Anoniman
|
Postoje razni recepti za dansko pecivo, ali od svih meni je najbolji ovaj, ja ga pravim sa nadevom kao za picu. Zamesiti testo sa 700g brasna, 3 kasike ulja, kasicica soli, kasicica secera, pola kesice kvasca i mlakog mleka po potrebi, testo treba da bude cvrsto, i dobro zameseno. Kada ga zamesite ostavite ga da odstoji 45 minuta. Fil: 1 jaje, sunka, kackavalj, origano, sampinjoni, malo kecapa. Od ovih sastojaka napraviti fil, umutiti jaje, i dodati sve sastojke. Kada testo nadodje, razviti ga u pravougaonik, i narendati dijamantov margarin, testo preklopiti kao knjigu, i sa jedne i sa druge strane, pa ga presaviti jos jednom, iopet razviti, takav postupak ponavljati dok imate margarina. Na kraju razviti veliku koru u obliku pravougaonika, debljine pola cm, premazati je kecapom, i po celoj kori premazati nadevom, uviti u rolat, i seci na puzice, koje redjate na plehu podmazanim margarinom I ostaviti da odstoji oko pola sata. Kada prodje pola sata, odozgo narendati kackavalj, staviti kecap, origano, ja ga pospem i susamom. Kada se ispece stavicu sliku.
|