|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
6.4.2013 15:55:49   
Sanja90
Black Betty ja sam citala sastav i nigde nije pisalo da sadrzi secer vec kim i komoraca(cini mi se nisam sigurna) ko ti je rekao da sadrzi secer tj.odkud znas? Ja sam bibilibi davala samo starijoj cerki dok sam najmladjoj davala Bacilac Infantis.

Misha i LJusha eto setih se ovog drugog caja za grceve Bacilac Infantisuser posted image Inace sam i ja dete sa selauser posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 626
6.4.2013 16:18:00   
Anoniman
niko mi nije rekao. pise nazad na kesici.
sastojci: extrakt kima, ektrakt komoraca. ostali sastojci - glukoza.
malo dalje pise : Odojcad i mala deca koja boluju od secerne bolesti BIBILIBI caj mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.

Glukoza

(odgovor članu Sanja90)
  Direktna veza do poruke: 627
6.4.2013 16:21:14   
Anoniman
inace, kolicina secera iz ovog caja, kao ni onaj domaci sto je MiLJ trebala da da nece naskoditi detetu, osim ako ne namerava da ga iskljucivo poji i hrani sa njime.
umerenost u svemu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 628
6.4.2013 16:28:30   
Sanja90
Bibilibi koji sam ja davala pre tri godine nije sadrzao secer,verovatno su nesto izmenili,uvek nesto menjaju,ali nije ni bitno MiLJ je resila problemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 629
6.4.2013 16:30:57   
Sanja90
evo mm kaze da kad sl.put beba ne kaki slobodno joj date prepecen hleb i soc od kafe nista joj nece faliti a isakice se samo takouser posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 630
6.4.2013 16:38:18   
Anoniman
user posted image

MiLJ, pokusaj da "vozis bicikli" sa njenim (zensko, jel?) nogicama pri svakom menjanju pelena, kao i da je brises malo duze (stimulacija anusa, znam da gadno zvuci ali radi posao) vlaznom maramicom.
nama je pomagalo da skinemo siroki povoj nocu, da moze sam da se grci kad mu treba. osetno mu je bilo lakse.

(odgovor članu Sanja90)
  Direktna veza do poruke: 631
6.4.2013 19:15:13   
Misha i Ljisha
vozimo ciki (bicikli) i sve radimo kako treba, tako kaze doktorka. user posted image

A u pravu si ima secera svuda i u ovom caju od komoraca, a u plantexu ga ima bas dosta i beba ga vise voli od humaninog caja. Naravno slatko.
Poznato je meni vrlo dobro sta secer moze da uradi coveku. Moja baba je bila dijabeticar, majka mi je dijabeticar i ja imam insulinsku rezistenciju. U prevodu verovatno cu i ja biti dijabeticar za koju godinu user posted image . Kad pravim kolace smanjim dozu secera na pola, ne sladim nista vec godinama, slatkise nisam dugooo dugooo jela ali kad sam pocela da pijem lekove prohtelo mi se slatko user posted image

Tako da cu definitivno svojoj ceri kontrolisano davati slatkise.

Ali to su ipak geni nema to veze sa secerom. Sta da se radi.

Evo opet stenjemoo sve se nadam da ce sad sama sve da obavi.

Pozdrav za sve mame i podrsku user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 632
6.4.2013 21:44:36   
Mali_miš
Ne znam da li ima neka druga tema kojoj bi moje pitanje više pripadalo, ali mislim da spada ovde.

Do danas je moja bebana lepo jela, kakila, spavala... Danas je kakila žuto, ali kao pena sa balončićima i bez beličastih "semenki". Da li se i ona to razbolela (bata nam je bio bolestan nedelju dana - nos, kašalj, temperatura...) ili je nešto drugo u pitanju? Mislim da ima sekret u nosu, redovno joj vadim prilično velike komade, a i kao da mi malo krklja. E, sad, ne znam da li je od toga stolica takva ili je nešto ozbiljnije u pitanju.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 633
6.4.2013 21:53:53   
Sanja90

IZVORNA PORUKA: Mali_miš

Ne znam da li ima neka druga tema kojoj bi moje pitanje više pripadalo, ali mislim da spada ovde.

Do danas je moja bebana lepo jela, kakila, spavala... Danas je kakila žuto, ali kao pena sa balončićima i bez beličastih "semenki". Da li se i ona to razbolela (bata nam je bio bolestan nedelju dana - nos, kašalj, temperatura...) ili je nešto drugo u pitanju? Mislim da ima sekret u nosu, redovno joj vadim prilično velike komade, a i kao da mi malo krklja. E, sad, ne znam da li je od toga stolica takva ili je nešto ozbiljnije u pitanju.

