RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Ksenix -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.3.2013 17:43:14)

Sad sam zvala laboratoriju, kazu da mora Dr. da mi odredi kolicinu glukoze, koliko vadjenja i na koji vremenski period... Tako da cu sacekati pregled kod gin. pa ce mozda on moci to da mi kaze..

babby -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (7.3.2013 10:17:16)

Ja pre par dana dobila rezultate tsh i sada je pao na 0,151 i to za otprilike 5 nedelja sada sam smanjila eutirox na 50mg draga moja Maslacak sta znaci sto se tako brzo spustio mislim super ali je bas za kratko vreme[sm=smiley31.gif]

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (7.3.2013 14:34:03)

babby pa super, odreagovala si na terapiju,
Vidi mozda jos da snizis dozu, naravno u dogovoru sa lekarom. Pa nije to brzo, cini ti se samo [sm=smiley1.gif]. TSH se regulise po principu povratne sprege kao i mnogi drugi hormoni, znaci ako je u perfiernoj cirkulaciji prisutno vise tiroksina onda se taj info salje hipofizi i ona smanjuje prooizvodnju TSH. Obrnuto kada stitna proizvodi manjak tiroksina, onda periferija javlja centrali da je potrebna stimulacija i TSH raste a time i pritisak na stitnu da proizvodi tiroksin. Cim uzmes lek koji je tiroksin po sastavu, ti saljes signal da TSH treba da padne..... Sve je ok , samo vidi sa lekarom oko doze cini mi se da je to dosta 50 mg na tako nizak TSH.

Pozdravljam te puno draga.

babby -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (7.3.2013 14:44:53)

hvala Maslacak .....

nata11 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 9:19:38)

Ja neznam da li moje pitanje uopste ovde spada ali probacu.
Sta oznacavaju oznake LDH i MCHC?
LDH mi je snizen - 188 a minimalno je 230, dok je MCHC 352 -povecan- maksimalno je 348.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 9:27:39)

Sve je OK nato[sm=smiley1.gif] LDH je mera ostecenja u tkivima, obicno kao posledica upalnih procesa i relevantno je kad je povisen a ne snizen... MHCH je mera hemoglobina u eritrocitima. Znaci da su ti crvena krvna zrnca maksimalno puna hemoglobina. Nije to lose i to "povecanje" je prakticno nepostojece (352 i 348)....

nata11 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 9:30:06)

Hvala Maslacak [sm=smiley1.gif]

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:00:22)

Maslacak
radih        ponovo  TSH  i  Prolaktin   pre  nego sto    dodjem  do  DR.  sad   ovako  stoje  stvari

TSH  3,89  ref.vrednosti 0.3-4,2
prolaktin   186  ref. vrednosti  102-496

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:04:10)

Prolaktin ti je super. A TSH je bio koliki i koliku si terapiju dobila?

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:13:29)

Verkic  TSH   je  bio  5,1
nisam  pila  nikakvu  terapiju 

Prolaktin  je  bio  530

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:31:43)

Znaci joko prolaktin je mozda bio stvarno izuzetak, sto se desava jel sada je super kako rece Verka. TSH je i dalje previsok. Trebalo bi da je ispod 2 ili bar 2,5. Ne znam sta da ti predlozim posto vidim da devojke imaju problema da nadju lekare voljne da im daju terapiju na slicne vrednosti. Pozdravljam te puno[sm=smiley31.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:43:24)

Pa kako je moguce da toliko setaju bez terapije?[sm=zmeden.gif]

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:50:33)

Za prolaktin nije cudno verka, to je jedan od razloga zasto doktori oklevaju da prepisuju lekove jer je cesta pojava da zene ponekad od stresa ili uzbudjenja imaju povisenu vrednost. A za TSH smatram da nije velika oscilacija. Skoro 4 je i dalje previsoko. Kao sto sam pisala babby stitna se steluje po principu povratne sprege. Koliko se tiroksina proizvede, zadovoljava potrebe metabolizima pa periferija signalizira hipofizi da luci dalje TSH ili ne. Kod Joleta je bila prethodinih meseci ogromna oscilacija , to mi je bilo vec cudno, ali mozda je greska ili ima veze sa mikroadenomom. Ovo bih pre zvala fizioloska oscilacija. Ali je i dalje povisen.

nata11 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:51:41)

Maslacak imam predlog da te unajmi RR da ovde budes zamena za DR. [sm=smiley36.gif] Ja cu ti biti prvi pacijent [sm=smiley1.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:52:19)

E to za prolaktin nisam znala.

