|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
26.4.2012 15:11:55   
Maraj
zvezdi drzim fige, da sve bude OK.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 726
28.4.2012 18:15:42   
zvezdi
Hvala puno na podrsci svima.Meni su evo stigli prvi rezultati krvi.Sve je ok sto se tice KSL,gvozdja,secera,holesterola,a i ja bih rekla stitne.Jedino mi je jedna stvar preko granica: NEUTROFILNI granulociti su mi 66,3 % a ref. vrednosti su 45,0-65,0.
Medjutim ima to opet tri reda ispod i tu je ok.Pise: NEUTROFILNI granulociti 4,40 10*9/L a ref je 2,00-8,00.To mi jedino nije jasno jer ne znam ni sta je.
Inace za stitnu pise:
T3(ukupni T3) 1,3 nmol/L ref.vrednost je 1,2-2,6
T4(ukupni tiroksin) 83 nmol/L ref.vrednost je 58-161
s-TSH(ultrasenzitivni) 3,038 uIU/mL ref.vrednost je 0,400-4,000
Pa ako neko moze samo da potvrdi da li je to stvarno dobro

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 727
28.4.2012 18:31:27   
Maslacak15

Zvezdi verovatno stvarno imas ili si imala neku sitnu bakterijsku infekciju negde u telu koja je poremetila proporciju leukocitarne formule... Neutrofili su granulociti ili ti vrsta belih krvnih zrnaca koja je specijalizovana da unistava bakterije. Limfociti su, s druge strane obicno uposleni u odgovoru na viruse ( to je malo sad pojednostavljeno). Ali radi se o minimalnom pomeranju i izgleda da ukupan broj leukocita (belnih krvnih zrnaca) nije uvecan tako da se sigurno ne radi o jakoj i akutnoj upali.
Stitna bas i nije 100 % ok jer je pozeljno da TSH bude ispod 2 ako se planira trudnoca. E sad mnogi doktori, nemaju tako stroge kriterijume, i mozda ce ti reci sve je dobro, ali reproduktivni endokrinolozi smatraju nizak TSH jako pozeljnim. Pozdravljam te!!

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 728
28.4.2012 21:22:30   
zvezdi
Maslacak hvala ti puno.Videcu u ponedeljak kad dobijem rezultate urinokulture da li se,i o cemu radi.
A kako da spustim taj TSH?Moze li nekako prirodno ili mora lekovima?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 729
28.4.2012 21:28:52   
Maslacak15
Zvezdi draga,

mozda je infekcija vec proslla, videces. Pa TSH se obicno spusta brzo i jednostavno lekovimaa, e sad ima nekih narodnih lekova koji potpomazu funkciju stitne ali to bi mogla da pogledas na drugom threadu. Mislim da orahovaca spada u jedan od njih user posted image Nemoj nista da se brines sve se to da lako srediti! Puno te pozdravljam.

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 730
29.4.2012 9:29:06   
zvezdi
Izvini Maslacak sto se vracam na jedno isto pitanje,ali posto sam citala malo o stitnoj,tek mi sad nije jasno.Kako ja da znam da li mi se snizavaju T3 i T4?Da li bi ti po ovim rezultatima rekla da je to slucaj ili ne?Posto ako su ta dva ok,a samo ovaj TSH povisen onda postoji neki naziv za to stanje,mozda su lekovi drugaciji za to,nego kad sve ne valja.Sad mislim,mozda pitam bezveze,ali kazem ti,nakon citanja mi jos vise nije jasno.
I jos jedno pitanje,izvini jako sto smaram,ali da li posle ovoga da ocekujem da mi i polni hormoni ne budu ok,posto pise da TSH ima veze sa hipofizom a znam da i polni imaju veze sa njom?

Direktna veza do poruke: 731
29.4.2012 11:57:49   
Maslacak15

Draga zvezdi,
Mogu T3 i T4 da budu u okvirima normale, kao sto obicno i jeste slucaj ali da TSH bude ipak malo povisen, stoo je znaki jako blagog oblika subklinickog hipotireodizma. Leci se na isti nacin samo nizim dozama kao i pravi klinicki hipotireodizam. Kazem to je noviji trend, lekari opste prakse ce verovatno smatrati da je sve ok dok TSH nije iznad 4,5 ili cak 5, ali reproduktivni endokrinolozi smatraju da stitna optimalno funkcionise ako je TSH ispod 2. Iako je tacno da TSH se luci iz hipofize on je regulisan povratnom spregom preko T3 i T4 tako da ne mora da znaci da bilo sta nije ok sa polnim hormonima. Ako i postoji negativan efekat zbog malo sllabijeg funkcionisanja stitne on bi trebalo da je mali. Sve zavisi od doktora, ali definitivno ima onih koji prepisuju terapiju radi spustanja TSH ispod 2 kod zena koje imaju problema da ostanu u drugom stanju. Ima dosta devojaka na forumu koje su ostale u drugom stanju uz terapiju za stitnu. Nemoj mnogo da se opterecujes, samo sam htela da ti skrenem paznju, to se lako resava. Puno te pozdravljam

