Jeca* -> RE: GLUTEN (23.6.2009 16:50:27)
|
IZVORNA PORUKA: mihi Kkuruz ima glutelina samo je njegov udeo nizak najviše ima zeina to je sigurno, Afro to je bilo po starom kad je tvoj sin bio mali kao i moj stariji. Sada se po novom gluten uvodi u ishranu posle 6. meseca života bebe (da ne objašnjavaam imunološki mehanizam). U svakom slučaju uošeno je u (pedijatriskim studijama) da kad organizam dece dođe ranije u kontakt sa glutenom, % glutenopatija opada. Uz dužno poštovanje, ne omalovažavam ni ja Vaša saznanja, ali sam rekla mišljenje LEKARA. Svi pedijatri iz mog okruženja i Lukin pedijatar (a to su iskusni lekari) kažu ne gluten pre osmog meseca. Takođe, i na HIPP kašicama, a čini mi se i drugim, piše "BEZ GLUTENA". Jako je štetan i ja mislim da pored potencijalne celijaklije takođe postoji problem i da bebin stomačić svari namirnice koje imaju gluten. Moje iskustvo je to pokazalo, jer sam Luki greškom dala pšenične pahuljice kada je imao 7 meseci i cele noći ga je mučio stomačić, plakao je...ne znam da li je povezano sa tim, ali mišljenja sam da ga treba izbegavati. Čak bih ja volela kada bih mogla Luki i sad da obezbedim ishranu sa što manje glutena, ali to je nemoguće...ima ga "svuda" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|