Nora7 -> RE: CTG (21.1.2015 16:08:54)
|
Drage trudničice, ja sam malo zbunjena i u panici zbog CTGa, pa bih volela da čujem još neko mišljenje. Naime, trudnoću mi vodi lekar u privatnoj ordinaciji u Pančevu (jer sam kod njega i radila inseminaciju). Pre oko mesec dana, oko 26- 27. nedelje, počele su da mi se javljaju "lažne", "pripremne" BH kontrakcije. Lekar koji mi vodi trudnoću to smatra normalnom pojavom, pripremom materice za porođaj i tvrdi da to nije nikakav problem. I zaista, osim neprijatnog osećaja, nemam problem sa tim grčevima oko pupka, koji se javljaju sporadično, pa ih nekad bude češće tokom dana, a nekad gotovo uopšte ne. Međutim, lekar u Domu zdravlja mi je najavio da od narednog petka (kada ću biti 32. nedelja) počinjemo da radimo CTG svakih 7 dana. Za njega pouzdano znam da žene sa ovakvim kontrakcijama, kao što su moje, šalje u bolnicu, odakle ih kasnije najčešće vraćaju. Zato se pitam šta će da se desi kada mi na CTGu konstatuje da postoje kontrakcije, još ako naiđe talas kada su mi česte i jake- eto mene u bolnici[sm=zmeden.gif] Bojim se da mi ta situacija ne zakomplikuje život [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|