dunja RR -> RE: Kakav automobil izabrati??? (30.6.2019 16:17:48)
|
Biće ili Opel Astra J (dizel) ili Peugeot 308, verovatnije Astra, 2014-2015 god.. Pisah već, najbitnije mi je da je jak i bezbedan auto, dvoje dece vozimo, a nismo dugo vozili (a ludaka na putevima toliko), navela sam znači bezbednost kao prioritet, pa zatim pouzdanost, itd. Pitah čoveka koji mi dovozi auto (inače se bavi i testiranjem auta), i pitah za Dačiju, zašto je ne voli, kaže ovako ukratko (inače mi je poslao baš baš detaljnu analizu i za Dačiju i za Astru i za još neke automobile, ali da ne pišem sve). Kaže Dačia izuzetno nebezbedna. Dacia Sandero i Logan su dobili samo 4 zvezdice na krest testu, baš loše rangirana, i loše prolazi u sudarima (ne daj Bože). Drugo, bitno, kaže kad kupite Daciju date sada 9 000 evra. posle 5 godina ona vredi 3500 evra. Ako kupite Astru J za 8 000 e, polovnu 2014.god, posle 5 godina ona kosta 4500 e. Pri tome Astra j JE MNOGO bezbednija od Dacije. Mnogo udobnija i stabilnija. Citirala sam ga, jer ja pojma nemam. E da pitah i za VW (polo, golf, pasat). KAŽE VW jeste bolji,ali je bolji 5% a košta 30% više. Astra J je best buy u smislu košta manje nego što vredi. Ne krade se puno kao golfovi itd. I kaže da ne spominjem u istoj rečenici pola i pasata, to je kao da se dvoumim između jednoiposobnog i četvorosobnog stana [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|