choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Mara1986 što se tiče plavuša i prelaska u tamno NE NIKAKO NA SVOJU RUKU I NE BOJE KAO ŠTO SU 6,7,8,9 jer sve te nijanse imaju zeleni pigment u sebi (on služi da ubije crveni pigment kod prirodne kose a plavuše ga više nemaju jer su ga ubile farbanjem-blajhanjem) zato vam izrastak ispadne ok. a sve resto što je plavo vuče na zeleno i ispira se vi plavuše prvo morate da uradite "pred pigmentaciju" tj. da na veštački način ubacite "crveni" pigment a to se postiže farbanjem u neku crvenkastu nijansu pa prefarbavanje u tamniju ili farbanje u neku nijansu koja u sebi ima crveni pigment.Ako se ofarbate same bez te predpigmentacije (ni neki frizeri neznaju šta to znači) i ofarbate se u 6,7,8,9 (a sve se plavuše uhvate prvo za te jer nisu toliko radikalne) i pređete u zeleno više nema pomoći .... nadam se da sam bila od koristi i jasna Farbam se već skoro 20 godina (iako imam tek 18 jelte ) od smeeđe, tamno mahagoni, svijetlo mahagoni, crne, plave, pramenovi i tako dalje. Najčešće sama, a za pramenove idem kod frizerke. Otprilike svake godine, ili svake druge, drastično promijenim boju kose . To je jače od mene, šta da radim. Ove godine sam na početku imala izrazito svijetlo plavu i odlučim da uradim ombre, tako da mi vrh bude tamno braon kao moja prirodna boja ali kao idem u frizerski baš iz straha da ne ispadne loše. Odem u najbolji frizerski, znači kod djevojke sa iskustvom. I ona mi ovo isto reče. Kad sam vidjela da mi stavlja boju čokolade na kosu, bila sam u fazonu NEeeeee biće crveno, ali šta da radim ja, ona kaže da tako treba. Elem, na kraju je zaista sve imalo taj crveni ton, što ja ne volim, a krajevi malo plavi Nakon jedno pet dana sam uzela tamno braon farbu i plavu (sad ću da slažem, ali mislim da je braon bila Still a plava Garnier, davno je bilo ne sjećam se ) i fino prefarbam ja to crvenilo iz svoje kose, a plavu malo "proširim" . I tek je onda ispalo kako treba. Tako da svako pravilo ima izuzetaka. Ako se dovoljno dugo farbate, onda poznajete svoju kosu. Ja sam sigurno 7-8 puta prelazila iz plave u braon. Moja je takva da ja ladno na plavu sa sivim tonovima stavim braon sa takođe sivim tonovima i bude mi kao braon, a ne siva. Ali ko prvi put želi da pokuša najbolje neka proba sa nekom sa crvenim tonom (naročito ako vam to ide uz boju tena (meni ne ide) ) Unina mama bavim se i ja tom tematikom u zadnje vrijeme i koliko čitam po portalima na našem tržištu je jako malo kolor šampona, sve su to zapravo farbe, pa čak i kad piše kolor šampon Ja bih se prefarbala skroz u tamno braoon, ali da mi se ispere brzo I koliko sam uspjela naći, jedini kolor šampon koji se brzo ispire a može da se kupi kod nas je Palette neki u roza kesici. Ja sam kupila ali se još uvijek dvoumim Pa bi i meni odgovaralo ako neko ima iskustva, da li je ovo gore tačno, ili ako ima još neki da nam pripomogne