viking -> Nutela cookies (27.12.2011 11:44:23)
|
[img]http://www4.slikomat.com/11/1227/696-nutell.jpg[/img] Sastojci: 165 g putera sobne temperature ¾ šolje žutog šećera ¾ šolje belog šećera šolja Nutele pola kašičice vanile (izvađena utroba dva štapića) 2 jaja 2 šolje plus 2 kašike brašna četvrtina šolje kakaoa pola kašičice praška za pecivo pola kašičice soli šolja čokoladnih komadića tj. chocolate chips (ne znam gde to ima da se kupi, ja sam kupila kutiju Dr Oetkerovih muffina i uzela kesicu odatle) šolja oklagijom izmlaćenih lešnika (dakle, komadića) Umutiti puter mikserom 3 minuta dok ne postane vazdušast. Dodati žuti i beli šećer i Nutelu pa mutiti još malo dok se sve ne ujednači. Dodati prvo jedno jaje, mutiti 30 sekundi pa dodati drugo jaje, zatim staviti vanilu i mutiti još deset__ak sekundi. Prosejati brašno, kakao, prašak za pecivo i so, ubaciti u umućen puter i mutiti na najmanjoj brzini dok se sve ne sjedini. Vodite računa da sve dobro umešate, da ne ostanu neumešani delovi na ivicama i na dnu posude. Dodajte komadiće čokolade i komadiće lešnika i ostavite 15 minuta u frižideru. Staviti pak papir na tepsiju ili žicu, kafenom kašičicom vaditi kuglice, i oblikovati između dlanova. Ne stavljajte kekse suviše blizu jer narastu tokom pečenja. Pecite u rerni prthodno zagrejanoj na 170 stepeni, oko.... e sad, u originalnom receptu piše da se peče 12 minuta, ja sam svaku turu pekla po 30 minuta, pa vi procenite. Pre nego što ih sklonite sa žice ili iz tepsije, ostavite ih minut-dva da se prohlade. Od ove smese dobije se 60-ak keksića. Idu super uz šolju hladnog mleka.
|
|
|
|