Kiškum -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (30.11.2014 16:12:07)
|
Joj, Maslačak, ima ovde u Bg jedna mnogo hvaljena doktorka endokrinolog, i moja snaja od rođaka ode kod nje na preglede itd, kad tamo, malo joj povišen prolaktin (vrlo malo, ali ipak povišen). I njoj doktorka kaže da to nema nikakve veze i da je to SUPER rezultat, jer "prolaktin može malo da skoči i ako se uplašiš od igle", bukvalno prenosim kako joj je rekla. To je bilo pre više od godinu dana, kod njih još nema bebe. Ja ne znam da li da joj kažem nešto ili ne, prvo ne znam da li joj je samo do prolaktina, drugo, stvarno ne bih da se pravim pametnijom od lekara. S druge strane, ja sam čula da dr Spremović odlično kombinuje znanja iz ginekologije i endokrinologije, to je to što znam. Soso, ja znam da je jedna moja drugarica pila DHEA zbog visokog FSH-a, ali bih se ja pre tog koraka ipak savetovala sa lekarom jer to mislim da nije za na svoju ruku. Ja znam za onaj narodni recept sa smokvama i maslinovim uljem. Drugo,za kvalitet jajnih ćelija ja sam čula da je dobar koenzim Q10. To mislim da već smeš da uzimaš, a posebno će ti biti dobro ako pojačaš hranu koja ga sadrži (masnija riba, orašasti plodovi i semenke itd). To ja sad radim. Nadam se da nisam ispametovala, nije mi to bila namera. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|