Vrlo je moguce da se prehladila i sekret koji se sliva iz nosica ide u stolicu, zato je stolica takva.Nista ne briniuser posted image

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 634
6.4.2013 22:07:56   
Mali_miš
Čak i ako nema one ostatke nesvarenog mleka tj. gromuljice? Uh, nadam se da je samo prehlada... Doduše i meni je danas krenuo nos, ali ja nemam kada da budem bolesna tako da ni ne planiram da budem. =) Nadam se da neće ni ona...

P.S. Hvala na brzom odgovoru.

< Poruku je uredio Mali_miš -- 6.4.2013 22:08:54 >

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 635
6.4.2013 22:15:51   
Sanja90

IZVORNA PORUKA: Mali_miš

Čak i ako nema one ostatke nesvarenog mleka tj. gromuljice? Uh, nadam se da je samo prehlada... Doduše i meni je danas krenuo nos, ali ja nemam kada da budem bolesna tako da ni ne planiram da budem. =) Nadam se da neće ni ona...

P.S. Hvala na brzom odgovoru.

Cak i ako nema toga,jedini razlog za brigu vam je crna stolica kod deteta ili ako ima u stolici krvi e tad se treba obratiti lekaru. Tako da nema potrebe da brinete,kad prestane prehlada vratice se sve u normaluuser posted image

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 636
6.4.2013 22:20:51   
Mali_miš
Uh, Sanja, hvala puno na odgovoru. Sada sam mnogo mirnija. =)

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 637
6.4.2013 22:22:02   
Sanja90
Nema na cemu,tu smo da se pomazemouser posted image

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 638
6.4.2013 22:48:56   
Tiziana
Taj Bibilibi je isto izgledao pre 3,5god i sad,i pakovanje,a i identicno je nekako 'skoren' u kesici kao sto je i onomad bio.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 639
7.4.2013 9:30:33   
Sanja90
"Skoren"? U pocetku kad sam davala cerki bio je prahast bez grudvi,a sa drugom cerkom ga nisam kupovala bio mi je cudan i zgrudvan u onoj kesici pa nisam ni htela da ga kupujem.
Pa sta da se radi,morala sam i ja neku glupost napraviti sa prvim detetom iz neznanjauser posted image
Posle sam se edukovala pa sam sa drugim znala sta i kako,a sa trecim sad kad se rodi ima da bude maciji kasaljuser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 640
7.4.2013 13:38:34   
Tiziana
Da, 'skoren',stvrdnut,kako god hoces, u jednom komadu umesto u prahu..Ali sve bebe ga nekim cudom vole..

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 641
7.4.2013 13:48:24   
Skockica
mali mis, ne znam kolika ti je beba posto ne mogu da vidim ticker, ali je moguce da je to zbog toga sto joj rastu zubici. Tada beba vise slini i ta se sluz sliva u stolicu.

Moja sreca nosi dva imena: Vasilije i Marc-Gabriel <3 <3

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 642
7.4.2013 13:53:21   
Olga75
a i kad je beba prehladjena ona slinice guta i one uglavnom zavrse u kaki koje je sluzava i bas gadna

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Skockica)
Direktna veza do poruke: 643
7.4.2013 15:24:46   
Mali_miš
@Skockica: Teško da su zubići pošto imamo nepunih mesec i po dana. =)

@Olga RR: Da, verovatno je zbog slinčića, to je i Sanja90 rekla. Još uvek krkljamo, ali se kaka polako vreća na svoje čini mi se. Poslednji put je bilo i onih gromuljica. Malo, ali ih je bilo. Samo da se završi na tim slinčićima i biće super, da mi ne zapati temperaturu kao što je sin sada imao, a i suprug. Nadam se da je na mene, pa da je ovo sve što će joj biti. Mada je meni samo noćas bio zapušen nos i to je sve. =) Valjda ćemo nas dve lakše da savladamo ovaj virus. =)

Hvala vam, žene, u svakom slučaju na odgovorima. =)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 644
8.4.2013 8:19:54   
Misha i Ljisha
ovoj mojoj opet 3 dana kako nije kakila. user posted image ali za razliku od proslih dana nije nervozna i nije joj stomak naduvan. Sve se mislim da ne kaki redovno jer vise nece da pije caj od komoraca. Ja jutros racunam gladna je popice sve sto joj dam i ja joj pre sise ponudim caj a ona zgadjena dal cuclom il cajem sve jezikom gura napolje. I nasisala se frajla i nazad u krevet. Nista pre sisanja cu pokusati da joj dajem vodu. Inace sinoc sam joj dala dohranu jer nisam imala mleka, pocela da mi place posle sisanja. Vidim ja vuce ona jadna vuce al nista ne guta. NEMAAA..user posted image Treba da dobijem, proslo tacno 4 nedelje od moje menstruacije i verovatno treba opet da dobijem kad mi se smanjilo mleko.

