RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

baki78 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (30.1.2014 13:14:22)

Anonimna meni je prvi rezultat Amh hormona uradjen dva meseca pred moj 34 rodjendan..i on je 0.23 ref. vred 0.5-5.30
sledeci mesec uradim ponovo a on jos manji 0.16
i proglase da sam predmenopauzu.
Posle godinu dana uradim ponovo i on sad iznosi0.29 ref vred. 0.19-9.13 a potpuno iste merne jedinice.
Pre godinu dana sam bila ispod normale a sad sam u normali.
Bila sam na konsultaciji kod Vlaisavljevica i lepo mi covek objasni zasto su mi takvi nalazi.Meni jajnici rade i imam ovulaciju svakog meseca cak smo brojali i AFC folikule.Imam dve operacije zbog vanmatericne trudnoce i kaze da se sa svakom operacijom ostecuje mikorcirkulacija jajnika i da hoce da se dobiju takvi rezultati. Naravno ako je klinicka slika dobra kao kod mene i stabilan AMHhormon.
Usvetu se taj hormon neuzima kao rukovodeci kao kod nas.Nego se gledaju i drugi hormoni. Covek se cudio kako niko nije hteo da mi radi VTO sa stimulacijom.

Ko bi ga znao...Ma meni nije jasno ..ako nas proglase da smo prdmenopauzom u klimaksu da nemamo jc...kako bre onda zene u tom zivotnom periodu ostaju trudne

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (31.1.2014 23:15:46)

Baki hvala ti puno na odgovoru...ne znam svo vreme sam se libila ponovo da i ja odradim na svoju ruku Amh al na kraju sam odustala iz razloga da se malo rasteretim i opustim od svega...Ne znam mozda lupetam gluposti ali mozda ima veze nekakve,ja sam nekih ne puna dva meseca pre nego sto sam proveravala AMH bila stimulisana 6.meseci za redom klomifenom i pregnilom,prvo sa 2x50mg a onda i sa 3x50mg dnevno..da li mi je to mozda iscrpelo mozda u neku ruku jc,jer sam za vreme stimulacije imala nenormalne bolove jajnika...moze li biti to u pitanju posto mi je celokupna slika hormonska u redu...Hvala vam jos jednom na odgovorima od [sm=smiley27.gif]

baki78 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (3.2.2014 12:14:07)

Nazalost moze biti.
Preparati koima se rade te analize su jako osetljivi i skupi.
Tako ako ides i proveravas u toku jednog ciklusa na vise mesta dace ti i vise nalaza.
Dosta zavisi i od laba....
Opusti se ..odmori orgaznizam...i malo zdravije hrane. Par meseci sam vodila racuna o ishrani...Krompir, belo brasno, testenine, pirinac, suhomesnate proizvode, grickalice i brzu hranu sam izbacila.
Jela sam dosta morske ribe...skusu, tunu i lososa.Grickala semenke, mesila sam hleb od heljde i stavljala svo moguce semenje koje sam nasla.Povrce i salatu u neogranicenim kolicinama a vocke samo dve dnevno.Sto se tice mleka i mlecnih proizvoda sve je bilo punomasno.Malo vise fizicke aktivnosti.Mozes i setnju brzim hodom od sat vremena svaki dan.Ja sam to koristila stim da nisam setala po ravnom nego sam jurila neka brda i doline po gradu.
Sreca moja te je Smederevo brdovito..LOL

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (5.2.2014 12:51:55)

Dobro draga...ovde kod nas sve ravno u Vojvodini nema brda ni dolina [sm=smiley36.gif]..ali malo sam popravila rezim ishrane...vezbam...moram smrsati koji kg zbog inseminacije....i valda ce sve biti ok...tebi zelim puno srece...da se uskoro javis sa [sm=rozacrtici.gif]

baki78 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (7.2.2014 9:34:53)

Samo napred. Kazu da gojazne osobe imaju lenje jajnike ali to nije pravilo.
Pitala ja slovenca tj. prof.Vlaisavljevica za moju kilazu...spadam u elegantno popunjene LOL..a on nonsalatno ...meni vasa kilaza nesmeta.A ako smeta vasem muzu onda je to nesto drugo.
XZelim ti puno srece i dve crtice.

Maja1309 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 12:26:16)

Ženice evo i mene na ovoj temi. Prije nekih 8 mjeseci imala sma spontani pobačaj u 12tjednu.
Nakon pobačaja radila sam papu, TORCH i briseve cerviksa svi nalazi su uredni.
Nakon 8 mjeseci nije došlo do nove trudnoće pa sam radila nalaze hormona i ovo su rezultati:

Estradiol 140 (77-921)
FSH 3,17 (3,0-6,1)
LH 3,20 (2,4-6,6)
Prolaktin 378,3 (109-557)
Testosteron 3,34 (0,3-4,5)
TSH 2,45 (0,465-4,65)
Free T4 10,2 (10,2-28,2)
Free T4 4,96 (4,26-8,1)

dali netko zna kakvi su rezultati, vidim da je sve u granicama, al npr lh > od fsh, t3 i t4 na donjoj granici?

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 13:09:29)

Samo da TSH malo snizis. Ostalo je sve super.

