Ivanka 75 -> RE: Naučite decu da se koncentrišu (5.1.2014 15:46:34)
|
Soni, da li ce neka aktivnost da im zaokupi paznju ili nece u mnogome zavisi od samog deteta, nove igracke u igre ce u prvih nekoliko igranja da im budu zanimljivi da bi ubrzo interesovanje opalo. Mi zato rotiramo igracke na 10ak dana, skupimo one koje je vise ne zanimaju pa nova kutija sa starim igrackama kao da ih vidi po prvi put. Tvoja bebica je mala i jos uvek je u faxzi kad uci da se igra, jer deca ne mogu da nauce da se igraju sama dok im neko ne pokaze. Treba vremena da pocnu samostalno da razvijaju i smisljaju igre. Kada je I. bila izmedju 1 i 2 godine ja joj postavim igracke, plisane, gumene u krug, poredjam posudje i kreno da se igramo cajanke. Ja pocnem, ona prihvati igru, i u nekom trenutku se povucem, ona nastavi sama bar jos pola sata da se igra. Ali sam ipak bila tu pored nje da uskocim ako treba. Slaganje kocki, hranjenje igracaka, redjanje zivotinja, to je najvise interesovalo u tom uzrastu, dok nije naucila sa se igra sama. Nekad trazi da se igramo sa njom a onda jednostavno ode i pocne nesto sama da se igra. I to zna da se igra po sat i vise. Soni, nadam se da sam ti bar malo pomogla.
|
|
|
|