[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (28.2.2012 12:26:56)

[Sadržaj poruke je obrisan]

bebać -> RE: Predbračni ugovor (28.2.2012 12:35:49)

ja sam došla na gotovo[sm=smiley1.gif]

m je imao i dvosoban stan i to sa dva balkona[sm=smiley36.gif] prije mene i auto, tako da nemam šta da tražim

Stekli smo skupa neka ulaganja u njegov posao, ja samo molim Boga da ostanemo normalni i skupa i da nastavim uživati u tome svemu bez ikakvog ugovora[sm=smiley36.gif]

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (28.2.2012 12:37:40)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Ognjenka -> RE: Predbračni ugovor (28.2.2012 12:52:28)

Ja sam kao Bebac-dosla na gotovo u dvosoban stan, a vec je imao kola (pod kreditom, do duse).[sm=bravo.gif]

Ali, to mi je drugi brak.

U prvom braku sam usla u njegov deo kuce. U grubim radovima. I ja sve platila, jer sam radila, a on nije. Parket, krecenje, namestaj, belu tehniku-sve! Kad smo se razvodili hteo je da popise sve sto sam odlucila da ponesem sa sobom-moju pletenu stolicu (koju sam donela iz devojacke sobe) i svoje licne stvari. Msm...sta reci. Sve sam ostavila, samo da se izvucem iz te price.

Sad, iako je mm drugaciji covek, i nas brak nema veze sa mojim prvim brakom po kvalitetu, mnogo sam opreznija. Mnogo ce ruzno zvucati, ali kada smo kupovali novi frizider (sveki je rekla da ce ona da plati) nisam se uopste intersovala kakav i koji frizider, iako me mm pitao milion puta koji hocu. Onda mi je sinulo sta radim...Isto je bilo i sa bojom zidova pre toga, i sa zavesom u kupatilu, ma sa svim. Dok se nisam osvestila. Sada, stan u kome zivimo posmatram vise kao nas zajednicki dom, ali i dalje sebi u glavi pravim neku zadrsku. Malu. Malecnu. Mozda ce biti drugacije kad dodju deca.

tanjica85 -> RE: Predbračni ugovor (6.3.2012 13:02:48)

jesam za predbračni ugovor, naročito ako ima šta da se zaštiti. obzirom da živimo u vanbračnoj zajednici, još nije kasno da se potpiše taj ugovor. lepo njemu, lepo meni i mirna Bačka.

vukosava -> RE: Predbračni ugovor (6.3.2012 14:07:17)

Ja sam u zemlji gde je ovo normalno npr: muz radi ceo brak, zaradio i kucu i sve u njoj i kola... A zena domacica kuci sa npr. dvoje dece. U slucaju razvoda, deca i kuca ostaju najcesce zeni plus ce da joj salje alimentaciju.

Kad sam potpisivala ugovor za posao i sve potrebne papire, ovde ima obavezan jedan papir gde se pita buduci zaposleni za alimentaciju i zakon je da im skidaju direkt sa plate. Naravno da ovo ne vazi za sljakerske poslove za minimalac...

hanka -> RE: Predbračni ugovor (6.3.2012 14:17:44)

Nismo nis sklapali
Kad smo razgovarali jednom na tu temu ja sam rekla da ako dodje do razvoda mogu da ponesem samo licne stvari,ostalo pokucstvo me ne interesuje na sta je mm odgovorio:"Epa neces vala,ostaces u stanu,pripasce ti sve stvari ali gledaj da te ne sretnem negde"
[sm=smiley36.gif]

Cunce -> RE: Predbračni ugovor (10.3.2012 2:52:15)

cemu to? kontam ja da moze da nestane ljubav, pa ovo, pa ono, pa se ljudi razidju.. ali dovoljno smo razumni da sutra, i ako se rastanemo, mozemo da sednemo k'o ljudi i skontamo kako cemo i sta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Predbračni ugovor (10.3.2012 8:15:45)

Mi nemamo predbračni ugovor, iskreno nismo imali ni oko čeka da ugovaramo [sm=jezicek.gif]. Mada, znajući nas dvoje, i da smo imali ne bi ga sastavljali, ali mogu da razumem one koji ga potpisuju. Svi mi u početku mislimo da ćemo ako do kraja dođe biti razumni i zreli, ali ipak se većina razvoda završi razvlačenjem po sudu, vređanjem i prepucavanjem preko dece.

branki* -> RE: Predbračni ugovor (10.3.2012 11:35:05)

znala sam da je trebalo da se selim u ameriku[sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ja sam u zemlji gde je ovo normalno npr: muz radi ceo brak, zaradio i kucu i sve u njoj i kola... A zena domacica kuci sa npr. dvoje dece. U slucaju razvoda, deca i kuca ostaju najcesce zeni plus ce da joj salje alimentaciju.

Kad sam potpisivala ugovor za posao i sve potrebne papire, ovde ima obavezan jedan papir gde se pita buduci zaposleni za alimentaciju i zakon je da im skidaju direkt sa plate. Naravno da ovo ne vazi za sljakerske poslove za minimalac...

Cunce -> RE: Predbračni ugovor (10.3.2012 15:28:31)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mi nemamo predbračni ugovor, iskreno nismo imali ni oko čeka da ugovaramo [sm=jezicek.gif]. Mada, znajući nas dvoje, i da smo imali ne bi ga sastavljali, ali mogu da razumem one koji ga potpisuju. Svi mi u početku mislimo da ćemo ako do kraja dođe biti razumni i zreli, ali ipak se većina razvoda završi razvlačenjem po sudu, vređanjem i prepucavanjem preko dece.

daleko smo mi od vecine [sm=smiley36.gif]

tanjica85 -> RE: Predbračni ugovor (12.3.2012 15:24:55)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

potpuno se slazem. nikada sa sigurnoscu ne mozemo da tvrdimo nase buduce reakcije

Snelle -> RE: Predbračni ugovor (12.3.2012 15:40:04)

Ne znam kakva je situacija kod vas, ali kad sam se ja udavala 2007. godine mene i mm je matičarka pitala da li želimo da sastavimo/potpišemo predbračni ugovor. Nas dvoje smo ostali zatečeni, nismo ni znali da su u Srbiji to počeli da pitaju "obične smrtnike" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]  Elem, odbili smo, jer faktički, od materijalnih stvari, ja nisam ništa unosila u brak, a ni on, sem auta, koji smo u medjuvremenu prodali i kupili novi, zajedničkim novcem, kao i sve ostalo. Takođe, mislim da kad bi, ne daj Bože, došlo do razlaza izmedju nas dvoje, s obzirom na to da smo oboje užasno tvrdoglavi i teški, nijedno od nas dvoje ne bi želelo da uzme ni jednu od stvari koje smo oboje koristili i koje su činile deo naše zajednice. Who knows?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]