sely
|
uuuuu citam vase poruke i mislim da sam ja super prosla.....nisu me sjekli ali sam pukla,rana drugi stepen(tako ovdje mjere velicine rane),to je nekih 5,6 savova...nije mala rana usivala me je nekih 40 min,pod lokalnom anestezijom,ali sam ipak osjetila 3,4 uboda iglom,i onda sam joj rekla,a ona mi dala jos anestezije...nakon 2 sata od porodjaja sam polako ustala i otisla se istusirati,presvuci,i onda sam odmah sjela normalno,jer me babica u onim kolicima spustila na drugi sprat,na kome leze porodilje...sutradan sam normalno hodala(ustvari polako,malo sam pazila,al imam osjecaj da sam mogla trcati),i normalno sjedila...treci dan sam dosla kuci,i spremila sobu za bebu(nisam ranije stigla,jer sam se ranije porodila),i nikako nisam lezala kuci,radila sam sve normalno kao i prije poroda...eeeeeeeeeee sad zato mi jos nisu otpali konci(a danas 19 dan),moralo me nesto stici...a rana malo ziga,i malo zateze,al je izdrzljivo...e sad jedan savjet,ovdje svi savjetuju,da ujutru i navece sjedim u slanoj vodi po 10 min,i ranu dobro osusim,i da tako brze zarasta...nisam jos probala,od veceras cu poceti,do sada nisam bas imala vremena..hehehehe....
|