Verus -> RE: CTG (18.2.2010 20:54:40)
|
mihi slazem se....ne treba zena da bude na bolovanju ako ne mora-eto, ja bi stvarno radila da se nisam umalo porodila....6 nedelja je jako tuzno, ali ja cu biti srecna da imam zdravu bebu, i bicu mirna dok je sa mojom mamom, koja ce ostati 6 meseci. A to oko laganja-i tome ce doci kraj i kod nas, pitanje je vremena-a boze mili, ne bih U ZIVOTU lagala da mi je dete bolesno da bi ostala duze sa njim-bio bi me strah od kazne 'od gore'. Elem, dosla ja sada sa CTG, kaze dr. beba izgleda fenomenalno, kontrakcije nemam, a ono sto dole osecam nisko kao menstrualne grceve, da je to ocekivati u III trimestru, i da ne brinem-ako bude toliko jako da ne mogu ostati bez daha-e onda je frka... IZVORNA PORUKA: mihi E evo neka vide žene kod nas, Verus imaćeš 6 nedelja bolovanja kad se porodiš a nama je mala beba od godinu dana nego se produžava bolovanje tako što se lažu dijagnoze za bebu. Ja razumem kada je dete ne daj bože bolesno i za to ima razloga ali kad prođe godina dana ili u vrtić ili baba, žena koja čuva. Mi nemamo svest o tome da to košta državu koja je je i onako siromašna. Zamislite da imate ukupno 18 nedelja i za održavanje trudnoće i za porođaj a kod nas 2 godine održavanje i porođaj pa to ne mogu da finansiraju ni mnogo bogatije zemlje od ove naše.
|
|
|
|