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 732
29.4.2012 14:06:37   
zvezdi
Hvala ti puno na brzim i temeljnim odgovorima.Nisam trebala ni da citam po net-u samo sam se uplasila i zbunila.
Pitacu ja svog lekara ginekologa kad odem na folikulometriju,ali cu ako budem u prilici da posetim i endokrinologa.
Hvala jos jednom.Sad idem dalje sa analizama.Javicu rezultate ovih koje sam vec radila kad stignu i kad dobijem i odradim hormone,javljam i to.
Hvala jos jednom punouser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 733
30.4.2012 14:30:15   
zvezdi
Stigli su mi rezultati urinokulture
ESCHERICHIA coli > 1 000 000 CFU/ml
Katastrofa,a 4 ili 5 trebam da dobijem.
Osetljivo je na:
ampicilin
amoxicilin-clavul
ceftriaxon
cefalexin
pipemidinska kis
gentamicin
norfloxacin
trimethoprim-sulfo.
nitrofurantoin
Zna li neko koji od ovih smem da pijem za slucaj da za par dana ne dobijem,a da je dovoljno jak da se resim bakterije?

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 734
30.4.2012 14:34:59   
Yag
Zvezdi za koliko dana treba da (ne)dobijes???
Zasto lepo ne sacekas da vidis ocesli dobiti pa onda pocnes sa terapijom,,a za to vreme kupi brusnice i konzumiraj je nas ve moguce nacine ona je jako efikasna u borbi protiv E coli....

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 735
30.4.2012 14:43:29   
Maraj
Joj zvezdi, ja je se jedva resih. Imala sam je dva puta do sada. Amoksicilin je najblazi i smeju trudnice da ga piju. To je ustvari isto sto i sinacilin. Mozes da uzmes i caj dr Josif Pancic apoteke br 84 ali ga nemoj kombinovati sa brusnicom, ili jedno ili drugo.
Ti je imas 1000 000 sto nije mnogo. Ispod te vrednosti se ne leci samo se piju cajevi.Pi dosta vode i cesto uriniraj, nemoj da te mrzi, jer je mozes sa dosta tecnosti i cestim izmokravanjem izbaciti. Ja sam pila i caj od persuna jer je diuretik.user posted image

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 736
30.4.2012 15:18:02   
zvezdi
Hvala vam na savetima.Pila sam ja persun i bilo mi je malo lakse ali onda su me obaveze odvukle od kuce pa nisam bila u mogucnosti nista da pijem.Idem sutra kod jedne dr koju poznajem pa cu videti sta ona kaze.Videcu u sredu kad dobijem rez briseva da nije i tamo zasla.U tom slucaju moram momentalno da pijem.
Mada sam ja mislila da je bolje da je se sto pre resim jer moram da radim polne hormone a i posto ovaj mesec ako dobijem (sto mislim da hocu,bole me grudi vec),radim folikulometriju,mislila sam da se lepo posteno potrudimo 8)
Onaj tamo mesec ako se nista ne desi u medjuvremenu trebam na hsg.Pa da sve ocistim do tada.Da se ne razvlacim jos duze.
Ne znam,javicu sta je bilo i sta kaze dr.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 737
30.4.2012 16:27:55   
Maslacak15
Zvezdi,
Ampicilin i ceefalexin sigurno mozes bez bojazni da pijes i ako si trudna. Lekove generalno treba izbegavati ali mnogi antibiotici ukljucujuci i ova dva su zaista bezbedni. Kad vec imas znacajnu infekciju, ja se nebih lecila narodnom medicinom. To je moje misljenje Pozdravljam te puno

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 738
30.4.2012 17:10:52   
zvezdi
Hvala,maslacak,i mislila sam ja da uzmem ipak lekove,da budem sigurnija u lecenje jer se polako spremam za hsg.Idem ujutru rano kod dr vec smo se dogovorile da mi nesto prepise.

Direktna veza do poruke: 739
1.5.2012 20:04:35   
zvezdi
Sad sam dosla kuci sa rostiljanja.samo da javim od jutros pijem cefalekcin i grickam nistatin.Imam po dve kutije,pa opet da proverim urinokulturu.Nadam se da nema E u brisevima i da ce lako otici uz pomoc lekova.
Nego,znam da mogu bez obzira na antibiotike da vadim polne hormone,ali recite mi sta se desava ako ja sad izvadim drugi dan hormone,i krenem na folikulometriju i mozda se ispostavi da ovaj mesec nemam O.Da li mi se onda ti referentni vaze ili sledeci mesec moram opet da vadim drugi ili treci dan?Ili samo nastavim ona druga dva puta pred O i 7 dana posle nje?Mislim ne znam da li se to menja iz meseca u mesec pa je iz nekog razloga neophodno da imam sva tri vadjenja iz istog ciklusa.

