jabudic -> RE: Kakav vam je komšiluk? (31.7.2020 10:10:59)
|
Ja komšije imam ako hoću, a nemam ako neću. Živimo u gusto naseljenom mjestu, ali iz te ulice imamo svoj putić, most, potok, šumu, kapiju na mostu i potpuno smo izolovani. Komšije su nekih 200m od nas, ali mi smo u zelenilu i ja nikoga ne vidim, ako sa tom namjerom ne izađem na ulicu. Moj muž vječito šeta u boksericama, jer nema ko da ga vidi, i uživamo u tom miru. Ali kažu kad ti je sve potaman stavi kamen u cipelu da te žulja. E taj moj kamen u cipeli su prve komšije ( koje nisu tako blizu), ali nisu normalni i oni se deru non stop. U pitanju su majka i sin, oboje matori. Nekada se svađaju, nekada i tuku, a kad najnormalnije komuniciraju, sve odliježe od njih. Nekad počnu u 6h ujutro, nekad se šetaju oko kuće do 2-3h posle ponoći ( znam jer naši psi laju), i tako. Navikla sam, tu smo skoro 10g, mada nisu uvijek bili ovoliko ludi. A kad mi zasmetaju ja pomislim zamisli da mi je ovakav u kući, ljepota što je samo u komšiluku. Očekujem da se to riješi, jer vidim da smetaju svima. ili će se poubijati, ili će završiti u nekoj ustanovi za liječenje (za koju je po meni odavno zreo).
|
|
|
|