jelena038 -> RE: Naša prva predstava (4.2.2012 18:49:34)
|
zar ova temanema vise od jedne strane??? strasno! (ovo ja kao dramaturg reagujem, ne zamerite) moje dete je krenulo u pozoriste sa dve i po godine, prva predstava koju je gledao (ako ne racunamo one novogodisnje gluposti) bila je predstava "Jablan", dramatizacija istoimene Kociceve pripovetke, spojena s pripoovetkom "Kroz mecavu", zanimljiv experment, predstava nista posebno, ali evo, i posle oko stotinu predstava koje je u medjuvremenu pogledao, sto u nasim pozoristima (jer ga sad vec vodim i u Narodno), sto po raznim festivalima, i danas pominje tu prvu.. rezirao ju je moj profesor, inace, prisustvovala sam jednoj od proba, pa sam znala kakva je pre premijere, te sam uspela da pipremim dete na borbu bikova i sl. sto sam posle nastavila da praktikujem i sto bih savetovala svm mamama koje tek planiraju da vode malisane u pozoriste. mada je meni mnogo lakse, ja imam besplatan upad na sve predstave, kao kolega, i cesto mogu da prisustvujem probama, uvek mozete da nazovete pozoriste, pitate za koju je ciljnu grupu radjena predstava, da pronadjete slike ili klipice na sajtu pozorista, a pomaze i citanje dramskog texta, bajke, ili pripovetke detetu unapred, cisto da se tamo oset_i kao na domacem terenu i ne uplasi od mraka. U to ime
|
|
|
|