|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
23.5.2012 9:30:21   
Minja23
Estradiol nisam radila,kao ni DHEAS,jer mi doktor nije rekao da je i to potrebno .Nisam samo napomenula da su mi ciklusi neredovni i da su na 43,44 dana a kad imam srece budu i na 39,pa me pms malo manje muci.Trebala bih da uradim mikoplazmu,hlamidiju i ureaplazmu ,ali to sam htela na svoju ruku zbog sebe,da eliminisem ako je to ok.

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 801
23.5.2012 11:14:23   
Jole84
Maslačkić danas sam primila jednu inekciju estradiola,kakvo tačno dejstvo ima? Ne znam treba li da odmaram,jer slava mi je pa je neizvodljivo.
Inače folikuli su mi 14 i 15 mm,14dc,da ne skrećem s teme,mnoooogo sam srećna user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 802
23.5.2012 11:16:06   
Maslacak15
Minja draga,
Bakterijske infekcije mozes da proveris tvog zdravlja radi, da bi bila mirna, ali one sigurno nemaju nikakve veze sa neregularnim ciklusima. Ti definitivno imas PCOS samo je pitanje uzroka. PCOS je endokrinoloski poremecaj, infekcije ne narusavaju po pravilu endokrinolosku ravnotezu jel bakterije ne prodiru do jajnika.

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 803
23.5.2012 19:07:41   
Nataša1
Maslačak,
Kako i da li može da se utiče na kvalitet ovulacije, tj. jajne ćelije? Moj FSH je blago povišen, progesteron mi je niži, mada je ovulacija prisutna i redovna, a lutealna faza mi je skraćena na 11-12 dana.
Imaš li neki savet? Da li da probam sa klomifenom i IUI?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 804
23.5.2012 20:19:05   
Maslacak15
Draga Natasa,
Ovulaciji mogu da smetaju prolaktin, androgeni, insulinska rezistencija... Ako je sve ok, a koliko se secam jeste, mogla bi mozda stvarno da probas IUI + stimulaciju. Ali iskreno, ukoliko si u mogucnosti da biras ja bi IUI radila uz stimulaciju gonadotropinima a ne klomifenom. Tu je verovatnoca za uspesnost znatno veca.
Klomifen bi mozda mogla da probas pre toga samog par ciklusa (bez IUIja) iako je on indikovan za anovulatorne zene. Ako sumnjas da jacina ovulacije nije adekvantna, progesteron bi trebalo da bude veci posle klomifenske stimulacije. Klomifen ako radi , radi efikasno, znaci nikako duze od tri ciklusa da ne trosis jajnike i rezervu. I tebi bi bila dosta i najniza doza 50 mg dnevno posto vec i sama ovuliras, a da se izbegnu negativni efeekti klomifena na endometrijum.
Sve u svemu ja bih licno isla prvo na klomifen, sto da ne, da "pokvaris" ne mozes nista ako probas par ciklusa. Naravno uz lekarsku pratnju. Pozdravljam te. user posted image

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 805
23.5.2012 21:10:32   
Nataša1
Da, sve je ok, i hormoni i OGTT i insulin. Dr mi je pominjala da bi probala IUI, ali ne znam dal je uopšte razmišljala o nekoj stimulaciji. Pitaću je da probamo sa gonalom.
Hvala Maslačak!

Direktna veza do poruke: 806
23.5.2012 21:17:22   
Maslacak15
Pa uvek je bolje sa stimulacijom IUI, kad je vec radis, a narocito ako sumnjas da ovulacija nije 100%. Vece su sanse sa 2 ili 3 folikula. Gonal je odlicna opcija. Ovde se inseminacije na klinikama uvek rade sa gonadotropinima.user posted image

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 807
24.5.2012 12:17:52   
vesnam
Da li neka od vas zna gde radi Milka Drezgić? Ne mogu nigde da nađem adresu, sve jedno je da li je privatno ili državno, samo da dođem do nje.

