RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 13:44:59)

pre 2 nedelje je bio 220., pa pre nedelju dana 198.
ali to je jos uvek dosta visok bilirubin, mora da sisa sto vise, a on jako kilavi, a ja ne bih flasicu nikako... nemam pojma sta da radim

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 14:02:41)

ne znam, jovice, lupaj glavu ako se bude produzilo na nekoliko dana. mozda prodje. poceli grcevi, ili neki skok u razvoju, ili prosto mu danas takav dan... ne moze svaki dan da bude isti... i nemoj da mislis d aimas manje mleka ako osecas da grudi nisu prepune. dakle, proslo je mesec dana, vec se laktacija uspostavila, izvukao je on sebi dovoljno, imaces dosta, nista se tu ne brini. [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 14:04:27)

ne znam bas cu da merim sledeci put koliko traje podoj i da obratim dobro paznju koliko vuce... posto ja to uopste ne gledam koliko traje podoj.. pa ako sisa pet minuta, to mu je mozda sad i dosta, posto je veci[sm=zmeden.gif]

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 22:04:57)

Udri na sok od jabuke i bozu, ako mislis da je do kolicine mleka, to odmah daje rezultat! Navijam!

sanja 92 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 22:15:40)

evo i mog iskustva.po izlasku iz porodilista dojila sam dete ali sam je nocu dohranjivala,medjutim posle 20 dana zavrsimo u institutu zbog neceg drugog.kada su je primili i izmerili ona u minusu 200g od izlaska iz porodilista,ja u cudu preplasila sam se da sa njom nesto nije uredu.kad god sam se kuci imlazala nije bilo vise od 20ml za ceo dan.mislila sam da se jos mlecni kanali nisu razradili.da bi se u institutu opet izmazala i jedva sam prekrila dno flasice.i od tad mi je dete na dohrani.svako ko moze i zeli neka doji i netreba osudjivati one koje ne doje jer sam cula razne komentare na tu temu

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 22:50:49)

bas sam proveravala posle sisanja uvek kada stisnem bradavicu ima mlazeva.. tako da pretpostavljam da ima i jos mleka...
verovatno nije to.
nego ja se tripujem da ga mozda smara to sto mu dajem samo jednu sisu po podoju.. prve dve nedelje sam mu davala obe po podoju i napredovao je 700 grama.. a trecu nedelju samo jedu po podoju i napredovao je 240 gr.. ne znam da li to moze da ima veze[sm=zmeden.gif]
znaci mleka ima samo se sad premisljam da li da dajem jednu ili obe po podoju, nisam pametna.
meni deluje kao bolja varijanta da mu dajem jednu, zato sto mi tako nece lako odbiti bilo koju . ali opet mozda vise isisa, prosto zato sto je lakse kada se daju obe?
kaka mu je danas bila zuta, nije bilo puno grombuljica, ali meni se to cini dobro.. jao jedva cekam merenje da vidim kako napreduje..
sve zbog te zutice..

Anoniman -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 23:00:10)

ako ti sta znaci, na vise strana ssu mi rekli da mu dam da sisa dok sam ne pusti dojku ili zaspi. ako zaspi i ne pusti - da budim. ako pusti - jeo je dovoljno.

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 23:09:42)

Jovice, moj je poceo da siki obe tek sa 4 ipo meseca, dotad po jednu. Ono masnije mleko je ionako pred kraj sike tako da ako mu i dajes drugu, tek kad posiki prvu, nije dobro malo jednu malo drugu. U pocetku ide voda i secer da zasite bebi zedj,a tek kasnije masnije tj hranjivije mleko bogato mastima i proteinima. Tako da je dobro da izvuce bar jednu do kraja. Slazem se da je dohrana nekad opcija, ali tek kad se mora iz nekog razloga. Dok ima nade za siku, treba pokusati. Pozz

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.12.2012 23:13:48)

torbice, ja sam uvek davala 20 minuta jednu, 20 drugu, sto bi se reklo malo jednu, malo drugu, ali zato uvek pocinejm podoj onom kojom sam zavrsila, bas zbog tog zadnjeg mleka.

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 10:55:12)

a fora je sto ja njemu uvek tu prvu koju dan ostavim da sisa dok ne pusti sam... evo sad je sisao sedam minuta i pustio sam. spava...
ali cesto se od grceva probudi ili kada ga dignem da podrigne i onda bi opet sisao, ne znam da li onda opet istu sisu da mu dam ili drugu?

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 12:55:18)

Jovice, ja bi mu dala drugu ako je sisao 7 minuta... Bojanice, naravno, i kod nas je uvek podoj na onoj na kojoj je prethodni put zavrsen, u slucaju kad su obe u igri. Kad nisu, naizmenicno. Da ne bi isforsirao jednu pa odbijao drugu... Ja sam sva tri puta super prosla, nikad problema nismo imali sa dojenjem po ovom receptu.

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 13:44:55)

nisam ga dirala posto je zaspao. ali posle sat vremena je trazio opet da sisa i onda sam mu dalu drugu naravno i samo nju i lepo se nasisao.
znaci u mojim sisama uvek bude jos mleka posle sisanja, zato se premisljam da li da dajem jednu ili obe.
recimo iz desne znam sigurno da se dobro najede i da mu ne treba druga zato sto u njoj imam jako puno mleka i pici kao ludo.
a iz leve ide slabije i mora vise da se potrudi, ali i iz nje idu mlazevi posle podoja.