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 645
8.4.2013 9:29:11   
Sanja90

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

ovoj mojoj opet 3 dana kako nije kakila. user posted image ali za razliku od proslih dana nije nervozna i nije joj stomak naduvan. Sve se mislim da ne kaki redovno jer vise nece da pije caj od komoraca. Ja jutros racunam gladna je popice sve sto joj dam i ja joj pre sise ponudim caj a ona zgadjena dal cuclom il cajem sve jezikom gura napolje. I nasisala se frajla i nazad u krevet. Nista pre sisanja cu pokusati da joj dajem vodu. Inace sinoc sam joj dala dohranu jer nisam imala mleka, pocela da mi place posle sisanja. Vidim ja vuce ona jadna vuce al nista ne guta. NEMAAA..user posted image Treba da dobijem, proslo tacno 4 nedelje od moje menstruacije i verovatno treba opet da dobijem kad mi se smanjilo mleko.

MiLJ kolicina mleka kod izmlazanja ne znaci da nema mleka jer niko ne moze da izvuce mleko kao beba.Menstruacija menja mleko ali ne mnogo,eto tvoja beba to primeti,a neke bebe to ni ne primete recimo moje nisu. Ako si ti nervozna(PMS cini svoje) i beba ce biti. Samo se opusti i ne razmisljaj mnogo,neka te vodi instinkt majkeuser posted image
Dakle da ponovim, ne razmisljaj mnogo vec se opusti i uzivaj sa svojom bebomuser posted image A to sto nije kakila da se sad ne ponavljam,opet nemoj da se nerviras vec se opusti da ne bi nervozu prenela na bebu,kakice...user posted image

Direktna veza do poruke: 646
8.4.2013 9:41:06   
Misha i Ljisha
znam da bebac uvek vise izvuce. Ali ja uglavnom izvucem 90 ml iz jedne dojke a sad 30 ml iz obe zajedno. Imala sam taj problem eto pre mesec dana. Prosto nije bilo mleka. Bas bezveze. Uglavnom majke dobiju kasnije ili cak ni ne dobiju dok doje a ja baksuz.

U svakom slucaju sinoc nije bila ni kap mleka viska valjda. Kad sam rukom stisla da vidim da li izlazi mleko a ono ni ni. A ako ne mogu rukom onda pumpicom ni ne pokusavam da izvucem. Dugo je spavala pa je meni valjda ipak nadoslo mleko, vezala je nocas jednom 6 sati a drugi put 5 pa mi je nadoslo mleko i dojila sam je samo, ali ne znam kakva ce btii situacija u toku dana. A sto ce tice kakenja, ma samo da je ona meni vesela i da je nista ne boli i nije mi strasno sto ne kaki.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 647
8.4.2013 10:12:22   
Sanja90
Pa eto vidis da je sve okuser posted image To sto posle sisanja izvuces to je taj "visak". Nemoj da se nerviras bezveze,jer nerviranje i stres samo usporava proticanje mleka. Ja sam dobila odmah posle prestanka krvarenja sa prvom cerkom, posle 2 meseca i nikad nisam pomislila da nema mleka,mleka uvek ima samo beba to treba da izvuceuser posted image Samo se opusti i ne razmisljaj mnogo i bez nervozeuser posted image

Direktna veza do poruke: 648
8.4.2013 10:17:46   
Olga75
molim vas da pisete o praznjenju creva novorodjencadi
ne o dojenju , ne o izmlazanju ne o preparatima za ublazavanje grceva nego samo o praznjenju creva

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 649
8.4.2013 14:27:41   
Zemunka85
Mislim da moje dete ne spada vise u novorodjena, ali ne znam gde bih pitala. Ovako - ona kaki zeleno. Dugo sam stavljala i brokoli i blitvu i kasica bude zelena i onda ok. Ali od petka jos ni ni niata zeleno nisam dala i kakila je ok do malopre, i sada opet vidim zeleno. Sto to? Da nisu zubi? Mada je ovo baaas zeleno. Trava. Konzistencija je ok, ali bojaaa? Inace raspolozenje joj je super. Zubi osam, dva izasla skroz, ovih sest neki manje, neki vise....

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Da lli podrzavate dojenje u javnosti?
leamalamut

svest

Da (67%)

Ne (33%)

Ukupan broj glasova: 42

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here