prase -> RE: Odluka roditelja-buducnost deteta (18.6.2009 7:55:24)
|
Ja se slažem sa time da ono što mu ne smeta sada može jako da mu smeta kasnije. Deca zbog klempavih ušiju u pubertetu pate i misle da svako ko ih vidi gleda samo u njihove uši, da ne pominjem devojčice sa nerazvijenim grudima i one sa veeelikim. Drugo, na osnovu iskustva od mojih lomljava, rekla bih da sigurno neće biti moguće da se stvar reši dosta kasnije - on još ima da raste, što podrazumeva procese razmnožavanja postojeće hrskavice - pa možda i te koja se sada tu "stvorila". Svakako bih potražila mišljenje i drugih ortopeda za početak... Neko spomenu Banjicu, to je zaista najbolja ortopedska klinika ne samo u Srbiji nego u celoj bivšoj Jugi. Vredelo bi da ga odvedeš na konsultativni pregled i tamo. Znam sigurno da tu dolaze ljudi iz cele Srbije. Na kraju, moguće je da Daki kaže da ti odlučiš jer je njega strah da donosi tako veliku odluku sam. U rukama pravog hirurga ne bi smelo da bude greške, otklanjanje viška hrskavice je kao "dobar dan" bar što se tiče kolena na primer, e sad za lakat ne znam. Moja baba je sa 75 godina izlomila ruku u zglobu, hteli su to da lome nakon 15 dana i ponovo nameštaju, ona nije dala. Ruka je ostala funkcionalna, na primer 90% funkcionalna, ali ona je računala da će da "posluži" do kraja njenog života. Poslužila je, ali je kraj njenog života bio za 11 godina... i nije bila baš srećna sve to vreme što je donela tu odluku.
|
|
|
|