Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 16.11.2009 17:11:05
|
|
|
|
mejra81
|
Danas nam je patronazna sestra,u skolici za trudnice, rekla da nikako ne izvlacimo bradavice i da ih trljamo ubrusima ili peskirima,upravo zbog kontrakcija! Mogu samo da se mazu,ad kapi ili sl.
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 27.1.2010 23:29:36
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: mejra81 Danas nam je patronazna sestra,u skolici za trudnice, rekla da nikako ne izvlacimo bradavice i da ih trljamo ubrusima ili peskirima,upravo zbog kontrakcija! Mogu samo da se mazu,ad kapi ili sl. oooo sto se ne dogovore! a meni u skolici rekli da mozemo po malo da izvlacimo bradavice dok se kupamo, a da ih nikako ne mazemo! lud - zbunjenog!
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 27.1.2010 23:59:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao ja sam mazala AD kapi...onda sam ovde procitala medju devojkama da ne treba pa sam prestala.. bradavice nisam izvlacila...nekako me strah ... i na kraju.. mazati ili ne izvlaciti ili ne ostaviti ih na miru ili ne
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 28.1.2010 10:42:15
|
|
|
|
LillyT
|
Meni je dr rekao jos tamo u 5-6 mesecu da ih mazem jer su me uzasno svrbele, kao neki perverznjak sam se vukla po stanu i samo se pipkala ne bi li ih malo umirila. Mazem ih AD kapima (ne bas svako vece) i ne svrbe, nekako su lepe i mekane na dodir. Nisam ih brisala peskirom, niti cackala, samo malo "tapkala" prstima onaj obojeni deo oko njih.
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 28.1.2010 15:52:53
|
|
|
|
aster
|
Ja sam odlučila da bradavice ostavim na miru sve dok ne uđem u 9 mesec. Onda planiram da počnem da ih izvlačim malo.
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 28.1.2010 23:11:39
|
|
|
|
lothroniell
|
Tako je i meni rekla patronazna, tek kada udjem u 9ti mesec, da mazem AD kapi ili Lanolin za bradavice, a da masazu grudi radim sa Happy mama kremom (ili sta je vec to ) jer to olaksava protok mleka.
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 28.1.2010 23:15:43
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: OTI Jao ja sam mazala AD kapi...onda sam ovde procitala medju devojkama da ne treba pa sam prestala.. bradavice nisam izvlacila...nekako me strah ... i na kraju.. mazati ili ne izvlaciti ili ne ostaviti ih na miru ili ne Mozes slobodno da ih mazes AD kapima samo nemoj da ih izvlacis. Stavis koju kap na bradavice,mozes malo da razmazes samo ih ne pritiskaj i ostavis par minuta tako da se luftiraju.
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 28.1.2010 23:54:36
|
|
|
|
sanji
|
Ja sam moje par meseci mazala Lanolin mašću i izvlačila! Niti sam dobila kontrakcije (do kraja uopšte), niti sam ih izvukla!
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 29.1.2010 0:24:28
|
|
|
|
cicko
|
Ja sam prosle nedelje pocela da mazem bradavice lanolinom. Prvobitno sm shvatila da treba da sacekam da se porodim, pa dojenje, pa tek onda. Ali eto, opametila sam se.
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 29.1.2010 0:32:55
|
|
|
|
sanji
|
IZVORNA PORUKA: cicko Ja sam prosle nedelje pocela da mazem bradavice lanolinom. Prvobitno sm shvatila da treba da sacekam da se porodim, pa dojenje, pa tek onda. Ali eto, opametila sam se.
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:31:55
|
|
|
|
lothroniell
|
Pre neki dan u skolici rece sestra da treba sada da mazemo bradavice Lanolinom, da ih ne izvlacimo i nista tako nego samo bradavicu (ne i areolu) namazati... Kaze da ce to spreciti ragade, a da nam posle nekih mesec dana dojenje, mozda i manje to nece biti potrebno vise...
< Poruku je uredio lothroniell -- 11.2.2010 16:34:30 >
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:34:42
|
|
|
|
Anoniman
|
ja mazem AD kapi...samo blago, vrhovima prstiju...