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 14:31:40)

Sama najbolje vidis kako stojis sa mlekom. Ja sam primetila da se moj buni pa kad sam stisla ono tek jedan mlazic i tad sam pocela da mu dajem drugu, dotad samo jednu.. Ali nikad mi nje sisao na sat, u startu je znao na dva sata ponekad, a obicno na 4h u proseku. Sad sa 5 meseci mi je na 5 podoja, sam je sebi namestio, tu nisam morala nista da petljam, jednostavno kad zatrazi dobije. Do pre dve tri nedelje je imao 6 obroka a sad vec dve tri nedelje po 5. I dalje mi jako puno spava, valjda zato tako dobro napreduje, spava li spava. Milina od bebice.

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 16:04:16)

IZVORNA PORUKA: bojanica7

ja sam uvek davala 20 minuta jednu, 20 drugu, sto bi se reklo malo jednu, malo drugu, ali zato uvek pocinejm podoj onom kojom sam zavrsila, bas zbog tog zadnjeg mleka.

i ja ovako, tako mi je rekla patronazna

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 16:19:04)

Ja sam davala jednu po podoju do Natalijnog 4.og meseca. a drugu izmazala malo ako treba da popusti pritisak... Ako i u toj jednoj ostane mleka, onda je sigurno dovoljna i bolje da siki jednu zbog zadnjeg mleka [sm=smiley1.gif]

sneza24 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 16:31:05)

Lana preko dana sisa na 2-2,5 h retko kad na 3.Dajem joj jednu po podoju u slučaju da se nešto unervozi između podoja nudim tu istu na kojoj je bio predhodni podoj jer će verovatno povući samo par puta a kad je već vreme za podoj onda dam drugu.

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (3.12.2012 23:48:04)

tako i ja radim snezo

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (5.12.2012 14:40:55)

moja beba se jutros probudila u 8h i sikila, posto joj je poslednji podoj posle kupsnja, oko pola devet, shvatila sam da ce ona danas samo 5 puta jesti osim ako joj ne ponudim na dva sata da jede, a cini mi se da je 5 puta premalo za bebu koja ima manje od 3 meseca ili nije, ne znam ni sama, kako vi ovo resavate i da li brojite koliko puta jede u toku dana?

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (5.12.2012 15:02:21)

pocahontas, imas divnu bebu, uzivaj, sve je to super [sm=bravo.gif] Njoj je to sasvim dovoljno, ona se pametnica mala fino naspava preko noci, a ne kao ovi mali zafrkanti koji se bude 3-5 puta nocu da sisaju [sm=smiley29.gif]

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (5.12.2012 17:11:30)

pocahontas, ako ona ne trazi cesce, ja mislim da je to sasvim dovoljno. na dva i po sata... (po mojoj matematici) mislim, ona da je gladna, trazila bi. moja gala je u tom periodu trazila na dva, dva i po sata, i nikako nisam mogla razvucem na tri, a znam da su mi savi govoorili da beba sa tri meseca treba da jede na tri sata.

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (5.12.2012 18:49:54)

ona je stvarno dobrica, jede i spava, a po malo i zeki mamu i tatu, mora i to nekad :)
fora je sto ona uglavnom jede na tri sata, nekad na cetiri, ako spava, a nekada i na dva, dva i po, ako vidim da je gladna, ali to bas retko. bojim se ako pustim da jede samo pet puta da ce se probuditi u toku noci, a ne bih da joj kvarim ritam..ovo se prvi put danas desilo, danas sam joj dva puta dala na dva sata pa cemo videti ako nastavi ovako da se budi.
hvala vam zene[sm=smiley31.gif]

Bebilina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (5.12.2012 21:31:28)

Pocahontas i moj sinak je tako produzavao spavanje nocu. Od rodjenja je jeo na 4h pa je polako nocu produzavao do 9h sa mesec i po, 10 sa dva, 12 sa nepuna 3 i sa 3.5m 13h. U medjuvremenu je danju razmak skratio na 3h, pa vracao na 4, zavisi od doba dana. On sisa oduvek iz obe dojke i poslednji vecernji podoj mu je i po 1h jer ga ne prekidam. I danju ga ne prekidam i tad sisa po 20min minimum.
Ali je meni 13h nocu je bilo predugo za bebu od 3.5m pa sam mu kad ja krenem da spavam davala da sisa iz jedne strane. On se na to nije ni budio, u snu bi jeo i pustio kad je gotov. Sad mu ponekad dam, ponekad ne. Zavisi sta nam je izjutra na repertoaru i koliko mozemo da spavamo. Ako mu dam spava 19-8 (u snu jede u 23), ako ne budi se u 7. Eto to nam svima odgovara, a on je sit, zadovoljan i lepo napreduje [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.12.2012 9:33:20)

s obzirom da je bebac napredovao 1 i 400 gr, ja nastavljam da dajem samo jednu sisu po podoju, izgleda da mu je dovoljno[sm=smiley36.gif]
blago tebi pocahontas ovaj moj sve cesce sisa... na sat, sat i po... kako kad... a nocu na tri sata, evo nocas je sisao u 22 h, pa u pola 2 pa u pola 5 i hteo je opet u pola 7 ali mm ga je ubacio kod mene u krevet, dala sam mu cuclu, zagrlila ga i zaspao je

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.12.2012 9:36:01)

Jovice [sm=bravo.gif] Maksim je dzambo beba [sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.12.2012 9:43:34)

IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Jovice [sm=bravo.gif] Maksim je dzambo beba [sm=smiley36.gif]

jeste... dobio je bucke na nogama, ali sav je izduzen i porastao je 3 cm[sm=smiley1.gif]
ja sam bas srecna.. najvise zato sto ga samo dojim i ovo mi je prva prava potvrda da sve radim kako treba[sm=bravo.gif]
a juce se gledam u savetovalistu u ogledalu, bleda kao krpa, kazem mmu nije ni cudo .. isisalo me dete[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>