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 740
1.5.2012 20:17:08   
hanka
Zvezdi trebalo bi da kad vadis vec tri puta to bude iz jednog ciklusa.Hormni vaze nekih 6 meseci
O mozes pratiti i preko bazalne ili uz ili sekreta

< Poruku je uredio hanka -- 1.5.2012 20:18:05 >

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 741
1.5.2012 21:13:59   
Maslacak15
Draga Zvezdi,
Ako sumnjas da ovuliras ne razumem kako ces ikad da znas unapred da ces taj mesec ovulirati? Ako mislis da ce antibiotici na to na uticu, nema sanse. Ako vec planiras folikulometriju onda bi ja bas iz tog razloga izvadila sad hormone 3. dana pa videla kako se informacije slazu: posto bi trebalo da su kompatibline. Nista ne dobijas cekanjem rezultata folikulometrije. Obrnuto, ako folikulometrija pokaze da postoji problem mozda ce hormoni 3. dana vec da ponude neko od objasnjenja ( hipoteticki naravno pricam). Uz folikulometriju ces moci savrseno da tempiras i drugo vadjenje i proveris pred ovulatorni estradiol, kao i termin za vadjenje progesterona sedam dana posle O. Rezultati vaze naravno, iako je lepo imati ispracen ceo ciklus, bazalne vrednosti obicno ne variraju puno iz meseca u mesec.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 742
2.5.2012 13:00:14   
zvezdi
Cao svima.Ja sam evo,uzela briseve,sve je sterilno i negatino (vag,cervix,urea,miko,chlamidia).
Znam da ne mogu unapred znati ima li, ili ne O ovaj mesec ili bilo koji i na folikulometriju i idem da bih tacno znala kad da vadim drugi ili treci put,posto nisam sigurna kog dc je O kada je ima.Ali posto su dosta skupe te analize sam htela da znam ako izvadim 2,3 dan i na folikulometriji se ispostavi da ni nema O ovaj mesec,da li sl mesec da ponovo vadim 2,3 dan ili samo nastavim to pred O i posle.
Ali s' obzirom da kazete da bi tebalo sve da bude iz jednog ciklusa vadjeno,eto mog odgovora.Mislim znam da je normalno da nema O svaki mesec pa zato pitam,inace nemam drugih razloga da sumnjam da je nece biti.

Direktna veza do poruke: 743
2.5.2012 13:06:42   
zvezdi
Jos nesto da prijupitam user posted image
Znam da se prvi put (2,3 dc) vade LH,progesteron,estradiol,tostesteron,prolaktin,FSH,ali koji se rade drugi a koji treci put?
Cula sam da se ne rade opet svi.Pitam iskreno radi novcane racunice,jer sad na sve moram da odvojim jos i za endokrinologa.

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 744
2.5.2012 13:54:24   
ivannna
zvezdi,ja sam pred ovulaciju vadila estradiol i lh a 7 dana posle ovulacije progesteron,sve ce ti to reci dr,nemoj da brinesuser posted image

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 745
2.5.2012 14:03:58   
zvezdi
Hvala Ivannna!user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 746
2.5.2012 14:24:50   
Maslacak15
Zvezdi super da su brisevi uredni! user posted image user posted image Kao sto rekoh ti sama odluci redosled koraka. Kod zena koje nemaju problema, u velikoj vecini slucajeva svaki ciklus jeste ovulatoran. To se samo kaze, i istina je, da izostanak ovulacije eventualno, usled bolesti, stresa ne mora odmah da znaci neki hormonalni poremecaj. Alli ako normalno ovuliras i imas redovan ciklus, ovulacije ce biti prakticno uvek. Ja sam cekala na trudnocu 30 meseci i svaki put sam ovulirala ( to frustira jos vise nego kad ovulacije nema cini mi se user posted image ). Znam jos primera iz moje neposredne okoline. Moze da se desi, sticajem okolnosti da nesto blokira O ali to je retko. Puno srece na folikullometriji !!!

(odgovor članu zvezdi)
Direktna veza do poruke: 747
2.5.2012 14:29:50   
Jole84
Zvezdi drago mi je za briseve,biće i sve ostalo ok user posted image

Maslačkić verovatno mašim temu..al me interesuje šta znači kad je Urea ispod granice? Pretpostavljam da sam od gomile lekova poremetila nešto u..kako bih rekla..piškanju user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 748
2.5.2012 15:00:06   
Maslacak15
Jole draga,
Ne mora da znaci nista posebno, moze npr, manjak proteina u ishrani. Pojedi neku snicluuser posted image Kad je povisena, onda ukazuje na problem u funkciji bubrega.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 749
2.5.2012 18:31:03   
Jole84
To mu onda dođe fino,čim šnicla rešava problem user posted image user posted image
U ponedeljak idem kod dr da vidimo stanje prolaktina,nadam se da je pao.
Kako si mi ti,kako mali maslačkić? user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

SEX

Koliko traje vaš sexualni odnos uglavnom?

5min (11%)

15min (38%)

30min (35%)

45min (10%)

60min (1%)

više od 60min (5%)

Ukupan broj glasova: 133

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here