Didy -> RE: Grejanje (21.12.2011 21:12:46)
|
Mi u kući imamo cg i kotao na plin. Kuća ima 120-130 kvadrata i grejemo je celu. Račun za prošli mesec je bio 8000 dinara, s tim što se 33% računa prenosi na letnje mesece zimi. Kada bismo cele godine plaćali toliko, bili bismo super zadovoljni, jer nam je stvarno toplo (ja sam sad u majici kratkih rukava) i, što se meni jako sviđa, svuda je ujednačena temperatura. E, sad, mm je stavio izolacije kao niko koga poznajemo, svi su mu se smejali. Mislim da je to glavna fora. I prozori nam nisu pvc, već drvo, ali dobro dihtuju. U stvari, ni nemamo prozore, već balkonska vrata u svim sobama gore, a u dnevnoj je praktićno ceo jedan zid u staklu. Prethodne 3 zime smo živeli u stanu gde su bile TA peći. Meni se uopšte ne dopada taj način grejanja. Prvo, puniš ih noću, pa je noću pretoplo za spavanje, a predveče se već ishladi, umesto da bude obrnuto. Drugo, jako je teško reulisati ih u prelaznom periodu. Npr. mi je napunimo noću, a ono naglo otopli. Džaba što su svi prozori pootvarani, umireš od vrućine. Stalno sam imala osećaj da su pune prašine, kad ih otvoriš, zaista i jesu... Ja nisam bila zadovoljna i ne volim ih.
|
|
|
|