Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 4.1.2011 21:06:20
|
|
|
|
~Nim~
|
Sinoc sam osetila neko cudno mrdanje u stomaku (20+5 nedelja). Moja beba nije preterano aktivna,ali me povremeno, nimalo nezno, ritne. Ovo sinoc nije bila beba,mrdalo se puno i po malo. Nije bilelo. Mora da su to te BH kontrakcije
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 10.1.2011 23:15:44
|
|
|
|
mikica sa
|
Ja isto imam te čudne reakcije... Počelo je prije par dana, tokom vožnje. Imala sam osjećaj kao da se neki mišić dole otvara u vagini i kao da moram da piškim (izvinjavam se) i onda je prestalo. S vremena na vrijeme se desi i moram priznati da me to zbunjuje i pitam se šta i kako Juče sam ušla u 26.nedelju...
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 10.1.2011 23:50:08
|
|
|
|
~Nim~
|
Malo je neprijatan osecaj,ali ne boli . Pricala sam svom ginekologu o simptomima i on kaze da su te kontrakcije dobre jer one rastezu matericu i prave mesta bebi da raste
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 22.2.2011 15:43:12
|
|
|
|
boje
|
devojke, da podelim moje otkrice sa vama, otkad jedem sirovi badem, konrakcije su redje
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 22.2.2011 16:01:44
|
|
|
|
mikica sa
|
ajd da probamo
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 24.2.2011 19:07:58
|
|
|
|
boje
|
IZVORNA PORUKA: mikica sa ajd da probamo javi mi obavezno da znam da li ce i kod tebe da upali.navijaaaam
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 20:22:05
|
|
|
|
Ana RR
|
Mislim da sam danas osetila ove kontrakcije dok sam spremala klopu stomak mi se grčio (stvrdnuo) čim legnem prođe me. Evo ležim već skoro dva sata i ni jednom se nije desilo, samo dok sam stajala.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:37:51
|
|
|
|
*boka*
|
I ja mislim da sam pocela da ih osecam, mada nisam sigurna da li je to to. Kad odem na kontrolu pitacu i ginekologa da li su to kontrakcije. Nekako mi se u momentu stomak jako stvrdne i postane napet, kao da ce puci. Prilicno mi je neprijatan taj osecaj. To traje oko pola minuta, pa se spontano opusti. E sad, slicno mi se desava i kada mi se beba okrece, s tim da mi se tada stomak izoblici i mogu da je napipam, ali isto tako bude tvrd i napet stomak. E sad, ne znam jesu li to kontrakcije ili nisu. Inace sam 28. nedelja i trebalo bi da je u redu da se s vremena na vreme pojave, ali ne znam koliko cesto bi bilo u redu...
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:40:09
|
|
|
|
Ana RR
|
Boko, baš tako je meni bilo danas. Kao da sam obukla užasno uske farmerke pa me stežu, takav trip sam imala. Čim sam legla opustio se stomak.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:40:12
|
|
|
|
jabudic
|
Ja ih osjecam veoma jako, tj.nadam se da su to te, da nisu prave svakodnevno...
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:43:20
|
|
|
|
*boka*
|
E da, bas kao da si obukla nesto jaaaako tesno. I meni se opusti kada legnem i podignem noge. Cak i ako ne legnem, opusti se nakon pola minuta, ali ja legnem kad god sam u situaciji. I ja to osecam svaki dan, ali ne cesto. Dva tri puta dnevno. Je li to OK?
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:45:00
|
|
|
|
*boka*
|
I da, to uvek osecam u donjem delu stomaka. Gornji je svaki put mekan.
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:46:05
|
|
|
|
Ana RR
|
To je ok mislim, ako su blizu (tipa na 15 min, pola sata) onda je već alarmantno.
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:47:48
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: *boka* I da, to uvek osecam u donjem delu stomaka. Gornji je svaki put mekan. Isto. Najtvrđi je oko pupka, čini mi se.
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:51:07
|
|
|
|
*boka*
|
E jeste i meni je tako. Oko pupka i na dole, a iznad pupka je mekan. Pa i ja sam citala negde da ukoliko se osecaju cesto i ravnomerno u intervalima, to znaci da pocinje porodjaj.
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:52:17
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
i meni tako u donjem delu vise.....samo se skameni...i tako par puta u toku dana.....i ja sam se vec uplasila,ne secam se vise ni kako mi je bilo u prvoj trudnoci
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 21:53:48
|
|
|
|
Ana RR
|
Boko, neka se materica priprema ali sve u svoje vreme pa majku mu, nisam kolica kupila Moram priznati da meni postaje sve teže, brže se umaram, ne mogu da stojim.. ipak su bebci sad već dosta teži.
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 22:00:02
|
|
|
|
*boka*
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR pa majku mu, nisam kolica kupila Hahahahahahahahhahaha... e sad sam se iskidala od smeha. Dobicu kontrakcije zbog tebe Pa stvarno nema smisla, neka popricekaju malo, barem dok ne kupimo sve sto treba. Ako hoce kvalitetno da se voze, nek se strpe malko jos. A sto se umaranja tice i kod mene je isto. Zadisem se za cas. Cak mi je zaova rekla da primecuje kako dok pricam duboko udisem izmedju recenica, kao da se borim za vazduh.
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 22:01:54
|
|
|
|
Ana RR
|
Znala sam da ćeš se nasmejati E i ja imam te probleme sa disanjem, mm me svaki čas pita što uzdišeš
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 22:07:30
|
|
|
|
*boka*
|
Cuj ja... pa evo i moja beba ti se smeje. Od kad sam je svojim smehom protresla, ona pocela da se trza unutra.
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 3.5.2011 22:08:21
|
|
|
|
Ana RR
|
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 25.5.2011 9:43:50
|
|
|
|
sunce ***
|
E devojke ja imam ove kontrakcije i to bas bas dva,tri dana vec a danas posebno na dest minuta,na pola sata i redje ali nekada budu i redje sta kazete ,juce dr. kaze: oho kontrakcije su ceste neka nam je Bog u pomoci jos nedelju dana
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 25.5.2011 9:48:48
|
|
|
|
bokicans
|
Ja sam imala tako neritmicne konc skoro 3 nedelje pred porodjaj,i samo su mi vikalo ,jos malo samo,.samo da udjemo u deveti,kada ono ja se porodila 4 dana pre termina,a blizanci su .Samo ti odmaraj i bice ok.
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 25.5.2011 11:55:51
|
|
|
|
sunce ***
|
E dobro je da nisam jedina
|
|
|
|
RE: Braxton-Hicksove kontrakcije 26.5.2011 15:41:13
|
|
|
|
sunce ***
|
Koliko posle ovih laznih,ali cestih kontrakcija i pomalo bolnih kod mene koja sam 36-ta nedelja mogu da se jave prave kontrakcije,da li neko zna?
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?