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:55:53)

Prolaktin skoci u roku od par minuta pod uslovima fizioloskog stresa. Bas je na okidacu. Secam se prvi komentar mog enda je bio na prvu rundu rezultata " prolaktin je malo iznad granice ali vidimo to cesto kod zena". Onda je posle dve godine i jedno 6-7 puta identicnog rezultata odlucila da je ipak vredno terapije [sm=smiley1.gif]. Ali sigurno ima puno slucajeva gde se zaista radi o izuzetku.[sm=smiley1.gif]

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 21:56:48)

Natoo[sm=smiley2.gif][sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (8.3.2013 22:13:57)

Maslacko    hvala  draga.

iduce  nedelje  uzimam  uput  i  idem  endokrinologu  morace  da  da  terapiju a  moram  raditi  i  OGTT

Jole84 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (9.3.2013 0:22:26)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Za prolaktin nije cudno verka, to je jedan od razloga zasto doktori oklevaju da prepisuju lekove jer je cesta pojava da zene ponekad od stresa ili uzbudjenja imaju povisenu vrednost. A za TSH smatram da nije velika oscilacija. Skoro 4 je i dalje previsoko. Kao sto sam pisala babby stitna se steluje po principu povratne sprege. Koliko se tiroksina proizvede, zadovoljava potrebe metabolizima pa periferija signalizira hipofizi da luci dalje TSH ili ne. Kod Joleta je bila prethodinih meseci ogromna oscilacija , to mi je bilo vec cudno, ali mozda je greska ili ima veze sa mikroadenomom. Ovo bih pre zvala fizioloska oscilacija. Ali je i dalje povisen.

Moraću opet da proverim,nešto mi ne da mira [sm=smiley29.gif] [sm=smiley31.gif]

Kumice super za prl što je pao [sm=bravo.gif] samo još kad bi ti dali terapiju za tsh,potrudi se [sm=smiley31.gif]

srculence25 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (9.3.2013 1:04:37)

IZVORNA PORUKA: nata11

Maslacak imam predlog da te unajmi RR da ovde budes zamena za DR. [sm=smiley36.gif] Ja cu ti biti prvi pacijent [sm=smiley1.gif]

I ja se slazem [sm=bravo.gif] i ja se prikljucujem maslacak drugi sam pacijent [sm=smiley1.gif]

babby -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (9.3.2013 10:31:47)

[sm=smiley32.gif] bravo za predlog evo i mene kao 3 pacijenta naseg dr.Maslacka i jedan predlog da nabavimo mi nasem dr. i jedan ultrazvuk i da budemo kompletni[sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (9.3.2013 11:30:13)

i  ja  i  ja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]  imamo  najbolju  DR.  na  svetu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

njanja52 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (9.3.2013 17:07:07)

Drage moje, ja sam mojoj dr trazila da radim ogtt sa insulinemijama i dala mi je uput. Vadili su mi krv 4 puta, stigli rezultati i dr kaze da je sve ok, ali meni izgleda da mi nisu radili test za insulinsku rezistenciju, vec samo test opterecenja glukozom. Rezultati su
1. 4.7
2. 7.4
3. 5.2
4. 5.0
Vadili su mi krv na svakih sat vremena. E sad, mene zanima da li ins. rez. mogu na neki drugi nacin da testiram...
Veliki pozdrav za sve!!![sm=smiley31.gif]

little_one -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.3.2013 8:48:17)

ma tebi su samo radili secer....bez inzulina...trebala si naglasiti ogtt sa inzulinemijama....sam ogtt podrazumijeva samo secer i on je uglavnom dobar kad je inzulin povisen...moraces ponoviti opet nalaz samo sa inzulinemijama...ebg...iz mog iskustva doktorima moras nacrtati kakav nalaz hoces a ne da se oni sami sjete....iz nekog razloga kad se trazi nalaz sa inzulinom ko da si trazio ne znam sta onako napamet [sm=smiley13.gif]

*Maki* -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.3.2013 9:31:09)

Ja sam nosila u laboratoriju opis kako se radi taj test i trazila da urade tako kako pise,isla sam u privatnu doduse.Njanja jesu ti davali da popijes glukozu posle prvog vadjenja krvi?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>