Jeltje
|
Mame drage, hvala puno na ovoliko odgovora...Bas ste mi olaksale situaciju Sanchy, nesto mi je mnogo mala da je cackaju, ali kad je zdravlje u pitanju sigurno da postoji neka metoda da se i bebi uzme bris...Nego ne znam da li to rade i u drzavnim laboratorijama ili samo privatno, jer nas pedijatar to nije uopste pomenuo, dao je samo uput za urin. Mada se meni vise cini da je kod nje problem tu dole, pre nego u mokraci...jer mokraca joj ima normalan miris. A i mazala sam Daktanol, sinoc pocela ;( Videcu za pelene, mislila sam da odem veceras do Akse da kupim pamicne, one perive...A Babylove su DM-ove ako se ne varam...a Bamboo ne znam, nisam cula za njih... Azra, tako sam i ja uradila danas, stavila joj tertra do nje, a preko pampers...jos uvek se ne smiruje, ali verovatno treba i vremena da se smiri. Ispirala sam je i sinoc i jutros sa kamilicom, a i veceras cu i mazem Daktanol...A videcu i za pamucne pelene u Aksi. A oktanisept mi nesto deluje dosta jak za ribicu...nemam pojma. Misha i Ljisha, ma najgore je sto svi drugacije pricaju ili ti daju poluinformaciju...Ja sam se bas i pitala do kada ta "zastita" ne sme da se brise, kad se, kao sto ti rece, kaka tu skuplja i stvarno je grozno...ja jesam malo - par puta, kad joj kaka udje, malo brisnula pelenicom...Ali kazem, sto mi patronazna nije rekla...to se ne dira npr. mesec dana i onda se opere, nego te tako puste sa informacijom na pola, pa kad nastane problem cupaj kosu. Super sto vi niste imale problem, jer ja inace imam ceste urinarne infekcije i jezim se toga kad pomislim da bi i ona mogla da ih ima... Big Mum, nikad je i ne brisem vlaznim maramicama...uvek je opere pod cesmu kad se ukaki, a kad menjam pelenu ibrisem je sa vlaznom vatom...e sad, da li sam slucajno nekad dokacila nesto sa necim sto ne treba...moguce je, jer joj je sve tako malo i tako blizu :( Ja ujutru treba da joj skupim urin, kupila sam one kese, a nisam to nikad radila, valjda cu sesnaci...A bris vulve, kao sto rekoh, nije mi dr dao i to da uradimo...nego bih ja to uradila na svoju ruku ili mu trazila kad odemo na kntrolu tokom nedelje...A kolika je bila tvoja devojcica kad joj je ustanovljena bakterija u mokraci? Klarita, i ja mislim da je to muka nevidjena baz jednokratnih pelena...jer nikad ne znas kada ce da piski, a cini mi se da ona stalno piski po malo i mislim da cu sebi potpisati paklenu presudu ako krenem u avanturu sa pamucni pelenama, ali dr kaze kad su bile pamucne pelene bilo je drasticno manje tih upala genitalija kod oba pola...Pa i nas su mahom odgajili na tetra oelenama...Ne znam...Sada koristim Premium Care...bas zato sto je sva nezna i sa kozom, a sad i sa ovim..Nisam cula za te Libero...videcu i za njih sad u Aksi...Perem i mazem, ali za sada je stanje ne promenjeno, i dalje je crveno, jedino sto se malo manje oseca...Javljam kako napredujemo. Ljub :-* Trcoslava, blago tebi kad niste imale ovih problema. Ja, bas naprotiv, nikad je nisam brisala vlaznim maramicama nego uvek posle kakenja pranje pod vodom...Bas zbog osetljivosti...I perem joj guzu sa Sebamed sapunom za bebe, a ostatak tela uljanom kupkom koja ne mora da se ispira, jer malo masti kozu, posto je njoj suva...ali stavimo samo mrvicu...A btw ima i atopiski dermatitis i to sam joj jedva zalecila...a sad ovo :( A kakve su to Lumpi pelene, ni za njih nisam cula? A ono belo sam joj eto tek sinoc oprala kad je pedijatar rekao...bas sam mentol sto to ne uradih pre... Hvala vam puno svima na korisnim savetima, javljam vam sta i kako... Ljubac od nas dve