(odgovor članu Zoja83)
Direktna veza do poruke: 808
24.5.2012 18:39:34   
Nataša1
Vesna, svi hvale tu dr Drezgić

Radi ovde:
Institut za endokrinilogiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbija
Dr Subotica 13
011 361 6317

(odgovor članu vesnam)
Direktna veza do poruke: 809
26.5.2012 12:46:24   
bellica
Pozdrav svim forumasicama evo rezultata mog hormonalnog statusa radjenog 4 dan ciklusa...Sta vi mislite... FSH 6,76 (1,98-11,6),LH 4,95 (2,58-12,1),PROLAKTIN 778 (64-395),TESTOSTERON 2,22 (0,198-2,67) Trenutno sam na bromokriptinu 2 puta po pola tablete vec drugu kutiju trosim.Hvala unaprijed...!!!

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 810
26.5.2012 19:42:17   
Maslacak15
Draga bellica,
Rezultati hormona su ok, osim prolaktina koji je i dalje prilicno povisen. Najbolje porazgovaraj sa lekarom, ili da ti pojjaca terapiju ili da ti promeni lek. Alternativa bromokriptinu je dostinex koji se pije samo par puta nedeljno i potentniji je. Testosteron je blizu gornje granice, ali je jos uvek ok i mislim da je to delom moze biti sekundarni efekat zbog opsteg "stresnog" stanja i prolaktina.Verujem kad se prolaktin regulise da ce uslediti i trudnoca. Ako nema dodatnih nepovoljnih faktora ( spermiogram, prohodnost tuba itd). Jos nesto: da li si proveravala stitnu? Povisen TSH oce da prouzrokuje poviseni prolaktin...Pozdravljam te.

(odgovor članu bellica)
Direktna veza do poruke: 811
27.5.2012 22:00:45   
zmajče
zdravo devojke
radila sam danas 21 dan ciklusa progesteron i iznosi 54.4nmol/L ref.vred.(13.9-90) za lut.fazu

Da li je ovaj rez. ok i značili to da imam ovulaciju?Ciklus nije stimulisan.

molila bih za mišljenje pozz

Direktna veza do poruke: 812
27.5.2012 22:39:53   
degu
user posted image
Zmajče, bila je ovulacija i to dobra user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 813
28.5.2012 7:13:09   
zmajče
hvala degu,user posted image
za par dana idem kod endokrinologa da nosim i ostale rezultate

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 814
28.5.2012 10:05:50   
Maslacak15
Zmajce,
Stvarno prvoklasna ovulacijauser posted image !!!Pozdrav

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 815
29.5.2012 7:34:48   
zmajče
Hvala maslačak15 user posted image
Znači super ovulacija a mi nikako da ubodemo pravi trenutakuser posted image

Direktna veza do poruke: 816
29.5.2012 7:35:46   
daca77
Zmajce, sta ima? user posted image

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 817
29.5.2012 7:39:02   
zmajče
Daco da ćaskamo u kafančetu da ne zatrpavamo temuuser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 818
29.5.2012 10:00:46   
vesnam
IZVORNA PORUKA: Nataša1

Vesna, svi hvale tu dr Drezgić

Radi ovde:
Institut za endokrinilogiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbija
Dr Subotica 13
011 361 6317

Hvala ti, čula sam da je odlična, kad budemo stigli do nje, javiću utiske :*

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 819
29.5.2012 10:02:38   
babby
user posted image ahh nadam se da mi neko moze pomoci u tumacenju ovih mojih cudnih rezultata.ovog meseca sam u vto iz prirodnog ciklusa zbog e2koji je bio 90 a fsh 7.6. 2 dana e stvar je u tome da sam ja tada imala samo malouser posted image i ni celi sat. dr je rekao to je bio ciklus takav , medjutim ja par dana posle dobijem pravi ciklus i tada uradim e2- 38 ,lh-15 a juce 9 dan e2-31 lh-30,kaze dr. sad je e2 nizak user posted image nista ovog meseca od vto probacemo ponovo sledeci,ja nerazumem cini mi se da je meni ovulacija dosta kasnije.inace mm ima slepljene spermatozoide -3- to dr. nije ni komentarisao pa mi treba neki savet i za to hvala unapred

