Ognjenka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (3.3.2014 12:30:28)
|
Devojke, znate od kad se otprilike borim sa sterilitetom, primarnim, pa spontani, sa IR i svim ostalim. I evo, posle malog AMH u oktobru, odlucimo se konacno da dignemo kredit i da idemo na VTO. Od analiza prvo sam uradila hormone 2/3 dana, i ponovljen OGTT sa insulinemijama. Posle 120 min, glukoza se vrati na pocetnu vrednost (5.3), ali insulun ostane preko 100. Odem sa svim tim hormonima kod endokrinologa, i zena klimne glavnom, pogleda me, pipne mi kosu, strpne me za stomak, i kaze -ahhaaa, uradicete i antitela na Hasimoto, ali svakako je ovo hipotireoza. Ja u cudu, onda mi ona isprica sve o hiptireozi (inace rezulutat sad mi je 3.99 skorooooo u okviru ref. vrednosti), i objasni ono sto sam posle procitala i ovde na temi. Da TSH, ako su T3 i T4 normalni treba da bude najvisee 2.2 da bi se trudnoca ostvarila i odrzala. Prepisala mi je glukophade ponovo i eutirox. Za dva meseca kontola. Dobroooo, ajde sto sam ja suntava pa nisam zavrsila ni medicinu, sto sam se koncetrisala samo na polne hormone...ali hormone 2/3 dana sam radila 4 puta u poslednje 3 godine. Reziltati su bili 9.9, 6, 5, 9 i sad 3.99...Promenila sam 3 privatna doktora i dva drzavna. I niko to nije pogledao?! Radili su mi stimulacije i insemenacije i niko nije pogledao?! Cak ni posle spontanog?! Besna sam, ali i zadovoljna sto konacno nesto mogu da resim, i mogu da prestanem da se borim sa idiopatskim sterilitetom.
|
|
|
|