
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja znam da ne dozvoljavaju da porodilje donose svoje tetre i svedske, kao da se ne bi pomesale pa posle ne znaj da vrate. Bila sam pristurna par puta kada se sestra ljutila na mame i trazila da ne donose svoje pelene.
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 16:58:32
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Sanjalice, svedske nisam nosila, samo je muz doneo za izlazak iz porodilista. A imala sam dve ili tri tetra, ali su one bile sa šarama Hello Kitty i njih sam koristila za sebe, stavljala na grudi da mi mleko ne curi po spavacici i jednu sam stavljala kad bebu stavim pored sebe na krevet da dojim.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 17:12:58
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Znaaaam, Ivana, secam tih pelenica sa slika iz porodilista Nisu te kritikovali sto koristis svoje? Cesto nema ni odgovarajucih benkica za bebe, ali ni to ne sme da se donese. Secam se da su mom G, posto je bio dzin beba, sve bile male i kratke. Resila sam da kad zavrsim sa radjanjem da pelene i benkice poklonim porodilistu.
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 17:20:46
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nisu mi nista rekli, stvarno. Verovatno zavisi i kako su raspolozeni :) Za moju macu nije bilo benkica i zekica, sve joj bilo veliko I ja cu odneti u porodiliste, i pelene i benkice i zekice cim ih moja mrvica preraste.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 20:59:42
|
|
|
|
Khaleesi
|
Ne zznam zasto ne bi dali svoje da uneses... Ja sam im oblacila svoje, jer bas nemaju u porodilistu
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 21:17:20
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Khaleesi, ne daju da se nebi pomesale sa njihovima.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 8.8.2016 21:37:36
|
|
|
|
Khaleesi
|
Pa dobro... Ja sam ipak nosila, i to tetra i benkice, ali sve u roze boji nije bilo sanse da se pomesa
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 19:20:58
|
|
|
|
BojanaSa
|
cao svima. Danas sam tek saznala da gradska bolnica ima porodiliste,jel ima neko skorije iskustvo porodjaja u kadi? pozdrav
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 20:13:25
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ja se nisam poradjala u kadi, ali devojke pricaju da je doktori nesto izbegavaju. Kad sam bila u bolnici, zena pored je imala zakazanu kadu, ali u toku noci joj krenuo porodjaj i na kraju nije ni usla u kadu. A i u kadi si samo do nekog dela otvaranja, posle te prebacuju na porodjajni sto.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 21:34:07
|
|
|
|
BojanaSa
|
Hvala Ivana, a kako si ti zadovoljna bolnicom i osobljem. Ja sam planirala visegradsku,ali sam u skoli za trudnice saznala od babice da se dosta zena javlja sa mastitisom jer nemaju bf. A i kazu da u gradskoj ne seku prvorotke ako nema potrebe?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 22:03:02
|
|
|
|
Khaleesi
|
Mastitis nema veze toliko sa bf... Ja sam rodila u DM i NF i uvek je neka zenica dobila mastitis jer beba nije sisala, a ona nije umela da se izmuze...
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 22:08:15
|
|
|
|
BojanaSa
|
Ne znam, ali tako je babica rekla. Nego nisi mi rekla kako si zadovoljna bolnicom?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 22:22:51
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bojana, ja sam bas zadovoljna Gradskom. Procitaj na prethodnoj strani sta sam pisala. Prvi porodjaj mi je bio u Frontu, a sada u Gradskoj, i veliki plus za Gradsku.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 22:25:36
|
|
|
|
Khaleesi
|
Jel tamo malo porodiliste kao u DM?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 10.8.2016 22:27:14
|
|
|
|
BojanaSa
|
kazu da jeste,ali.da su prijatniji.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?