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 820
29.5.2012 16:18:13   
dunja RR
Evo i mojih, na 2 dan ciklusa (mada sam pre toga bila pod Janinom, pa mi je ciklus i trajao 2,5 dana):

Estradiol 61

LH 3,22

FSH 10,77

Progesteron 0,5

Prolaktin 449,76

Testosteron 2,65

T3 2,93

T4 146,20

TSH 0,93

Ako neko zna da li je ok, etradiol mi je niži malo od normalne vrednosti ...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 821
29.5.2012 18:28:21   
degu
Dunja Maslačak će ti već napisati, po ovom što vidim sve je ok. Nisi napisala referentne vrednosti, pa mi je malo teže da tumačim user posted image
Malo je fsh viši, al još uvek je dobar. TSH je super, malo je testosteron čini mi se povišen, al mislim da to nije neki problem, sve u svemu mislim da su ti ok nalazi.
Babby E2 zna da bude niži na početku ciklusa i treba ga pratiti, kod dužih ciklusa ovulacija je kasnije i trebalo bi uhvatiti momenat pred ovulaciju da ga uradiš.
FSH ti je ok. Bolje sačekaj još jedan ciklus, pa uradi drugi dan, jer ovde stvarno ne znam šta ti je bio ciklus a šta ne, može se desiti i da zbog neke cistice prokrvariš, a i ona bi uticala na hormone kako je meni DR objasnio.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 822
29.5.2012 19:48:30   
babby
user posted image tako cu i da uradim

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 823
29.5.2012 20:37:00   
Maslacak15
Dunja,
Posto kazes da je estradiol ispod granice pretpostavljam da je lab radio rezultate u pmol. Nesto visi FSH u kombinaciji sa nizim estradiolom, moze da znaci malo smanjenu funkciju jajnika. FSH je u odnosu na LH 3:1 sto isto moze da govori u prilog smanjenju rezerve. Ali da bi ovo utvrdila potrebni su ti dodatni testovi. Jedan od parametara procene koliko je preostalih jajnih celija je AMH. Zatim Inhibin B 3. eg dana ciklusa je koristan pokazatelj. Ultrazvucno, moguce je prebrojati koliko je malih tzv Antralnih folikula pocetkom ciklusa. Sve ovo sto sam navela moze da pomogne da se vidi da li kod tebe postoji problem sa rezervom ili ne. FSH nije mnogo povisen, itekako je moguce zatrudneti sa tolikim FSH, ali mislim da ne bi bilo lose da imas kompletniju infromaciju da bi znala kako da se ponasas. Slabija rezerva (ponavlljam, ako je stvarno slabija, sto ne mora da znaci na osnovu ovih rezultata ) je znak da treba istovremeno pozuriti sa postupcima/lecenjem ali i prilagoditii strategiju. Npr klomifen je kontraindikovan sa visokim FSH jel "trosi" jajnike.
Ostali rezultati su u granicama normalnog, premda bi prolaktin mogao biti i malo nizi. Ne znam kakvi su ti ciklusi i koliko dugo vec pokusavas da zatrudnis kao ni da li normalno ovuliras ili ne. Puno te pozdravljam!

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 824
29.5.2012 21:22:44   
micaubica
crtice i trudilice kako ste mi???user posted image user posted image
ja sam danas dobila uput za endokrinologiju u Frontu,pa me interesuje koji endokrinolog radi u frontu i koga mi vi,koje ste bile tamo,preporucujete???
hvala vam unapred!!!

Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

Ime za devojčicu
LJuBiP

Da li Vam se sviđa ime Mila?

Da (71%)

Ne (29%)

Ukupan broj glasova: 123

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here