Maja1309 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 13:15:58)

verolina, ovo sam ja na svoju ruku izvadila nalaze jer 8 mjeseci ne ostajem trudna, a prvi put sam nakon 6 mjeseci ostala trudna, al spontanim završilo.
Kako da ga snizim?

Dali da idem ginekologu ili ednokrinologu?

šta kažeš na omjer LH:FSH?

World -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 13:56:03)

majo, jesi li radila insulin? i ono sto ja znam je kardiolipinska antitijela.. nekad mi je endokrinolog rekao da ona izazivaju spontani...

marinale -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:09:22)

Evo i mene...

Meni je TSH 2.85 i godinu dana ne dolazi do trudnoće, da li mi taj tsh nešto remeti?

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:10:57)

IZVORNA PORUKA: Maja1309

verolina, ovo sam ja na svoju ruku izvadila nalaze jer 8 mjeseci ne ostajem trudna, a prvi put sam nakon 6 mjeseci ostala trudna, al spontanim završilo.
Kako da ga snizim?

Dali da idem ginekologu ili ednokrinologu?

šta kažeš na omjer LH:FSH?

Tvoj promer je skoro pa savrsen, u odnosu je rezz skoro okrugla jedinica sto je super.
Za TSH ides endokrinologu.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:15:23)

Marinale TSH definitivno moze da smeta. Smatra se da treba da je ispod 2 za trudnocu. U Evropi i Americi endokrinolozi tolerisu do 2,5 a za sve preko prepisuju terapiju. Nevolja je sto u Srbiji lekari neretko odmahuju glavom i tolerisu TSH cak do 4 sto je definitivno previse. Ima sigurno devojaka koje zatrudne i sa TSH vecim od 2, to je malo individualno, ali u situaciji kad do trudnoce ne dolazi dugo vremena a nema ociglednog uzroka ja bih nastojala na sve nacine da dovedem TSH u optimalne granice. Da steti sigurno ne moze, amozda te dovede brzo do zeljenog cilja. Pozdravljam te.

marinale -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:20:44)

Maslačak draga, puno puno ti hvala...

Jako sam razočarana u doktore generalno, moraš da im čuvapaš informacije iz usta, recimo ovaj moj ni reč nije rekao za taj tsh a možda baš tu leži problem...

Ja više ne znam koliko treba da se naplaćam da bi mi sve lepo rekao...katastrofa....

O ovim državnim lekarima neću ni da pričam

Maja1309 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:30:57)

marinala, ne znam šta da ti kažem, evo vidim da je i kod mene veći od 2 imala sma jedan spontani, sad jel to nemam pojma...

marinale -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:34:11)

ma ne znam više, to dok sam ne prostudiraš sve, ništa ni ne znaš...moraš biti pre svega svoj doktor

Šta ja sad da odem kod doktora i kažem mu e čoveče obrati pažnju na tsh, nemam pojam, ali znam da već godinu dana ne mogu da zatrudnim

marinale -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:38:05)

eto možda kad bi mi rekao koji lek treba da pijem makar i u malim dozama možda bi brže zatrudnela...

marinale -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:40:13)

Maja, pa vrlo moguće, a zašto ne odeš kod lekara pa da vidiš šta će ti on reći?

Maja1309 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:55:53)

Kome da odem :) i ovo sam na svoju ruku ;)

kontamda idem ovaj mejsec na folikulometriju pa da ponesem i nalaz hormona ginekologu?

ne znam zašto postoje granice ako je npr u granicama a ne valja.

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 14:58:24)

Majo, mojoj kevi koja ne planira trudnocu je i TSH od 4 super. Ali tebi nije.
Idi kod ginekloga i neka ti preporuci endokrinologa.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 15:03:19)

Zato sto je sira lekarska zajednica malo intertna, ne prate nova desavanja a nauka napreduje. Endokrinolozi pricaju vec vise od deset godina da granice za TSH treba da budu revidirane ali prosto to nije usvojeno u opstoj praksi . Nije to samo problem u Srbiji, i u Nemackoj kad odete kod obicnog doktora reci ce vam da je TSH 3 u redu ali je zato u centru za reproduktivnu endokrinologiju zvanicno granica 2,5 i pocaste vas tiroksinom cim je dotakne.

marinale -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 15:16:42)

Maslačak, kako sve to znaš? čitala si negde?

ja recimo nemam pojma o tome

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 15:18:03)

IZVORNA PORUKA: marinale

Maslačak, kako sve to znaš? čitala si negde?

ja recimo nemam pojma o tome

Ona je DR nauka[sm=smiley1.gif]

IVA 11 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (10.2.2014 22:09:38)

Cortizol ili? Ima li drugi naziv? Gledam za šta mi je koji hormon koji trebam da uradim...

baki78 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.2.2014 11:04:07)

Kazu da je TSH2 i malo ispod idealan za trudnocu.
Odradis nalaze i pravac kod endokrinologa.Dobijes Th koja spusti TSH i eto ti bebe. Ponovi i LHiFSH zbog odnosa izmedju njih.

IVA 11 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.2.2014 11:29:39)

Ja tek trebam da radim, 6 hormona da provjerim: FSH E2, LH E 2, Cortizol, Prolaktin, Testosteron i AMH. Ovako mi u izvještaju piše.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>