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:35:48
|
|
|
|
lothroniell
|
Da rekla je da mogu i AD kapi, ali da je Lanolin bolji jer je potpuno prirodni preparat pa ne mora da se spira sa bradavice pre podoja...
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:37:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lothroniell Da rekla je da mogu i AD kapi, ali da je Lanolin bolji jer je potpuno prirodni preparat pa ne mora da se spira sa bradavice pre podoja... a to...ma naravno..\i ja imam Lanolin za posle porodjaja... ali sad mazem AD..nisam te razumela
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:37:52
|
|
|
|
Verus
|
ja namazem cele grudi sa kremom za strije, otkada to radim nisu mi vise suve bradavice, mada, trebala bih verovatno da pocnem lanolinom.... hranila sam drugaricinu malu, na flasicu, a njoj je bilo 6 nedelja. Krenula sam da vucem cuculu njoj iz usta i nema sanse! Oni TAKO jako vuku da sam tad shvatila zasto bradavie bole....
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:40:26
|
|
|
|
lothroniell
|
Ja cu uskoro da kupim Lanolin, nesto mi se jos ne petlja oko bradavica, za jedno nedelju- dve cu... Verus ! Tz tz tz, jadne nase dude!
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:42:53
|
|
|
|
Verus
|
jadne bogami tako su mali a vuuuuuuku ko ludi-malo me je bilo strah dok sam je drzala i hranila, i kad sam pomislila da ce to biti moja dojka umesto flasice
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:45:44
|
|
|
|
lothroniell
|
Ma prezivecemo mi to! Vukle smo i mi nasim mamama!!!
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 11.2.2010 16:51:24
|
|
|
|
Verus
|
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 13.2.2010 12:42:43
|
|
|
|
buhla
|
znam da je off... ali moram da napisem... drugarica ima malog od 6 meseci i ima vec 4 zubica... joj kako je ona par puta dreknula kad je on zagrizao.... mene je bre u tom trenutku zabolelo... joj joj ja sam kupila lanolin, za dve nedelje cu da pocnem da ga mazem, za sada koristim samo strijet i jednom u par dana namazem bradavice uljem, blago.
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 13.2.2010 13:46:56
|
|
|
|
mejra81
|
Ja sam bradavice mazala ad kapima od sedmog meseca,nisam ih izvlacila... Nista mi to nije pomoglo,cim je uhvatila da sisa pocele su da bole... Znaci Lanolin Multimam(samo taj) sa vama u porodiliste i odmah pre nego dodje beba mazite.On ne mora da se ispira,bebi ne skodi...
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 13.2.2010 13:48:26
|
|
|
|
mejra81
|
I da,nije bitno da li su bradavice uvucene ili ne...Beba hvata celu siku sa sve areolom Vremenom ce sama izvuci bradavice...
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 4.5.2010 14:04:50
|
|
|
|
Mimče
|
e sad vise nista ne znam, meni rekli da mazem ad kapi sto i radim ali opet ne stiskam ih , ne izvlacim i mazem se losionom da mi se ne pojave strije, e sad citam treba dirati bradavice, pa ne treba. Druge pak starije zene su mi rekle da ih od 9 meseca trljam pomalo dok se tusiram frotirskom rukavicom ili peskirom da malo ogrube a ne da ihmackam da budu meke, ja vise ne znam sta valja a sta ne
|
|
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 4.5.2010 15:29:47
|
|
|
|
Snelle
|
Mimče, svi se slažu sa time da od devetog meseca treba mazati bradavice i izvlačiti ih nakon tušiarnja. Ja na tvom mestu još ništa ne bih radila, rano ti je! I ja sam čekala deveti da krenem sa akcijom
|
|
RE: Priprema bradavica za dojenje 4.5.2010 15:48:09
|
|
|
|
Mimče
|
znam duso ali bole me bas i sve su nekako ko da imaju ranice pa sam zato kapala ad kapi na njih
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Engimengi: Moja porođajna pričaCtg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.