Jeca* -> RE: Anticelulit krema i dojenje (23.6.2010 9:52:16)
|
Iz teme CELULIT U TRUDNOĆI: IZVORNA PORUKA: Jeca RR Pisale smo o celulitu i u temi Mamin miris Ja sam tamo napisala ovo: Pazi, meni su rekli da antistrijet krema može da se koristi, a anticelulit ne, sve dok dojim. i ima logike. Celulit se, masažom i mackanjem, razgrađuje i izbacuje kroz krvotok. ako si ikada bila na AC masaži svaka dobra maserka će ti reći da ćeš najviše u obimu da izgubiš upravo prvom i drugom menstruacijom nakon zavšenih 10 ili koliko već masaža. I celulit je toksičan. E sad, kad dospe u krvotok kažu da može i da ugrozi sastav majčinog mleka tako da dojilje ne treba da idu na AC masaže ni da koriste AC kreme. Ja sam čak pokušala da osporim tu teoriju ali su me 2 maserke odbile da mi rade AC masaže. Iako su mogle da zarade na meni. I onda su mi to objasnile, a posle mi je i par lekara to potvrdilo Tako da ne znam šta da ti kažem... Evo gledam i na netu " masazom se podstiče limfna drenaza i stimulise razmena materija u tkivima, i znam da se kada se na primer radi anticelulit program savetuje dodatno unosenje vode bas zbog tog "ispiranja". " MOJE MIŠLJENJE JE DA OVO ISTO VAŽI I ZA TRUDNOĆU!!! celulit se razgradjuje u krvotok, a beba se u tvom stomaku hrani baš preko krvotoka...znači da bi anticelulit kremama bebi praktično "doturala" toksine iz tvog organizma! A nažalost, celulit ćeš tek imati kad kreneš da mršaviš posle porođaja, što je i logično jer se koža širi, pa vraća. Jedini lek je ići na masaže ili se masirati tek po odvikavanju bebe od dojenja!!!
|
|
|
|