Anoniman -> Moj ekcem (24.12.2008 23:57:52)
|
O ekcemu na dečijoj koži je već bilo reči, a sada malo MOJ ekcem! U decembru pršle godine su mi se pojavili plikčići na prstu na ruci. Iz čista mira. Ja sam ih neko vreme ignosrisla, oni su pucali, sušili se. Onda ih je bilo sve više i više, svrbelo je, ja sam mazala nekom kremicom... probala sam redom, pa je jedna delovala... dok je delovala. Onda sam već imala pola prsta prekriveno osušenim plikovima, koji su na zimi pucaliako savijem prst pa je bolelo. U jednom momentu (čini mi se već neki mart - april) sam otišla kod kožnog. Deda ima 100god, bacio pogled, kaže EKCEM. Kaže: Ne smete da perete ruke, samo ih spirajte bornom kiselinom, i mažite ovom kremom... žuta kutijica i piše "lek". [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kažem "Fino, kako da kupam dete?"... jasno vam je da je već tada njegova terapija pala u vodu! Bukvalno! Kremica je mrak... zaista pomaže, namažem i prođe, međutm, koji dan namažem - i evo ih opet. Onda su počeli da se stvaraju plikovi i na zanoktici, tako da su mi izdeformisali i nokat... žuljali su nokat još pre nego što je izrastao i sada mi je taj nokat... BLJAK! Navodno mi nešto iritira kožu, a nikako da dokučim šta. I ne znam šta ću kada deda umre (što s obzirom na njegove godine ne bi bilo čudno), kako ću da nabavim kremu ponovo? Jel ima neka od vas slična iskustva?
|
|
|
|