Mimibey -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (3.11.2016 22:07:55)
|
Cao svima, nova sam na forumu i htela bih da podelim sa vama jednu nedoumicu. Naime, pokušavam već godinu dana da ostanem u drugom stanju, ne paničim još i sigurna sam da će doći u pravi čas, ali me samo zanima da li je neko bio takvoj situaciji ili ako nije, a zna nešto više o tome da me malo uputi. Pre dve godine sam igrom slučaja vadila progesteron 21 dc i ustanovljeno je da je jako nizak, vrednost 1,3 prvi mesec, pa sledeci 1,7.. Mene je to šokiralo, i mog prvog lekara, zbog moje nesigurnosti u terapiju koju mi je doktor preko telefona dao (tablete iz Nemačke da nabavim, da pijem 6 meseci bez prestanka, da mi jajnici spavaju i da ih treba buditi)[sm=zmeden.gif], ja se odlucujem da odem kod drugog lekara koji mi kaže da više to ne vadim da to nema veze i da sam zdrava prava mlada žena. Nakon posete drugog lekara sam tek bila zbunjena i morala sam otići kod trećeg, koji je potvrdio mišljenje drugog lekara. Ginekološki pregledi su uvek uredni. Moji ciklusi su redovni na 28 dana, i nemam nikakve probleme, odnosno sve je normalno.. Malo sam guglala i bila prinuđena da se malo više upoznam sa svojim telom i bt. Merenjem bt sam ustanovila da mi je ovulacija 18 dc, što znaći da je lutealna faza kratka 10 dana i da ima manjak progesterona, odnosno ne stvore se uslovu pogodni za trudnoću. Ako oni kažu da je sve u redu, žašto ne dolazi do trudnoće? Vadila sam sve hormone 2dc i sve je savršeno tako kaže dr. Moje pitanje za sve vas jeste, da li oni ne smatraju manjak progesterona za problem zato što ga je lako nadoknaditi putem krema, injekcija, tableta? Ako se i može nadoknaditi ako je toliko nizak. Pozdrav za sve i nadam se da će neko znati nešto da mi kaže.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|