belst -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (24.6.2014 20:30:25)
|
Hvala PUUUUUUNO unaprijed svima koji mi bar malo pomognu sa mišljenjem, zadnjih par mjeseci prvi put imam problema sa ciklusima pa sam tek odnedavno počela "proučavati" malo teme o hormonima, pa molim malo pomoć od puno iskusnijih cura u tome od mene.... (35 god., troje djece) Moj nalaz 3DC: - PROLAKTIN 9,83 ug/L (premenopauza 3,34 - 26,72) - FSH 7,52 IU/L (folikularna f. 3,85 - 8,78 ) -ESTRADIOL 95,2 ng/L (folikularna f. 26,9 - 122,0 ) Prije dva mjeseca sam 7DC (morala sam tada) vadila još ove hormone (taj ciklus nije bilo ovulacije, tako je bar rekla dr. na UZV) : - TSH 2,42 ( 0,34 - 5,60 ) - fT4 7,90 ( 7,85 - 14,42 ). Dr. je jedino komentirala očito malo usporeniji rad štitnjače, ali ništa strašno... i da, prije 2-3 tjedna na UZV-u konačno nije bilo ni ciste na jajniku (funkcionalna) koju sam "vukla" 2-3 mjeseca tako da ni to trenutno ne utječe na hormone. Meni se cure nekako čini, prema ovome FSH i ESTRADIOLU (čine mi se jako veliki za 3DC) da moji jajnici već malo slabije rade ili ..... ???? [sm=smiley19.gif] Dok nisam imala ove probleme sa ciklusima ( prvo cista, pa nikako da stane krvarenje, dvije terapije Provere, pa zadnja menstruacija trajala 15 dana i to obilno-tada je cista i pukla...) ciklusi su mi inače bili malo kraći, 24-26 dana, i ovulacija malo ranije, 8-10 dana. Ovo mi je sada prvi "normalan" ciklus nakon par mjeseci, bar tako izgleda za sada... A mi razmišljamo o možda još jednoj bebici... [sm=duda.gif] Hvala, hvala, hvala !!!!
|
|
|
|