Anoniman -> RE: Vrsta anestezije za porođaj (25.2.2009 8:34:17)
|
Kako su meni dali totalnu anesteziju? Dakle, nakon klistiranja i tuširanja odveli su me na CTG, tada su mi postavili braunilu u ruku i kateter. Nakon nekog vremena su me pregurali u operacionu salu (izborila sam se da me ne guraju kompletno golu kroz pola bolnice nego da se skinem pred salu). U sali sam se popela na sto, u desnu ruku je išla anestezija (leva ruka, noge i glava su vezane za sto, a pod zadnjicu podmeću neki čaršav, da bi telo stajalo malo nakrivljeno na levu stranu - o tome ima detaljnije u temi Carski rez). Dakle, u desnu ruku mi je prvo kroz braunilu data terapija za astmu kao priprema za totalnu anesterziju (za svaki slučaj). Bila sam užasno nervozna tako da sam u jednom momentu samo rekla anesteziologu koji mi je sedeo nad glavom "Molim Vas me uspavajte", veoma brzo nakon toga, kroz braunilu mi je data anestezija, mislim da sam zaspala pre nego što su je dali do kraja. Pošto sam godinu dana nakon CR operisala dojku isto u totalnoj, sada mi se malo mešaju iskustva, i nisam sigurna da li mi je pri CR stavljana maska na lice... mislim da nije, ali nisam sigurna.
|
|
|
|