Daca88 -> RE: Potrebna i nepotrebna oprema za bebe (23.11.2010 12:00:35)
|
Sa naše strane stvari stoje ovako. Ono što ne koristimo,a imamo 1)krevetić(Alen od prvog dana spava samnom na francuskom krevetu jer ne želi u krevetić noću,a danju spava u kolicima). Prenosivi krevetić i ogradicu u kojoj se beba igra nesmem ni da kupujem jer se plašim da će takođe ostati neiskorišćeno). 2)daska za povijanje koja se kači na krevetić(koristila sam je samo dok mi nije zarasla epiziotomija,a sada ga povijam na velikom krevetu,a btw više ni ne stane na tu dasku za povijanje,noge mu vise sa daske) 3)benkice(nikad obukli a nakupovali gomilu,uvek glasam za bodi.Benkica se zadigne,a bodi se kopča dole i stoji na mestu) 4)trake za kosu na cvetiće[sm=jezicek.gif](haha,to sam ja kupila dok nisam još znala da ću imati dečkića) 5)razne kupke,šamponi,losioni,mleka...(kupamo se sa merima bebi sapunom,sa njim i kosicu peremo,a mažemo se sa pavlovićevom) 6)hodalica(nisam je ni kupila,a neću je ni kupiti) 7)kengur nosiljka(imam strah od nje,Alen nije baš oduševljen šetnjama u nosiljci,i smatram da je kratkog veka,kad beba počne da polusedi ili sedi mislim da će više voleti u kolicima pa da razgleda. 8)bebi nosiljka(Koristili je samo dvaput kad smo izašli iz porodilišta i kad smo išli na prvi kontrolu) Ono što sam koristila,i što koistimo su: 1)kolica 2)auto sedište 3)bebi ljuljaška 4)Avent pumpica(spasila me je kada sam dobila mastitis),vredi svaki dinar,iskoristila sam je maksimalno dok sam imala mleka 5)silikonske bradavice(koristila sam ih u porodilištu i prvih dana kući dok nisam zalečila ragade 6)lanolim multimam(kunem se u nju) 7)bodike,puno bodika,još više bodika...(obožavam bodike) 8)duda varalica(za mir u kući i bolji san[sm=smiley36.gif]) 9)tupferi za grudi(majice su mi večito bile mokre)i uz njih udoban grudnjak za dojilje 10)udobna pamučna garderobica 11)portikle(kreću nam zubići i mnogo balavi,menjam nekoliko portikla dnevno jer brzo pokvasi sa pljuvačkom) 12)nemamo još,a planiram kupiti stolicu za hranjenje bebe(smatram da će mi koristiti)
|
|
|
|