Flame
|
Dugo me nije bilo, a ostala sam duzna da napisem i svoje iskustvo! Dakle, porodila sam se u Gradskoj bolnici na Zvezdari i prezadovoljna sam kako je sve teklo. Porodjaj je krenuo prirodno uz epidural, ali sam ipak zavrsila na carskom, jer se nisam otvarala, a i bebi je bio pupcanik oko vrata. Porodila me je Dr Vesna Stojanovic, ljubazna, nekad brza, pravi strucnjak. Posle intenzivne nege, bila sam u apartmanu na obicnom odeljenju. Baby friendly nije dolazio u obzir, zbog rane od carskog reza. Inace je to odeljenje uredjenije u odnosu na obicno! Jako sam zadovoljna svim osobljem, babice, sestre, lekari, spremacice... ( Sestra na intenzivnom mi je pomogla da se okupam, sta reci!) Inace, bolnica je jako stara, i tako, ipak su neki higijenski uslovi zadovoljavajuci. Apartman je manje od prosecnog, ali sam znala sta dobijam. Nisam ocekivala Hilton. Niko ni jednog trenutka nije bio neljubazan sa mnom, cak su bili jako predusretljivi. I to uopste nema veze sto sam bila u app. (I pre porodjaja sam par dana lezala na Patologiji, gde sam se super provela, kao da sam bila na ekskurziji u srednjoj skoli, samo sto smo sve bile trudne, hihi...) Ja bih rekla da ima veze sa time i kakva sam ja osoba, a pre svega sam uvek bila nasmejana i nikad mi nije tesko da kazem Hvala, Izvolite i slicne zaboravljene reci! Muz i moji su me svakodnevno posecivali, e a to je u stvari prednost app. Bebu su mi donosili na podoj i kad bih je trazila da bude sa tatom. I jos jedna vazna stvar, ja sam u DZ Zvezdara odlazila na vezbe za trudnice i tacno znala sta da ocekujem na porodjaju! Na zalost mnoge zene ne znaju sta ih ceka, kako da se kontrolisu, disu, pomognu svojoj bebi! Ma ja bih skolicu stavila kao obaveznu za svaku trudnicu!!! I bas zbog svoje neobavestenosti mnoge su ogorcene i pisu svasta na sajtu Majka Hrabrost! Poruka trudnicama, da price tamo napisane uzmete sa rezervom! Naravno, neke stvari bih promenila, ali, to nije do osoblja, strucnosti, vec do ulaganja u zdravstvene ustanove.